Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м.септември в Националния природонаучен музей

Национален природонаучен музей, първи етаж, зала Левентис, карта

Дати: 20 и 27 септември 2015

Теми на ателиетата

Ателие „Страховити прилепи“, Дата: 20.09.15 Има ли прилеп с нос във формата на подкова? Ами такъв, който има цвят на ръжда? Какво е ехолокация? Цветни ли са животните, които живеят в пещерите? Заповядайте на първото ни ателие за тази учебна година- на 20.09.15- само няколко дена след Международната нощ на прилепите на 17-ти септември. Ще отговорим на въпросите и ще ви предизвикаме да зададете още! Децата ще участват в експедиция за откриване на пещерни животни. След това ще участват в ролева игра, по време на която ще разберат какво е ехолокация и какво ядат прилепите. Накрая децата ще изработят маски на прилеп и пеперуда. Това ателие насърчава творческото мислене и способността за работа в група.

  • 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
  • 13:00–14:30ч. за деца между 8-10 годишна възраст

Ателие „Морски изследователи“, Дата: 27.09.15 Земята е изправена пред екологична катастрофа- кораловите рифове изчезват, а заедно с тях и домовете на морските животни! Единствените, които могат да се справят с бедствието са младшите природоизследователи на Био игри. В първата част на ателието, децата ще търсят животните от кораловия риф, както и причините за изчезването на рифовете по време на експедиция в музея. Във втората, ще участват в ролева игра, по време на която ще разберат как могат да спасят кораловите рифове. Всяко дете ще си изработи корал. Това ателие насърчава логическото и творческото мислене и способността за работа в група.

  • 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
  • 13:00–14:30ч. за деца между 8-10 годишна възраст

Продължителност: 1 час и 30 минути

Цени за неделя: 15лв.- единично посещение; 25лв.- две деца от семейство; 50лв.- карта за четири посещения (за 1 час и 30 минути)

В цената са включени материалите, както и билет за музея на детето/децата. Заплащането става в зала ЛЕВЕНТИС.

Необходимо е записване на: 0896/ 333860  и info@bio-game.org (между 10-18ч.)

Автор и водещ на ателиета: Камелия Митева
Асистенти:
Даниела Марчева
Трифон Сотиров

Заниманията на Био игри ЕООД се провеждат в Националния природонаучен музей (публично-частно партньорство).

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на „Био игри“.

Вашият коментар