Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма на Био игри за м. октомври 2018 в Музейко

Детските ателиета на „Био игри“ целят да вдъхновят любов и уважение към природата и да предават сложни научни понятия на разбираем език. Темите са разнородни: за животните (например от Австралия, Южна Америка и др.), човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии и исторически митове и традиции, които изследват връзката на хората с природата.

Ателиетата са подходящи за деца между 5-14 годишна възраст.
Te развиват практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит, провокират желанието за откриване и усъвършенстват личностните качества на децата.

Място: Учебен корпус на Музейко (зала 5 или 6) , ул. Проф. Боян Каменов 3, карта

Дати: 13(събота), 21(неделя) и 28(неделя) октомври 2018

Продължителност: 1 час и 30 минути

Теми на ателиетата

 Ателие „Какво се крие на о. Мадагаскар с „Био игри“, 13.10.18 (събота)/ Кои примати живеят на о. Мадагаскар? Защо са специални и колко вида са? Какви други животни има на острова? Децата ще влязат в ролята на изследователи, които ще търсят животните от о. Мадагаскар в Музейко и ще се запознаят с тях. След това ще научат интересни факти през движенчески игри. Накрая всяко дете ще си изработи значка-животно. Това ателие насърчава работата в група и творческото мислене.

13.10.18- събота от 11:00ч.- 12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст

Ателие „Миграция на птиците с „Био игри““, 21.10.18 (неделя)/ Защо мигрират някои видове птици? Кои видове мигрират? В това ателие децата ще се запознаят с интересни птици по време на експедиция в Музейко. След това ще участват в ролеви игри, по време на които ще имитират птици и насекоми от Европа и Африка; ще „преживеят“ защо птиците мигрират. Всяко дете ще си изработи хранилка за птици. Това ателие насърчава способността за работа в група и умението за комуникация.

21.10.18- неделя от 11:00ч.- 12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст

Ателие „Нощни същества с „Био игри““, 28.10.18 (неделя)/ Любопитни ли сте да разберете кои са най-страшните нощни животни? А как се ориентират в мрака? Какво общо имат те с Хелоуин? Каним ви на приключение в Музейко, по време на което ще издирвате нощтни животни по оставените от тях следи, сами ще разгадаете как се ориентират те. Всяко дете ще изработи малко домашно приготвена слуз, като подготовка за Хелоуин. Това ателие насърчава способността за самостоятелна работа, уменията за решаване на задачи и проблеми, както и логическото мислене.

28.10.18 – неделя от 11:00ч.- 12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст

Ателиетата се провеждат от Био игри в Музейко.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Цени:
13лв.- единично посещение;
48лв.- карта за 4 посещения.

Участниците използват 20% отстъпка от билета на Музейко, ако преценят, че искат да посетят и Музейко след нашето ателие.

Заплащането става на представител на Био игри във фоайето на Музейко при събиране на децата или предварително по банков път.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.