Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма на Био игри за м. декември 2018 в Музейко

Детските ателиета на „Био игри“ целят да вдъхновят любов и уважение към природата и да предават сложни научни понятия на разбираем език. Темите са разнородни: за животните (например от Австралия, Южна Америка и др.), човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии и исторически митове и традиции, които изследват връзката на хората с природата.

Ателиетата са подходящи за деца между 5-14 годишна възраст.
Te развиват практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит, провокират желанието за откриване и усъвършенстват личностните качества на децата.

Място: Учебен корпус на Музейко (зала 5 или 6), ул. Проф. Боян Каменов 3, карта

Дати: 02 (неделя), 08(събота) и 16(неделя) декември 2018

Продължителност: 1 час и 30 минути

Теми

Ателие „Животни и професии с „Био игри““, 02.12.18 (неделя)/ Какво е да си хирург? А тъкач или секретарка? Защо животните носят имената на човешки професии? Какво можем да научим от тях? Тази неделя младши-изследователите на Био игри ще се отправят на експедиция в Музейко. Ще търсят по карта къде живеят рибата хирург, акулата дойка, птицата секретар, както и други животни. Ще преживеят директно в ролеви игри какво е да си някое от тези животни и ще научат какви качества изисква всяка от професиите в човешкия свят. Всяко дете ще си изработи птица секретар и акула дойка. Това ателие насърчава работата в екип, уменията за решаване на задачи и проблеми и логическото мислене.

02.12.18- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст

Ателие „Приключение в Южна Америка с „Био игри““, 08.12.18 (събота)/ Този път децата ще са изследователи и ще се отправят на приключение из залите на Музейко, за да разберат кои животни са почитали древните маи. Ще открият мистериозното съкровище на тези древни народи по оставени следи. Как е свързано то с животните от Южна Америка? След като разгадаят това, децата ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животнитe. Всяко дете ще си изработи животно от Южна Америка. Това ателие насърчава логическото мислене, взимане на самостоятелни решения и умението за комуникация.

08.12.18- събота от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст

Ателие „Направи фосил с „Био игри““, 16.12.18 (неделя)/ Кой динозавър е най-големият? Защо някои динозаври са били зелени? Има ли динозаври и днес? Децата ще участват в експедиция за намиране на динозаври в Музейко. След това ще разберат повече за определени видове динозаври по време на ролеви игри. Как учените разбират за древните динозаври? Накрая всяко ще си изработи фосил, който ще си вземе за вкъщи. Това ателие насърчава работата в група и творческото мислене.

16.12.18- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст

Ателиетата се провежда от Био игри в Музейко.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Цени: 
13лв.- единично посещение; 
48лв.- карта за 4 посещения.

Участниците използват 20% отстъпка от билета на Музейко, ако преценят, че искат да посетят и Музейко след нашето ателие.

Заплащането става на представител на Био игри във фоайето на Музейко при събиране на децата или предварително по банков път.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри.