Работно време: 10:00 - 20:00 ч.

Рожден ден в Национален природонаучен музей

Рожден ден в музей

Детайли

Рожден ден с Био игри в Национален природонаучен музей

Ние, от Био игри, създаваме невероятни и различни нови приключения за изследователи, любопитковци, съзерцатели, многознайковци и всякакви млади откриватели!

Децата между 5 и 14 години се запознават и обикват природата и хората, като част от нея, чрез увлекателни интерактивни занимания по природни науки с помощта на екипа на Био игри - дипломирани биолози, педагози и професионални актьори.

Празнуването е възможно на следните локации:

 • Ресторант Арбат - Партерът на ресторант Арбат е подходящ за 20 деца и 20 родители. Ако искате автономност, това е мястото за вас! Рождените дни се провеждат на партерния етаж, който е отделен само за събитията на Био игри. Залата се намира на бул. Цар Освободител 10, гр. София. Тортата може да изберете от Торти DaVinci или да си донесете ваша.
 • Други ресторанти в близост до музея, които можем да Ви препоръчаме. Ще можете да се насладите на вкусна почерпка, а ние ще резервираме маса за вас.

При интерес от Ваша страна, можем да Ви покажем помещенията, да Ви разкажем повече или да уговорим среща. Свържете се с нас за повече информация.

Как Био игри могат да направят един рожден ден още по-хубав?

Рожденият ден с Био игри има сценарий и екип, който се грижи за всичко – от подготовката на мястото до изненадите за всички малки участници.

Водещите посрещат рожденика и гостите, обсъждат с какво ще се занимават децата. Групата тръгва на приключение в Национален природонаучен музей, гр. София и разкрива предварително подготвени загадки по сюжет. Децата влизат в ролята на детективи или изследователи, които решават реални предизвикателства. Всяко дете изработва предмет за спомен и накрая има вкусна почерпка за всички.
Това се случва в рамките на 2 часа. Следва 30-минутна почерпка. Общата продължителност на рождения ден е 2 часа и 30 мин., като има възможност за удължаване на времето.

Можете да празнувате детски рожден ден в музея в събота и неделя със следните начални часове:

 • от 11:00 ч.
 • от 14:00 ч.
 • от 16:00 ч.

 

Разгледайте нашите предложения за теми на детския рождения ден и ако си изберете тема, направете заявка за провеждане на рожден ден от Био игри!

ТЕМИ НА РОЖДЕНИЯ ДЕН

„Престъпление: Академия за детективи“ - за деца 7-14 год.
Извършено е престъпление! Някой е откраднал скъп експонат от изложба на Национален природонаучен музей! Полицията е затруднена и кани младшите детективи на Био игри да помогнат с разкриването на престъплението. Детективите ще търсят улики по време на експедиция. Ще снемат отпечатъци, ще анализират доказателства, ще направят експеримент и ще разкрият престъпника. Всяко дете ще си изработи пръстов отпечатък за спомен.

„Мистерия в Египет“ - за деца 7-14 год.
Според стара легенда в Национален природонаучен музей е скрито древно послание и съкровище от Египет. Единствената следа е, че те са свързани с животните обожествявани от египтяните. Призоваваме всички младши-изследователите на Био игри да разкрият загадката! За да направят това, децата ще участват в няколко мисии. Ще открият приликите между животните и божествата. Ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животните почитани в Египет. Всяко дете ще си изработи играчка от естествени материали (скарабей или мумия) за спомен.

„Златото на Индиана Джоунс“ - за деца 7-14 год.
Децата ще влязат в ролята на Индиана Джоунс и ще се отправят на приключение, за да разберат кои животни са почитали древните маи и ацтеки. Ще открият мистериозното съкровище на тези древни народи по оставени следи. Как е свързано то с животните от Южна Америка? След като разгадаят това, децата ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животнитe. Всяко дете ще си изработи животно от Южна Америка (ягуар или колибри) от естествени материали.

„Животни танцьори“ - за деца 5-14 год.
Кои са най-добрите животни-танцьори? Какво е значението на танца им? Можем ли да танцуваме като тях? В първата част на ателието младши-изследователите ще открият най-добрите животни- танцьори. Ще научат интересни факти за тях през значението на танца на всяко животно и ще танцуват. Накрая, всяко дете ще си изработи животно-танцьор от естествени материали.

Модерни динозаври“ - за деца 5-12 год.
През последната си научна експедиция професор Многознайко открива нов вид животно- хем динозавър, хем птица. Професорът прекарва седмици изучавайки го. Въпреки това не може да разбере какво е то! Решава да помоли младши-палеонтолозите от Био игри за помощ. Те ще търсят останки от мистериозното животно в Национален природонаучен музей и ще разкрият кое е то. Ще намерят отговори на въпросите: Имат ли динозаврите пера? Възможно ли е да има живи динозаври и днес? Всяко дете ще изработи играчка- динозавър и/ или фосил.

„Магични същества“ - за деца 6-14 год.
От музея изчезва скъп експонат! През нощта непозната магия отваря портал между две вселени. Едно фантастично същество го пресича. И се озовава на откриването на изложба в музея. Кое е това същество? Как успява да открадне скъпия експонат? Къде е той сега? Отрядът от магове ще отиде на експедиция за намиране на артефакти-улики. Те ще анализират намерените улики, за да разкрият загадката. Всяко дете ще си изработи магично същество от естествени материали.

„Експериментатори“ - за деца 7-12 год.
Ако си дързък любопитко и обичаш експериментите, то това приключение е тъкмо за теб! Ще се отправим на експедиция в музея, за да открием отговори на въпросите: Защо акулите не се променят? Има ли риба, която стреля? Какво прави пеперудата морфо специална? Какво се случва, когато изригне един вулкан? Ще използваме намереното, за да експериментираме с цветовете и химични вещества. Ще си направим изригващ вулкан и катапулт, които ще останат за твой спомен. Очакваме те!

Имаш своя любима тема за рожден ден?! Ела и ни я сподели. А ние ще се постараем да я направим вълшебна!

Всички права запазени. Не използвайте и не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри.

ВАЖНИ ДЕТАЙЛИ ЗА РОДИТЕЛИТЕ

 • Максималният капацитет е 20 деца и 20 родители.
 • Темите са подходящи за деца от 5 до 14 години.
 • Продължителността на рожден ден с Био игри е 2:30 часа, като има възможност за удължаване на времето.
 • Докато децата са с водещите на Био игри, родителите се наслаждават на компанията на своите близки и на менюто на кетъринга или храната в ресторанта.
 • За поръчката на тортата работим с фирма за торти, която предоставя различни варианти, от които можете да изберете. 
 • Екипът на Био игри предоставя мобилни снимки на партито, които изпраща в рамките на 72 часа от събитието на посочения от родителите e-mail.
 • Резервирането на дата става с капариране на дата и час с 50% авансово заплащане по банков път.

ЦЕНИ И ПАКЕТИ

За Ваше улеснение при избора на услуги за рождения ден сме подготвили следните специални пакети:

ОСНОВЕН ПАКЕТ:

 • Цена на работилница за група до 10 деца за два часа в музея - 350 лв. 
 • Доплащане за едно дете за група над 10 деца – 25 лв./дете 

Включва: организация, двама водещи, материали, електронни покани и билети за музея
НЕ включва: помещение за почерпка, кетъринг и торта


ПАКЕТ "СТАНДАРТ":

 • Цена на работилница за група до 10 деца за два часа в музея и един час в зала за почерпка на деца- 470 лв. 
 • Доплащане за едно дете за група над 10 деца – 25 лв./дете 

Включва: зала за почерпка на деца, организация, двама водещи, материали, електронни покани и билети за музея, украса (20 балона, надпис и лампички) 
НЕ включва: зала за настаняване на родители, кетъринг за деца и родители, торта.


ПАКЕТ "ЕКСТРА":

 • Цена за група до 10 деца за два часа в музея и три часа в зала за родителите- 720 лв. 
 • Доплащане за едно дете за група над 10 деца – 25 лв./дете 

Включва: зала за три часа за настаняване на родители, организация, двама водещи, материали, електронни покани и билети за музея, украса (20 балона, надпис и лампички)
НЕ включва: кетъринг за деца и родители, торта


*Отстъпка от 5% за лоялни клиенти (посетили ателиетата ни повече от три пъти; и/или празнували рожден ден с нас) 

Допълнителен престой в зала за всеки започнал следващ час – 150 лв. 

СНИМКИ ОТ РОЖДЕНИ ДНИ В МУЗЕЙ

СНИМКИ ОТ РЕСТОРАНТ АРБАТ ЗА РОЖДЕНИ ДНИ

Защо да изберете нашите рождени дни?

Вие, родителите намирате подробна информация за провеждането на рожден ден с нас

Отношението на екипа на Био игри е адекватно, мило, човечно, а обслужването - бързо

Рождените дни на Био игри се водят от аниматори и педагози с опит в работата с деца

Рождените дни на Био игри могат да се провеждат на 2 езика - български и английски език

Заниманията се сменят, за да привлекат вниманието и фокусират децата по време на цялото събитие

Децата ви участват в структурирана дейност, съобразена с възрастта и опита им

Децата ви си тръгват със спомен от рождения ден, който сами са си изработили

Ще получите албум със снимки, направени от нашия екип по време на събитието