Био игри

Игри вдъхновени от природата

Ваканционна програма „Наука вкъщи“

Oтново локдаун! От „Био игри” ви каним на едно необикновено пътешествие. Елате с нас, за да правим научни експерименти в кухнята! Елате, за да учим през симулации за уникални животни! Най-интересните теми и експерименти очакват запалените любопитковци.

Ателиетата се провеждат онлайн. А това значи, че можете да се включите отвсякъде- от двора, от планината или дори от чужбина!

Водещите ще представят научния материал по игрив и забавен начин. Децата ще учат през емоции и остроумни истории. Във всяко от заниманията те ще изработват тематични играчки, които ще останат като спомен и емоционална връзка с научния материал.

Децата ще влязат в ролята на изследователи и експериментатори. Ще се забавляват и учат за магията в природата и тайните връзки в нея.
Форматът на нашите онлайн занимания се състои от интерактивна дискусия и презентация, експеримент/симулация или ролева игра. На края на всяко занятие има творческа задача.

Всеки младши изследовател ще споделя с останалите деца в заниманието и ще намери отговори на всичките си въпроси по темата.

Децата имат милиони въпроси за живия свят, на които възрастните нямат време или не знаят как да отговорят. Ние от „Био игри“ отговаряме на всичките въпроси, като създаваме невероятни и различни нови приключения за изследователи, любопитковци, съзерцатели, многознайковци и всякакви млади откриватели. Децата между пет и четиринайсет години се запознават и обикват природата и хората като част от нея чрез увлекателни интерактивни занимания по природни науки с помощта на екипа на „Био игри“ – дипломирани биолози, педагози и професионални актьори.

В „Био игри“ ценим важните неща. Научи повече за нашата мисия тук! Нашите преживявания под формата на ателиета окуражават децата да уважават и обичат природата и да търсят вдъхновение от нея. Вярваме че е важно да открием и подкрепим уникалното в децата. Този път, ще направим това онлайн.
Вижте повече за нас на видеото долу! На нашия Yоutube канал можете на намерите допълнителна информация за нас.

Нашите ателиета развиват:
– творческото мислене;
– логическото мислене;
– взимането на самостоятелни решения;
– умението за комуникация;
– умението за решаване на задачи и проблеми.

Кога са онлайн ателиетата?

Дати: 03, 05, 06, 07, 08 и 09 април 2021г.
Заниманията ще се провеждат от 11:00ч. до 13:00ч. Продължителността им е 120мин.
Подходящи са за деца от 6 до 14 години.

СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Ателие „Необикновени животни“, 03.04.21г. /СЪБОТА/ от 11:00ч. до 12:00ч.: (Вход-свободен за това занимание!): По време на последната си експедиция, професор Многознайко открива непознато за науката животно. По-късно разбира че това е Хоацин- птица с нокти на крилата. Заинтригуван от интересното си откритие професорът започва да търси други подобни фантастични животни. Открива цял списък, който решава да сподели с приятелите си от Био игри. Има ли животно, което стиска носа си, за да не влизат мравки в него? Има ли жаба с плоско тяло и защо е такова? Това са малка част от въпросите, на които ще дадем отговори. Младшите изследователи ще чуят завладяваща интерактивна презентация. Всяко дете ще си изработи бавноходка с подръчни материали достъпни вкъщи.

Ателие „Произход на живота“, 05.04.21г. /ПОНЕДЕЛНИК/ от 11:00ч. до 13:00ч.: Кое е първото живо същество на Земята? Има ли общо то с бактериите? Съществува ли и днес? Професор Многознайко е получил писмо, от което става ясно кое е най-древното същество на Земята. В първата част на ателието, децата ще разгадаят логическа загадка и ще влязат в ролята на учени. Във втората част, ще чуят интерактивна и забавна лекция с цел да научат повече по темата. Всяко дете ще си изработи пано и гривна от естествени материали с подръчни материали.

Ателие „Приключение в рая с животни“, 06.04.21г. /ВТОРНИК/ от 11:00ч. до 13:00ч.: Кой видове са изчезващи? Кой е Джералд Даръл? Свързани ли са те с „Тръста за опазване на животните“ на Даръл? Защо го помним и до днес? Младши-изследователите на Био игри ще се отправят на интерактивно приключение с цел откриването на животните и местните традиции от о. Корфу. Ще разберат повече за животните от острова по време на интерактивна презентация. Ще научат повече за мисията на Джералд Даръл през остроумни загадки и истории.
Очаква те интерактивна лекция. Всяко дете ще си изработи животно с материали достъпни във всеки дом.

Ателие „Морски изследователи- изчезването на кораловите рифове“, 07.04.21г. /СРЯДА/ от 11:00ч. до 13:00ч.: Земята е изправена пред екологична катастрофа- кораловите рифове изчезват, а заедно с тях и домовете на морските животни! Единствените, които могат да се справят с тази катастрофа са младшите природоизследователи на Био игри. Децата ще научат повече за важността на кораловите рифове по време на интерактивна презентация. Всяко дете ще си изработи корал и морско дъно от лесно достъпни материали.

Ателие „Лъвския прайд“, 08.04.21г. /ЧЕТВЪРТЪК/ от 11:00ч. до 13:00ч.: Проф. Многознайко изучава лъвовете и се натъква на интересна находка! Покава я на своя колега зоолог- Доцент Любопитко, който решава да помоли за помощ за разрешаването й младшите изследователи на Био игри. Тази неделя те ще се отправят на интерактивно приключение, за да намерят отговор на въпросите: Какво прави лъвът най-уникалния вид голяма котка? От какво се състои един лъвски прайд? Кога лъвовете го напускат? Могат ли лъвовете да оцеляват сами?
Децата ще участват в интерактивна лекция и движенчески игри с цел да разберат повече за поведението на лъвовете. Всяко дете ще си изработи лъв от подръчни материали.

Ателие „С вкус на шоколад“, 09.04.21г. /ПЕТЪК/ от 11:00ч. до 13:00ч.: Кой е открил шоколада и къде? Какво съдържа той? Полезно ли е да се яде и по колко? Какво е вкус? Децата ще чуят интерактивна лекция за историята на шоколада, ще разберат какво е шоколад и кои са най-вкусните шоколади по света. Ще участват в ролева игра за определяне на различни вкусове. Всяко дете ще си направи течен шоколад и шоколадови бонбони.

Регистрация:

За да гарантирате мястото на вашето дете в групата, е необходимо да попълните формуляра ТУК: https://forms.gle/6g6SqJQCcRXhhda98
и да заплатите таксата по банков път. Данните и линк за достъп, списък с нужни материали, ще получите по имейл след направена регистрация.
Този път ще сме онлайн! А това значи, че можете да се включите отвсякъде. Заповядайте!

Тел. за връзка: 0882 523281, е-майл: info@bio–game.org

Цени:
20лв. – единично посещение
52лв. – ТРИ посещения (спестявате 12%)
66лв. – ЧЕТИРИ посещения (спестявате 17%)
70лв. – всички ПЕТ посещения (спестявате 30%)
16лв. на дете при потвърдили ДВЕ деца – приятели или от едно и също семейство (спестявате 17%)

Банкови данни:
Игри за живота ООД
BG55FINV91501017056261
Основание: участие в онлайн ателие и име на дете/деца