Работно време: 10:00 - 20:00 ч.

КОИ СМЕ НИЕ?

Запознайте се с Био игри

Децата имат милиони въпроси за живия свят, на които възрастните нямат време или не знаят как да отговорят. Oт Био игри отговаряме на всичките въпроси, като създаваме невероятни и различни нови приключения за изследователи, любопитковци, съзерцатели, многознайковци и всякакви млади откриватели.

Децата между 5-14г. се запознават и обикват природата и хората като част от нея чрез увлекателни интерактивни занимания по природни науки с помощта на нашия екип – дипломирани биолози, педагози и професионални актьори.

За първите 7 години от съществуването на Био игри над 9500 деца са участвали в интерактивните ни работилници. Децата стават все повече, с ръст от 10% до 74% на година. Много деца стават наши постоянни гости.

Тематичните преживявания са структурирани в определена последователност от активности, съобразени с възрастта на децата. Включват игри, творчески и логически задачки, работа в екип и следват дадена сюжетна линия, така че децата участват в истинска история. Темите са над 120 и засягат физика, химия, биология, палеонтология, човешкото тяло и астрономия. Игрите са достатъчно лесни, за да не затрудняват децата, но и предизвикателни, за да привлекат трайния им интерес.

Преживяванията са под формата на научно-образователни работилници, научни партита, посещение за училищни групи и детски градини. Работилниците се провеждат в Национален природонаучен музей, гр. София и в училища, а партитата на бул. Цар Освободител 10 и в Национален природонаучен музей.

КАКВА Е НАШАТА МИСИЯ?

В Био игри ценим важните неща. Нашите преживявания окуражават децата да уважават и обичат природата и да търсят вдъхновение от нея. Създаваме преживявания вдъхновени „от“ и „за“ природата и условията необходими природата да бъде възприемана като учител.

Нашите преживявания развиват практическите умения и творческото мислене през игра и директен опит, развиват логическото мислене, взимането на самостоятелни решения, работата в екип, любопитството, провокират желанието за откриване и усъвършенстват личностните качества на децата.

В Био игри се отнасяме един с друг с емпатия, човечност и мислим един за друг. Прочети повече >

КАКВА Е НАШАТА ИСТОРИЯ?

От 2012 г. детските работилници и обученията за възрастни на Био игри се водят в Националния природонаучен музей, гр. София. 

През 2013 г. екипът на Био игри разработва серия от обучения/тиймбилдинги за възрастни в партньорство с Психологически център „Аз и ние“. Целта им е да представят природата като учител, а не само ресурс. 

През 2014 г. Био игри започват да провеждат детски рождени дни в Национален природонаучен музей. Това са едни от първите рождени дни в музей.

През януари 2017 г. част от работилниците на Био игри са насочени към това да възпитават отговорно отношение към здравето, като започват да се провеждат в Музейко. Участието в тях е напълно безплатно, благодарение на мобилно приложение „Здрави“.

През 2018 г. Био игри започват да провеждат рождени дни и работилници в OreHHerO и Хелен Дорон „Борово“.

През 2019 г. Био игри осъществяват първия си ваканционенен лагер изцяло сред природата на Лозенската планина в с. Герман.

През 2020 г. Био игри адаптират съдържанието на работилниците и рождените дни в онлайн формат.

През 2023 г. екипът на Био игри добавя ново съдържание към работилниците и рождените си дни.

За първите 7 години от съществуването на Био игри над 9500 деца са участвали в интерактивните ни работилници.

Децата стават все повече, с ръст от 10% до 74% на година. Много деца стават наши постоянни гости. 

Натрупаният опит води до постоянно добавяне на ново съдържание и подобряване на форматите, но непроменена остава любовта ни към природата!

НАШИЯТ ЕКИП

Kamelia MIteva

Камелия Митева

Основател, молекулярен биолог

Evgenia Kraicheva

Евгения Крайчева

Водеща в Био игри

Daniela Dobreva

Даниела Добрева

Водеща в Био игри