Работно време: 10:00 - 20:00 ч.

Ателие „Магичен вятър“

  • октомври 17, 2012

– Какво ще правим с този балон? – беше въпросът, който ми задаваха всички деца днес.

– Ще видите след малко! – отговарях с нескрито задоволство в гласа.

Истината беше че ужасно много ми харесваше идеята да обясня защо духа вятърна Земята с помощта на един летящ фенер. Представях си лицата на децата когато фенерът полети!

Вече бяхме навън в задния двор на „Приказен дом“ и всички се суетяха около фенера докато помощниците ми го палеха. Дадохме за задача на децата да следят какво ще се случи с фенера след като го пуснем. Всички бяхме притаили дъх докато го държахме заедно на една връв (, а фенерът беше на безопасно разстояние от нас). Когато всеки беше готов с намислянето на желание, пуснахме фенера. Той се заискачва лека-полека над стрeхите и дърветата, много много високо над София заедно с нашите желания. Децата следяха с любопитство как се издига нагоре и как вятъра го духа. Очите им светеха…бях си свършила работата: успях да оставя един приказен спомен свързан с природата и науките у тях.

Tова занимание обясни по ужасно магичен начин защо духа вятър на Земята.

В „Био игри“ ценним важните неща: вярваме че децата са нашето бъдеще, следователно е важно да провокираме най-доброто и уникалното в тях. Нашите ателиета окуражават децата да уважават природата и да търсят вдъхновение от нея, развиват практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит.

Те са първите и единствени в България, които включват елементи от биомимикрия или са изцяло биомимични.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри (info@bio-game.org).

Подобни публикации

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *