Работно време: 10:00 - 20:00 ч.

График на работилници

График на детски работилници Пролет 2024

Rabotilnitsa za fosils - Bio games

Детска работилница „Направи фосил“

Кой динозавър е най-големият? Знаем ли какъв цвят са били те? Има ли динозаври и днес? Децата ще участват в експедиция за намиране на динозаври в Национален природонаучен музей. Те ще чуят интерактивна лекция за избрани видове динозаври. След това ще участват в ролеви игри и ще научат как учените разбират за древните динозаври. Накрая всяко дете ще си изработи фосил, който ще си вземе за вкъщи. Това ателие насърчава работата в група и творческото мислене.

Rabotilnitsa - bakterii-bio games

Детска работилница „Бактерии“, отложена

Какво е бактерия? Има ли бактерии в тялото ни? Какви видове бактерии има? В първата част, децата ще открият различни видове бактерии. Те ще чуят интерактивна лекция за бактерии. След това ще разберат интересни факти за бактериите през ролеви игри. Всяко дете ще си направи слайм и кисело мляко. Това ателие насърчава логическото мислене и уменията за решаване на задачи и проблеми.

Detsa rabotilinitsa Kak se zashtitava tialoto - Bio games

Детска работилница „Тялото се защитава“, отложена

Какво значи да се разболееш? Как тялото ти се бори с болестите? Как можеш да се предпазиш от тях? Децата ще участват в експедиция за откриване на виновниците за болестите (вируси и бактерии). Те ще участват в игра, по време на която ще влязат в ролята на клетки от имунната система, които ще трябва да заловят болестите и да предпазят тялото. Всяко дете ще си изработи клетка от имунната система от естествени материали. Това ателие насърчава логическото мислене и уменията за работа в група.