Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма на Био игри за м. декември 2018 в Техномеджикленд

Място: Техномеджикленд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта

Всяко ателие включва експедиция в Техномеджикленд, ролеви игри и изработка на спомен от темата.

Възраст: за деца между 7-13г.

Капацитет: 15 деца

Дати за октомври: 02, 09, 23 (неделя) декември 2018

Продължителност: 1 час и 30 минути

Ателие „Зоология и кино: „Фантастични животни и къде да ги намерим“, 02.12.18/ Обичате ли фантастичните същества на Нют Скамандър? Дали биха могли да ни помогнат да отворим ума си за неоткритите видове на Земята? Дали щяхме да ги смятаме за фантастични, ако знаехме как изглеждат? Каква е разликата между реално и фантастично? Децата ще участват в експедиция (всяка неделя в различна част на музея). Ще сравняват формите и функциите на тялото на акромантулата, бодливеца, грифона с тези на паяка, таралежа, орела и др. Всяко дете ще си изработи фантастично същество и/ или истинско животно за спомен. Ателието насърчава умението за работа в екип, логическото и твореското мислене.

02.12.18- от 11 до 12:30ч. за деца между 7-13г.

Ателие „Динозавърски загадки 1“, 09.12.18/ Откъде произлизат динозаврите? Какви „оръжия“ са притежавали, за да се защитават? Какви видове е имало? С какво са се хранили? За какво са им служили перата? Кой е най-силният динозавър? Защо са изчезнали? Каним ви на няколко „мисии“ с цел разкриването на „знания“ за динозаврите. Децата ще участват в търсене по карта, кръстословица и др.  Разкриването на всяка мисия е задължително за получаване на инструкциите за следващата. Всяко дете ще си изработи спомен от глина за вкъщи. Това ателие насърчава умението за комуникация, самостоятелното взимане на решения и логическото мислене.

09.12.18- от 11 до 12:30ч. за деца между 7-13г.

16.12.18- Няма да има по изключение

Ателие „Коледни природни загадки“, 23.12.18/ Някой е откраднал чувала с подаръци на дядо Коледа! Кое палаво същество би могло да  измисли този пъклен план? Децата ще  участват в няколко мисии с цел разкриването на престъпника и научаването на факти за най-палавите животни (еноти, котки, гекон, змия, маймуна, мишка). Разкриването на предходната мисия е задължително за получаване на инструкциите за следващата. Всяко дете ще си изработи играчка-спомен от глина за вкъщи. Всичко това ще се случи под съпровода на музика и хапване на сладки. ?

23.12.18- от 11 до 12:30ч. за деца между 7-13г.

Ателиетата се провеждат от Био игри в Техномеджикленд.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Ценa: 15 лв. за единично посещение; 27лв. за две деца от семейство; 50лв.- карта за 4 посещения.

Заплащането става на представител на Био игри при събиране на децата или предварително по банков път. Ще получите банковите данни след като се запишете на info@bio-game.org.

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Вашите деца се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри са над 120. Те предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии до исторически теми, които изследват връзката на хората с природата. Темите могат се провеждат на български и английски език.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.