Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма в ТехноМеджикЛенд

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Децата се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии.

Място: ТехноМеджикЛенд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта (линк)

Дати: 12, 19 и 26 януари 2020г.

Продължителност: 90 минути от 11:00 до 12:30ч.

Възрастова групаза деца между 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)

Теми

Ателие „Животът в глутницата вълци“, 12.01.2020/ Откъде произлизат вълците? Кои са техните най-близки роднини? Дали имат общо с котките? Каним ви на поредното приключение с Био игри! Изследователите ще се отправят на експедиция с цел да намерят аретфакти, които ще им подскажат какъв е произходът на вълците и кучетата. Те ще имитират глутница вълци по време на движенческа игра. Накрая всяко дете ще си изработи играчка за спомен. Това ателие насърчава работата в екип, взимането на самостоятелни решения и творческото мислене.

  • 11-12:30ч.- 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)

Ателие „Еноти, червени панди и роднини“, 19.01.2020/ Неподозиран пакостник влиза с взлом и разрушава колибата на енотите в зоопарка. Те остават без дом за коледните празници, а зоопаркът обявява награда за онзи, който разкрие престъпника. Каква е причината за случилото се? Елате в неделя, за да се отправим по следите на злосторника по време на експедиция, да открием уликите и да го разкрием! Накрая всяко дете ще си изработи играчка за спомен. Ателието е възстановка на разследване. То насърчава работата в екип, умението за комуникация и логическото мислене.

  • 11-12:30ч.- 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)

Ателие „Мечки гризли и техните братовчеди“, 26.01.2020/ По време на последната си изследователска мисия проф. Многознайко забелязва полу-разрушен термитник (дом на термити). Термитникът е разрушен по невиждан досега начин. Подозренията, че е станал плячка на мравояд отпадат. Следите открити до мястото приличат на мечешки. Но коя ли мечка е способна на това? Младши изследователите ще се отправят на експедиция, за да открият видове мечки. След това ще разкрият загадки свързани с тях. Всяко дете ще си изработи мечка. Това ателие насърчава умението за комуникация, логическото и творческото мислене.

  • 11-12:30ч.- 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)
Ателиетата се провеждат от 11:00 до 12:30ч. в неделя в сградата на ТехноМеджикЛенд на адрес Цариградско шосе 111Б. Записване през формуляра долу или на тел. 0882 523281, e-майл: info@bio-game.org.