Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. ноември ’17 в Национален природонаучен музей

Детските ателиета на „Био игри“ целят да вдъхновят любов и уважение към природата и да предават сложни научни понятия на разбираем език. Темите са разнородни: за животните (например от Австралия, Южна Америка и др.), човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии и исторически митове и традиции, които изследват връзката на хората с природата.

Ателиетата от тази серия са подходящи за деца между 5-12 годишна възраст.
Детските ателиета развиват практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит, провокират желанието за откриване и усъвършенстват личностните качества на децата. Ателиетата на Био игри се провеждат в партньорство с Националния природонаучен музей (публично-частно партньорство) и с Музейко.

Място: Национален природонаучен музей, партер, зала Левентис, карта

Дати: 05, 12, 19 и 26 ноември 2017

Продължителност: 1 час и 30 минути

Теми на ателиетата

Aтелие „Красивите минерали“, Дата: 05.11.17/ През 1867 Ерасмус Джейкъбсън открива първия диамант. Къде се е случило това? Има ли подобни други скъпоценни камъни? Кои са най-красивите минерали? Какво ги прави скъпи? Има ли минерали в нашето тяло? Тази неделя децата ще се отправят на експедиция за откриване на редки минерали и артефакти от историята за Ерасмус. Ще научат интересни факти за много от минералите. Накрая всяко дете ще си изработи пано с полу-скъпоценни камъни. Това ателие насърчава творческото мислене и способността за работа в група.

Какво става с Ерасмус ли? Елате, за да разберете!

05.11.17- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст / ВАЖНО! ТАЗИ НЕДЕЛЯ ГРУПА ОТ 13ч., НЯМА ДА ИМА!

Ателие „Приключение с акули“, Дата: 12.11.17/ Коя праисторическа акула-хищник е обитавала океаните на Земята преди 2 милиона години? Какъв е размерът на най-голямата акула в днешни дни? Колко зъби сменят акулите през живота си? Коя акула има най-голямата уста? Какво прави акулата-дойка? Знаем че сте любопитни! Затова ви каним да откриете отговорите на тези въпроси, както и да зададете още на 12.11.Децата ще открият интересни видове акули в музея, ще научат забавни и страховити факти за тях по време на ролеви игри. Накрая всяко дете ще си изработи акула. Това ателие насърчава логическо мислене и умението за комуникация.

12.11.17- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст и 13:00–14:30ч. за деца между 8-14 годишна възраст

Ателие „Египетско приключение: Част 2“, Дата: 19.11.17/ Според стара легенда в музея е скрит предмет свързан с животните от древен Египет. Единствените, които могат да го открият и справят със загадката са младши-изследователите на Био игри. В първата част на ателието, децата ще участват в логически, състезателни игри разделени в групи, за да открият съкровището и разкрият мистерията. Във втората част, ще научат повече за древните животински божества на Египет и ще разберат как са мумифицирали египтяните. Всяко дете ще си изработи мумия от ябълка и играчка от глина. Това ателие насърчава логическото мислене и способността за работа в група.

19.11.17- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст и 13:00–14:30ч. за деца между 8-14 годишна възраст

Ателие „Глината в науката и изкуството“, Дата: 26.11.17/  Какво е глината? От къде произлиза? Кои народи я използват първи и за какво? Може ли да се използва за лекарство? Кои животни ядат глина? Тази неделя гост-водещ ще ни бъде Маргарита Петрова. Маргото е актриса, а в свободното си време твори керамика. От 6 години провежда ателиета за деца и възрастни в Арти-Джамбуре. Ко-автор е на три съвместни изложби. В първата част на ателието, децата ще търсят глинени предмети и улики, за да разберат повече за глината. Във втората част Маргото ще им покаже как да си изработят глинен съд, който ще си остане за тях. Това ателие насърчава творческото мислене и способността за работа в група.

26.11.17- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст и 13:00–14:30ч. за деца между 8-14 годишна възраст

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца. 
Цени за събота и неделя: 15лв.- единично посещение; 27лв.- две деца от семейство; 50лв.- карта за четири посещения. В цената са включени материалите, както и билет за музея на детето/децата. Заплащането става в зала ЛЕВЕНТИС.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на „Био игри“.