Био игри

Игри вдъхновени от природата

Рожден ден с Био игри в музея

Био игри е запазената марка на тематични ателиета, образователни, забавни и вдъхновени „от“ и „за“ природата. Опитни биолози и педагози представят сложните научни понятия на разбираем език и успяват да потопят децата в незабравимо приключение с много експерименти и ролеви игри. Био игри провежда своите събития в Национален природонаучен музей.

Преживяванията имат за цел да възпитават уважение и любов към природата. Те окуражават откривателя и изобретателя във всяко дете и развиват практическите умения и творческото мислене чрез игра и директен опит.

Празнуването е възможно на:

  1. Партерът на Арбат е подходящ за 20 деца и 20 родители. Ако искате автономност, това е мястото за вас. Рождените дни се провеждат на партерния етаж, който е отделен само за събитията на Био игри. Залата се намира на бул. Цар Освободител 10, София, карта. Тортата може да изберете от Торти DaVinci или да си донесете ваша. Вкусната храна- кетъринг, е от 100 Грама Сладки или Рила Кетъринг.
  2. С радост ще ви препоръчаме ресторанти в близост до музея, където да се насладите на вкусна почерпка.

Можем да ви покажем помещението и разкажем повече по телефона или след уговорена среща с организатор на тел. 0882 523 281.

Как Био игри могат да направят един рожден ден още по-хубав?
Рожденият ден с Био игри има сценарий и екип, който се грижи за всичко – от подготовката на мястото до изненадите за всички малки участници. Водещите посрещат рожденика и гостите, обсъждат с какво ще се занимават децата. Групата тръгва на приключение в Национален природонаучен музей и разкрива предварително подготвени загадки по сюжет. Децата влизат в ролята на детективи или изследователи, които решават реални предизвикателства. Всяко дете изработва предмет за спомен и накрая има вкусна почерпка за всички.

Това се случва в рамките на 2 часа. Следва 30- минутна почерпка. Общата продължителност на рождения ден: 2 часа и 30 мин. Има възможност за удължаване на времето.

Можете да празнувате рожден ден в събота и неделя:
начален час от 12:30ч. 
начален час от 15:30ч. 

Теми 

„Престъпление: Академия за детективи“, за деца между 7-14г. 

Извършено е престъпление! Някой е откраднал скъп експонат от изложба на Национален природонаучен музей! Полицията е затруднена и кани младшите детективи на Био игри да помогнат с разкриването на престъплението. Детективите ще търсят улики по време на експедиция. Във втората, ще снемат отпечатъци, ще анализират доказателства, ще направят експеримент и ще разкрият престъпника. Всяко дете ще си изработи пръстов отпечатък за спомен.

„Мистерия в Египет“, за деца между 7-14г. 

Според стара легенда в Национален природонаучен музей е скрито древно послание и съкровище от Египет. Единствената следа е, че те са свързани с животните обожествявани от египтяните. Призоваваме всички младши-изследователите на Био игри да разкрият загадката! За да направят това, децата ще участват в няколко мисии. Ще открият приликите между животните и божествата. Ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животните почитани в Египет. Всяко дете ще си изработи играчка от естествени материали (скарабей или мумия) за спомен.

„Златото на Индияна Джоунс “, за деца между 7-14г.

Децата ще влязат в ролята на Индиана Джоунс и ще се отправят на приключение, за да разберат кои животни са почитали древните маи и ацтеки. Ще открият мистериозното съкровище на тези древни народи по оставени следи. Как е свързано то с животните от Южна Америка? След като разгадаят това, децата ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животнитe. Всяко дете ще си изработи животно от Южна Америка (ягуар или колибри) от естествени материали.

„Животни-танцьори“, за деца между 5-14г.

Кои са най-добрите животни-танцьори? Какво е значението на танца им? Можем ли да танцуваме като тях? В първата част на ателието младши-изследователите ще открият най-добрите животни- танцьори. Ще научат интересни факти за тях през значението на танца на всяко животно и ще танцуват. Накрая, всяко дете ще си изработи животно-танцьор от естествени материали.

„Модерни динозаври“, за деца между 5- 12г.

През последната си научна експедиция професор Многознайко открива нов вид животно- хем динозавър, хем птица. Професорът прекарва седмици изучавайки го. Въпреки това не може да разбере какво е то! Решава да помоли младши-палеонтолозите от Био игри за помощ. Те ще търсят останки от мистериозното животно в Национален природонаучен музей и ще разкрият кое е то. Ще намерят отговори на въпросите: Имат ли динозаврите пера? Възможно ли е да има живи динозаври и днес? Всяко дете ще изработи играчка- динозавър и/ или фосил.

„Магични същества“, за деца между 6-14г.

От музея изчезва скъп експонат! През нощта непозната магия отваря портал между две вселени. Едно фантастично същество го пресича. И се озовава на откриването на изложба в музея. Кое е това същество? Как успява да открадне скъпия експонат? Къде е той сега? Отрядът от магове ще отиде на експедиция за намиране на артефакти-улики. Те ще анализират намерените улики, за да разкрият загадката. Всяко дете ще си изработи магично същество от естествени материали.

Експериментатори“, за деца между 7-12г.

Ако си дързък любопитко и обичаш експериментите, то това приключение е тъкмо за теб! Ще се отправим на експедиция в музея, за да открием отговори на въпросите: Защо акулите не се променят? Има ли риба, която стреля? Какво прави пеперудата морфо специална? Какво се случва, когато изригне един вулкан? Ще използваме намереното, за да експериментираме с цветовете и химични вещества. Ще си направим изригващ вулкан и катапулт, които ще останат за твой спомен. Очакваме те!

Имаш ли своя тема за рожден ден?! Ела и ни я сподели. А ние ще се постараем да я направим вълшебна!

Още няколко важни подробности на вниманието на родителите:

  • Максималният капацитет е: 20 деца и 20 родители.
  • Темите са подходящи за деца от 5 до 14 години.
  • Продължителността на рожден ден с Био игри е 2 часа и 30 мин. Има възможност за удължаване на времето.
  • Докато децата са с водещите на Био игри, родителите се наслаждават на компанията на своите близки и на менюто на кетъринга или храната в ресторанта.
  • За поръчката на тортата работим с фирма за торти, която предоставя различни варианти, от които можете да изберете. Предложението й можете да намерите тук! 
  • Екипът на Био игри предоставя мобилни снимки на партито, които изпраща в рамките на 48 часа от събитието на посочения от родителите e-mail. При интерес ще се радваме да ангажираме професионален фотограф.
  • Резервирането на дата става с капариране на дата и час с 50% авансово заплащане по банков път или на място след уговорена среща.
  • Възможно е да видите помещението ни в събота или неделя след уговорена среща с организатор на тел. 0882 523281.

Цени:

Цена ателие и организация за до 10 деца в партера на Арбат- 350 лв.
Доплащане за брой над 10 деца – 25 лв./ 1 дете

Цените включват организация, двама водещи, материали, електронни покани и билети за музея. Цените не включват храна и торта.

5% отстъпка за лоялни клиенти (посетили ателиетата ни повече от три пъти; и/или празнували рожден ден с нас)

Допълнителни услуги:
Наем на партер Арбат и украса (включва 20 балона, надпис и лампички) – 250 лв.
Допълнителен престой в зала за всеки започнал следващ час – 150 лв.

В случай че ще организирате почерпка в избран от вас ресторант, цените зависят от заведението.

Контакт0882 523 281

Банкови данни:
Игри за живота ЕООД
BG55FINV91501017056261
Основание: участие на (дата)

*В Био игри спазваме всички необходими противоепидемични мерки при провеждане на събитията.

** Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.

Вашият коментар