Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма в ТехноМеджикЛенд за юли и август ’19

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език.

Формата на работа е учене през преживяване и игри специално разработени за всяка тема.

Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Те се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Място: Техномеджикленд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта (линк)

Дати: 09, 11, 18, 25 юли 2019г. и 01, 08 и 15 август 2019г.
Продължителност: 1 час и 30 минути
Час: от 14 до 15:30ч.

Възрастова група: за деца между 6-12г.

Дата: 09 юли 2019, от 14 до 15:30ч./ Ден на отворените врати. Вход свободен./ Ателие „Интересните животни“, за деца между 6-12г./ Целта на отворените врати е да представи в съкратен вариант какво правим по време на нашите ателиета, да се запознаем и да видите пространството, в което са децата. По време на ателието младши-изследователите ще намерят някои от най-забележителните животни на нашата планета- сибирски тигър, димен леопард, бавноходка и др.- ще научат интересни факти за тях неусетно. Те ще могат да си изработят едно от животните за спомен.

Ателие „Атомите на шоколада“, Дата: 11 юли 2019, от 14 до 15:30ч./ Атоми ли? Шоколад ли? Чудиш се какво е общото помежду им? Ами и шоколада е направен от атоми…но преди да издадем всичкo, те каним да откриеш сам. Какво е атом? А молекула? Какво? Не. Не е сложно. Младши-изследователите на Био игри ще се отправят на експедиция из експонатите на Техномеджикленд, ще търсят молекулите на вкусни съставки на храната. Да, ще има и шоколад! Ще разберат какви вещества има в определени храни по време на експерименти, ще разберат както е атом и молекула и ще се забавляват. Всяко дете ще си изработи модел на молекулата на шоколада. Това ателие развива умението за комуникация и способността за самостоятелната работа.

Ателие „Летящи влечуги от динозавърската ера“, Дата: 18 юли 2019, от 14 до 15:30ч./ Децата ще участват в ескпедиция и ще открият различните крила на летящи „динозаври“. Как са летяли птерозаврите? От къде произлизат? За какви видове знаем в днешно време? Участниците ще видят летящите влечуги и ще разберат интересни факти за тях през игрите. Всяко дете ще си изработи птерозавър от глина. Това ателие насърчава умението за комуникация, логическото и творческото мислене.

Ателие „Динозавърски загадки 1“, Дата: 25 юли 2019, от 14 до 15:30ч./ Откъде произлизат динозаврите? Какво „оръжия“ са притежавали, за да се защитават? Какви видове е имало? С какво са се хранили? За какво са им служили перата? Кой е най-силният динозавър? Защо са изчезнали? Каним ви на няколко „мисии“ с цел разкриването на „знания“ за динозаврите. Разкриването на всяка мисия е задължително за получаване на инструкциите за следващата. Всяко дете ще си изработи спомен от глина за вкъщи. Това ателие насърчава умението за комуникация, самостоятелното взимане на решения и логическото мислене.

Ателие „Змии“, Дата: 01 август 2019, от 14 до 15:30ч./ за деца между 6-12г./ Кои са най-отровните змии на нашата планета? Какво представлява тяхната отрова? Каква противоотрова съществува? Защо да НЕ убиваме змиите дори да ни е страх от тях? Всяко дете ще си изработи змия от естествени материали. Това ателие насърчава работата в екип, способността за взимане на самостоятелни решения и логическото мислене.
С това ателие целим да:

  • представим змиите като неделима част от биоразнообразието и баланса в природата;
  • спомогнем за преодоляване на страха от змиите;
  • учим неусетно полезни факти за змиите; как да се държим, ако срещнем змия.

Ателие „Загадки за животните от Азия“, Дата: 08 август 2019, от 14 до 15:30ч./ за деца между 6-12г./ В ТехноМеджикЛенд е скрито съкровище от древна Азия свързано с животните от континента. За да стигнат до него младши изследователите ще се отправят на експедиция и ще разгадаят ребусите свързани с животните от Азия. Ще разберат повече за: птиците носорози, двугърбата камила, суматранския тигър, снежния леопард и др. Ще имитират животните по време на движенчески игри. Всяко дете ще си изработи животно от естествени материали. Това ателие насърчава умението за комуникация, работата в екип и творческото мислене.

Ателие „Тарантули“, Дата: 15 август 2019 , от 14 до 15:30ч./ за деца между 6-12г./ Неотдавна учените правят уголемена снимка на крака на паяк и откриват приспособление за лов непознато до този момент.  Кои са най-отровните тарантули на нашата планета? Как ловят паяците своята плячка? Децата ще се отправят на експедиция, за да видят видове тарантули. Ще разгадаят кое е ново-откритото приспособление и ще научат неусетно интересни факти за паяците. Всяко дете ще си изработи тарантула от естествени материали. Това ателие насърчава работата в екип и  логическото мислене.

Ателиетата се провеждат от Био игри в Техномеджикленд.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Цена:
12лв.- единично посещение с лятно намаление от 20%