Био игри

Игри вдъхновени от природата

Съботни ателиета за м. ноември ’19 в OreHHerO

Каним всички изследователи, любопитковци, съзерцатели, многознайковци и всякакви млади откриватели на различно и интересно преживяване-курс по природни науки!

Новите ни курсове целят придобиване на знания и практически опит по природни науки от 1 до 4 клас според настоящите потребности на учениците от социални умения и практически знания. Създаване на интерес към природата, научния метод и критичната мисъл.
 
В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език.
 
Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Те се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.
Методи:
– учене през преживяване;
– учене през емоциите;
– комуникация на науката;
– позитивна психология;
– фасилитиране;
– образование ориентирано към детето и др.
Възрастова група: за деца между 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)
 
Продължителност: 90мин. от 17 до 18:30ч.
 
Теми и дати за месец ноември в OreHHerO
Ателие „Дрехите от бъдещето“, 09.11.19
Учените работят върху модели на дрехи, които се променят спрямо средата и настроението на носещият ги. Как ли ще изглеждат дрехите от бъдещето? Дали не са вдъхновени от шарките на някое животно? Каним ви на първото ни ателие за тази година, за да отидем на експедиция, чуем интерактивния разказ на специалиста по текстил-Мария Ушерова и си изработим модел на дреха от бъдещето вдъхновен от природата. Готови ли сте да се вдъхновим и забавляваме?
 
Ателие „Геометрични фигури в дрехите и в природата“, 16.11.19
Какви са геометричните форми в природата? Можем ли да ги използваме за създаването на дрехи? По време на това ателие децата ще открият основни фигури като ги търсят в пространството на Орехеро. Те ще сглобят двуизмерни и триизмерни фигури и така ще научат повече за тях. Нашият специалист по текстил ще вдъхнови децата със своята интерактивен разказ. Всяко дете ще си изработи кройка на дреха за спомен. Това ателие насърчава умението за комуникация и логическото мислене.
 
Ателие „Животните от Витоша“, 23.11.19
Природен парк Витоша празнува 85 годишнината си! А всеки рожден ден трябва да бъде отпразнуван подобаващо! Планината винаги е била вдъхновение за екипа на Био игри. Вярвамe, че и за вас е така! Затова решихме да ви предизвикаме с няколко загадки за животните и растенията от Витоша. Тази неделя, изследователите ще се отправят на експедиция за намиране на животните (сърна, благороден елен, мечка, вълк и други) и растенията от планината, ще разкриват загадки за тях, ще научат неусетно интересни факти и естествено ще се забавляват! А най-добрите ще получат и награда! Всяко дете ще си изработи спомен- благороден елен от естествени материали. Това ателие насърчава умението за работа в екип и творческото мислене.
 
Ателиетата се провеждат от 17 до 18:30ч. в събота в сградата на ОreHHerO на адрес Кракра 5, вх.2, Минимална възраст 6 години. Записване на тел. 0882 523281 или e-майл: info@bio-game.org.