Био игри

Игри вдъхновени от природата

Екип

71330290_1084699031736641_1852272176170795008_nОснователката на „Био игри“, Камелия Митева, е дипломиран молекулярен биолог. Завършва степен бакалавър по приложна биология в Университетa Бон-Рейн-Сиг и степен магистър в Университета в Кьолн.
След дипломирането си работи в „Общността за дизайн вдъхновен от природата“  (The Bio-Inspired Design (BID) Community), с която работи по два проекта. Открива и успешно съчетава двете си страсти – биологията и изкуството – в дисциплините биомимикрия и дизайн, вдъхновен от природата.
След натрупания опит в сдружение и родителски кооператив „Плейцентър Приятели“, където получава практически познания в работата с деца, инициира „Био игри“.
През август 2012 участва в обучение за преподаватели по Биомимикрия в Финдхорн, Великобритания (повече подробности тук), където придобива умения необходими за практическото прилагане на биомимикрия в дизайна и устойчивото развитие; основни умения за насърчаване на сътрудничество в екип, биологични и екологични принципи, отнасящи се до проектиране и комуникационни стратегии.
През 2013 Камелия разработва серия от обучения за възрастни в партньорство с Психологически център „Аз и ние“. Целта им е да представят природата като учител, а не само ресурс. Обученията са подходящи както за семейства, така и за специалисти дизайнери и архитекти.
От 2012 детските ателиета и обученията за възрастни на Био игри се водят в Националния природонаучен музей, София.
Камелия Митева е собственик, автор на образователни ателиета и водещ в/на Био игри от създаването им през 2011 година.
Жанета Петрова (биолог и педагог) и Радост Димитрова (маркетинг специалист) сътрудничат с „Био игри“ до 2013 година. Резултатът е разработването на образователни ателиета.
Яна Ангелова е част от екипа на Био игри от 2014г. Дългогодишният опит на Яна като аниматор и в провеждането на рождени дни води на разработването на теми на тържества и рождени дни в Националния природонаучен музей.

D.Marcheva

Трифон Сотиров (студент по биология и педагогика) и Даниела Марчева (студент по биотехнология) са асистенти в Био игри от 2015г.
През 2016 Трифон става водещ на част от ателиетата и рождените дни на Био игри. През 2018 Трифон се дипломира като педагог по биология и английски.

От януари 2017 част от ателиетата на Био игри насочени към това да възпитават отговорно отношение към здравето, започват да се провеждат в Музейко. Участието в ателиетата е напълно безплатно, благодарение на мобилно приложение „Здрави“

 

Вашият коментар