Работно време: 10:00 - 20:00 ч.

УзанаПолянаФест 2012

  • август 10, 2012

Всичко започна на една огромна поляна. Всички хижи, къщи, хотели са разпръснати в покрайните й. Ако се озовеш на някоя от техните тераси, ще видиш трева и дъхави билки, тук-там промушени от борчета. Това е местността Узана, където се проведе Узана Поляна Фест, фестивал насочен към промотирането на най-новите зелени идеи в България.

Био игри имаха удоволствието да участват в детския център на феста, където проведохме две ателиета: „Прелестните коралови рифове” и „Игра на еволюция“.

Едва отворихме кутиите с домашен пластилин и животните от кораловите рифове започнаха да се появяват изпод детските ръце: морски звезди с причудливи очи, безформени октоподи, сепии, косатки, далечни плажове, медузи и торти… Усмихнатите добролци моделираха редом с нас, всички слушаха разказа на водолаза Мартин за това как дишат рибите под водата.

На следващия ден хартиените самолети-птици от „Игра на еволюция“ полетяха из поляната. Като част от биоразнообразието на нашата планета, всяка от тях беше уникална. Наистина жалко че не всички можаха да стигнат до „храната“ си с най-малък брой „прехвърчания“, за да оцелеят. Въпреки това участниците научиха какво е еволюция и адаптация.

Въпреки че си тръгнахме от Узана поляна с нежелание, ни остават хубавите спомени за атмосферата на фестивала: че нещата се случват въпреки общоприетото “ няма да стане“, че един фестивал в България може да бъде организиран на високо ниво от хора, на които им харесва работата им и които са търпеливи и готови да помагат при всички обстоятелства, че положителни, дейни и умни млади хора има и че нещата, с които те се занимават са смислени. Благодарим на всички тях!

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри (info@bio-game.org).

Подобни публикации

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *