Работно време: 10:00 - 20:00 ч.

Събитие за глухонеми деца- сътрудничество със Сдружение „Агролинк“

  • декември 1, 2013

На 26.11.2013 г. „Био игри“ и Сдружение „Агролинк“ организираха събитие за глухонеми деца. То се проведе благодарение на гостоприемството на Националния природонаучен музей, София. Темата беше „Защо клетки и ДНК?“

Най-достъпната и интересната част от ателието беше изолацията на ДНК от плодове. Тогава всички се впечатлиха. Наистина можеха да видят ДНК с очите си! В очите им се четеше задоволство. Експеримента на всички беше успешен!

Глухонемите деца имат затруднения с разбирането на нови думи. Трябваше всичко да им бъде обяснено основно и то през знаци! По време на заниманието имаше жестомимичен превод. Моята допълнителна помощ и обяснения беше нужна, въпреки това. Има хора, които се занимават с обучение на глухонеми деца и го правят успешно! И добре че ги има!

Накрая на ателието децата ми благодариха. Всяко със своя знак. Оказа се че има много знаци за това. Затова и аз си измислих един!

Човешките отношения не се променят заради езика. Те са там. Топлината, смеха, интереса, вниманието. Ако се загледате внимателно ще ги видите в очите. Гласът не е нужен. Човешката топлина е там и без него. Трябва само да сте отворени за него.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри (info@bio-game.org).

Подобни публикации

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *