Био игри

Игри вдъхновени от природата

Рожден ден с Био игри в Центъра

Био игри е запазената марка на тематични ателиета, образователни, забавни и вдъхновени „от“ и „за“ природата. Опитни биолози и педагози представят сложните научни понятия на разбираем език и успяват да потопят децата в незабравимо приключение с много експерименти и ролеви игри.

Преживяванията имат за цел да възпитават уважение и любов към природата. Те окуражават откривателя и изобретателя във всяко дете и развиват практическите умения и творческото мислене чрез игра и директен опит.

Арбат се намира на бул. Цар Освободител 10, София, карта. Рождените дни се провеждат на партерния етаж, който е отделен само за събитията на Био игри. Възможно е да видите помещението ни в събота или неделя след уговорена среща с организатор на тел. 0882 523 281.

Как Био игри могат да направят един рожден ден още по-хубав?
Рожденият ден с Био игри има сценарий и екип, който се грижи за всичко – от подготовката на мястото до изненадите за всички малки участници. Водещите посрещат рожденика и гостите, обсъждат с какво ще се занимават децата. Групата тръгва на приключение в Национален природонаучен музей и разкрива предварително подготвени загадки по сюжет. Децата влизат в ролята на детективи или изследователи, които решават реални предизвикателства. Всяко дете изработва предмет за спомен и накрая има вкусна почерпка за всички.

Тортата може да изберете от Торти DaVinci или да си донесете ваша. Вкусната храна- кетъринг, е от 100 Грама Сладки или Рила Кетъринг. Предложението на Рила Кетъринг можете да видите тук или да донесете ваша.

Това се случва в рамките на 1 час и 30 минути. Следва 30- минутна почерпка. Общата продължителност на рождения ден: 2 часа. Има възможност за удължаване на времето.

Можете да празнувате рожден ден в събота и неделя:
начален час от 12:30ч. 
начален час от 15:30ч. 

Теми 

„Престъпление: Академия за детективи“, за деца между 7-14г. 
Извършено е престъпление! Някой е откраднал скъпа старинна скица от времената изложба на Национален природонаучен музей! Полицията е затруднена и кани младшите детективи на Био игри да помогнат с разкриването на престъплението. Детективите ще търсят улики по време на експедиция. Във втората, ще снемат отпечатъци, ще анализират улики по време на експеримент и ще разкрият престъпника. Всяко дете ще си изработи пръстов отпечатък за спомен.

„Приключение в Египет“, за деца между 7-14г. 
Според стара легенда в Национален природонаучен музей е скрито древно послание и съкровище от Египет. Единствената следа е, че те са свързани с животните обожествявани от египтяните. Призоваваме всички младши-изследователите на Био игри да разкрият загадката! За да направят това, децата ще участват в няколко мисии. Ще открият приликите между животните и божествата. Ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животните почитани в Египет. Всяко дете ще си изработи играчка от естествени материали (скарабей или мумия) за спомен.

„Индияна Джоунс в Южна Америка“, за деца между 7-14г.
Децата ще влязат в ролята на Индиана Джоунс и ще се отправят на приключение, за да разберат кои животни са почитали древните маи и ацтеки. Ще открият мистериозното съкровище на тези древни народи по оставени следи. Как е свързано то с животните от Южна Америка? След като разгадаят това, децата ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животнитe. Всяко дете ще си изработи животно от Южна Америка (ягуар или колибри) от естествени материали.

„Животинска дискотека“, за деца между 5-14г.
Каним всички, които обичат да танцуват да изявят таланта си или просто да се позабавляват! Кои са най-добрите животни-танцьори? Какво е значението на танца им? Можем ли да танцуваме като тях? В първата част на ателието младши-изследователите ще открият най-добрите животни- танцьори. Ще научат интересни факти за тях през значението на танца на всяко животно и ще танцуват. Накрая, всяко дете ще си изработи животно-танцьор от естествени материали.

„Животни крадци“, за деца между 6-12г.
В зоопарка е извършена кражба! Отговорникът, който храни животните, оставил сандвича си до клетката на лъва и когато се обърнал, видял че той липсва. Ами сега! Кое палаво същество би могло да извърши тази кражба? Кой ли е най-големият лакомник? Каним те в Национален природонаучен музей- място, на което можем да видим всички животни- за да разкрием мистерията! Децата ще участват в търсаческа игра, ще открият оставени следи от животни с цел разкриването на престъпника и научаването на факти за най-палавите животни. След това ще сравнят намеренето с уликите и ще разкрият престъпника. Всяко дете ще си изработи животно от естествени материали.

„Модерни динозаври“, за деца между 5- 12г.
През последната си научна експедиция професор Многознайко открива нов вид животно- хем динозавър, хем птица. Професорът прекарва седмици изучавайки го. Въпреки това не може да разбере какво е то! Решава да помоли младши-палеонтолозите от Био игри за помощ. Те ще търсят останки от мистериозното животно в Национален природонаучен музей и ще разкрият кое е то. Ще намерят отговори на въпросите: Имат ли динозаврите пера? Възможно ли е да има живи динозаври и днес? Всяко дете ще изработи играчка- динозавър и/ или фосил.

„Какво се крие на о. Мадагаскар?“, за деца между 5-10г.
Кои примати живеят на о. Мадагаскар? Защо са специални и колко вида са? Какви други животни има на острова? Децата ще влязат в ролята на изследователи, които ще търсят животните от о. Мадагаскар по време на експедиция в Национален природонаучен музей. След това ще научат интересни факти за тях през движенчески игри. Всяко дете ще си изработи значка-животно и маска от естествени материали.

Още няколко важни подробности на вниманието на родителите:

  • Максималният капацитет на залата е: 20 деца и 20 родители.
  • Темите са подходящи за деца от 5 до 14 години.
  • Продължителността на рожден ден с Био игри е 2 часа. Има възможност за удължаване на времето.
  • Докато децата са с водещите на Био игри, родителите се наслаждават на компанията на своите близки и на менюто на нашия/техния кетъринг.
  • За поръчката на тортата работим с фирма за торти, която предоставя различни варианти, от които можете да изберете. Предложението й можете да намерите тук! 
  • Екипът на Био игри предоставя мобилни снимки на партито, които изпраща в рамките на 48 часа от събитието на посочения от родителите e-mail. При интерес ще се радваме да ангажираме професионален фотограф.
  • Резервирането на дата става с капариране на дата и час с 50% авансово заплащане по банков път или на място след уговорена среща.
  • Възможно е да видите помещението ни в събота или неделя след уговорена среща с организатор на тел. 0882 523281.

Цени:
– рожден ден до 15 деца – 285лв. (включва организация, двама водещи, материали, електронни покани и билети за музея)
– доплащане за брой над 15 деца – 25лв./1 дете
– наем на зала за 2 часа и украса (включва 20 балона, надпис и лампички) – 250лв.
– допълнителен престой за всеки започнал следващ час- 150лв./ 1 час
– цените не включват храна
– 5% отстъпка за лоялни клиенти (посетили ателиетата ни повече от три пъти; и/или празнували рожден ден с нас)

Контакт0882 523 281

Банкови данни:
Игри за живота ЕООД
BG55FINV91501017056261
Основание: участие на (дата)

*В Био игри спазваме всички необходими противоепидемични мерки при провеждане на събитията.

** Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.

Вашият коментар