Био игри

Игри вдъхновени от природата

Рожден ден на Био игри в OreHHerO

Био игри е запазената марка на тематични ателиета, образователни, забавни и вдъхновени „от“ и „за“ природата. Опитни биолози и педагози представят сложните научни понятия на разбираем език и успяват да потопят децата в незабравимо приключение с много експерименти и ролеви игри.

Ателиетата са образователни и имат за цел да възпитават уважение и любов към природата. Те окуражават откривателя и изобретателя във всяко дете и развиват практическите умения и творческото мислене чрез игра и директен опит.

Oрехеро се намира на ул. Кракра 5 вх.2, София, карта. Орехеро можете да видите на снимките горе. Възможно е да видите Орехеро след уговорена среща с организатор на тел. 0897 540 022

Как Био игри и Орехеро могат да направят един рожден ден още по-хубав?
Рожденият ден с Био игри в Орехеро има сценарий и екип, който се грижи за всичко- от подготовката на мястото до изненадите за всички малки участници. Водещите посрещат рожденика и гостите, обсъждат с какво ще се занимават децата, раздават им материали. Групата тръгва на приключение и разкрива предварително подготвени загадки по сюжет. Децата влизат в ролята на детективи или изследователи, които решават реални предизвикателства. След това групата участва в различни игри. Всяко дете изработва предмет за спомен и накрая има вкусна почерпка за всички.
Това се случва в рамките на 1 час и 30 минути. Следва 30- минутна почерпка. Общата продължителност на рождения ден: 2 часа.

Рожден ден може да празнувате в Орехеро:
– понеделник до петък: от 19:00 до 21:00ч.
– събота и неделя: от 15:30 до 17:30ч.

Теми
Криминалистика: „Престъпление: академия за детективи“

За деца между 7-14г. 
В Орехеро е извършено престъпление- някой е откраднал скъпа старинна скица от времената изложба! Полицията е затруднена и кани младшите детективи на Био игри да помогнат с разкриването на престъплението. В първата част, детективите ще търсят улики по време на експедиция. Във втората, ще снемат отпечатъци, ще анализират улики по време на експеримент и ще разкрият престъпника. Всяко дете ще си изработи пръстов отпечатък за спомен.

Палеонтология: „Модерни динозаври“

За деца между 5- 12г. 
През последната си научна експедиция професор Многознайко открива нов вид животно- хем динозавър, хем птица. Професорът прекарва седмици изучавайки го. Въпреки това не може да разбере какво е то! Решава да помоли младши-палеонтолозите от Био игри за помощ. Те ще търсят останки от мистериозното животно и ще разкрият кое е то. Ще намерят отговори на въпросите: Имат ли динозаврите пера? Възможно ли е да има живи динозаври и днес? Всяко дете ще изработи играчка- динозавър.

Научни ателиета: „Яко ДНК!“

За деца между 7-14г. 
ДНК ли? Но това е прекалено сложно! Няма такова нещо. Можем да го видим с просто око ли? Децата ще участват в експедиция за намиране на клетки. Ще наблюдават клетки под окуляра на микроскоп, ще извлекат ДНК от плод по време на забавен експеримент и незабелязано ще трупат знания. Всяко дете ще си тръгне с модел на ДНК от бонбони и/или книжка.

Ателиета за животни:
„Какво се крие на о. Мадагаскар?“

За деца между 5-10г. 
Кои примати живеят на о. Мадагаскар? Защо са специални и колко вида са? Какви други животни има на острова? Децата ще влязат в ролята на изследователи, които ще търсят животните от о. Мадагаскар по време на експедиция и ще разкодират техните имена. След това ще научат интересни факти за тях през движенчески игри. Всяко дете ще си изработи значка-животно и маска.

„Приключение в Египет“

За деца между 7-14г. 
Според стара легенда в учебния център е скрито древно послание и съкровище от Египет. Единствената следа е, че те са свързани с животните обожествявани от египтяните. Призоваваме всички младши-изследователите на Био игри да разкрият загадката! За да направят това, децата ще участват в няколко мисии. Ще открият приликите между животните и божествата. Ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животните почитани в Египет. Всяко дете ще си изработи играчка от естествени материали и/или мумия за спомен.

Ателие „Животинска дискотека“

За деца между 5-14
Каним всички, които обичат да танцуват да изявят таланта си или просто да се позабавляват! Кои са най-добрите животни-танцьори? Какво е значението на танца им? Можем ли да танцуваме като тях? В първата част на ателието младши-изследователите ще открият най-добрите животни- танцьори. Ще научат интересни факти за тях през значението на танца на всяко животно и ще танцуват. Накрая, всяко дете ще си изработи животно-танцьор от естествени материали.

Ателие „Индияна Джоунс в Южна Америка“

За деца между 7-12
Децата ще влязат в ролята на Индиана Джоунс и ще се отправят на приключение, за да разберат кои животни са почитали древните маи и ацтеки. Ще открият мистериозното съкровище на тези древни народи по оставени следи. Как е свързано то с животните от Южна Америка? След като разгадаят това, децата ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животнитe. Всяко дете ще си изработи животно от Южна Америка от естествени материали.

Още няколко важни подробности на вниманието на родителите:

  • Максималният брой деца, който можем да приемем е 15.
  • Темите са подходящи за деца от 5 до 14 години.
  • Продължителността на рожден ден с Био игри е 2 часа – 90 минути е продължителността на заниманията и 30 минути отделяме за почерпка. Има възможност за удължаване на времето.
  • Докато децата са в Орехеро, родителите могат да се разходят или да се възползват от прекрасните ресторанти и кафета в близост – с радост ще дадем препоръка и ще направим резервация.
  • Резервирането на дата става с капариране на дата и час с 50% авансово заплащане по банков път или на място след уговорена среща.
  • Възможно е да видите Орехеро след уговорена среща с организатор на тел. 0897 540 022

Контакт: 0897 540 022

* В Био игри спазваме всички необходими противоепидемични мерки при провеждане на събитията.

** Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.