Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. март ’18 в Национален природонаучен музей

Детските ателиета на „Био игри“ целят да вдъхновят любов и уважение към природата и да предават сложни научни понятия на разбираем език. Темите са разнородни: за животните (например от Австралия, Южна Америка и др.), човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии и исторически митове и традиции, които изследват връзката на хората с природата.

Ателиетата от тази серия са подходящи за деца между 5-14 годишна възраст. Детските ателиета развиват практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит, провокират желанието за откриване и усъвършенстват личностните качества на децата. Ателиетата на Био игри се провеждат в партньорство с Националния природонаучен музей (публично-частно партньорство) и с Музейко.

Място: Национален природонаучен музей, партер, зала Левентис, карта

Дати: 04, 11, 18 и 25 март 2018г.

Продължителност: 1 час и 30 минути

Теми на ателиетата

Ателие „Приключение на о. Галапагос“, Дата: 04.03.18г./ Тази неделя ви каним да пътешествие по стъпките на учения Чарлс Дарвин! Ще бъдем изследователи; ще търсим откритията на Дарвин в музея и ще научим повече за естествения отбор. Ще раберем кои животни наблюдава той, за да стигне до откритието си. Ще научим интересни факти за невероятните морски игуани, слонската костенурка, чинките на Дарвин и лава-гущерът като ги имитираме. Накрая всяко дете ще си изработи две животни. Това ателие насърчава логическото мислене и умението за комуникация.
Формата на работа е учене през преживяване.
04.03.18- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
04.03.18- неделя от 13:00–14:30ч. за деца между 8-14 годишна възраст- НЯМА ДА ИМА!

Ателие „Нощни същества“, Дата: 11.03.18г./ Любопитни ли сте да разберете кои са най-страшните нощни животни? А как се ориентират в мрака? Какво прави лемурът Ай-ай толкова страховит? Как ловуват пумите? Защо смятаме лисиците за хитри? Каним ви на приключение в музея, по време на което децата ще издирват нощни животни по оставените от тях следи. Те сами ще разгадаят как ловуват и се ориентират животните. Всяко дете ще си изработи две животни. Това ателие насърчава способността за самостоятелна работа, уменията за решаване на задачи и проблеми, както и логическото мислене.
Формата на работа е учене през преживяване.
11.03.18- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
11.03.18- неделя от 13:00–14:30ч. за деца между 8-14 годишна възраст- НЯМА ДА ИМА

Ателие “Приключение с горили“, Дата: 18.03.18г./ Ема Стоукс е еколог и създател на национален природозащитен парк на територията на република Конго за опазване на местните видове горили. Тя работи по редица подобни проекти. А работата й вдъхновява милиони хора по света. Какъв по-добър начин да научиш нещо от вдъхновението! Затова избрахме да представим именно Ема на децата от Био игри! Ще търсим отговори на въпросите: Защо да опазваме природата и горилите? Какво ще стане, ако горилите изчезнат? Какво знаем за горилите? Могат ли горилите да говорят като хората? Децата ще тръсят горили и техните братовчеди в музея; ще научат интересни факти за тях в ролеви игри. Накрая всяко дете ще си изработи горила.
Формата на обучение е учене през преживяване.
18.03.18- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
18.03.18- неделя от 13:00–14:30ч. за деца между 8-14 годишна възраст- НЯМА ДА ИМА!

Ателие „Животни-танцьори: част 1“, Дата: 25.03.18г./ Кои са най-добрите животни-танцьори? Какво е значението на танца им? Можем ли да танцуваме като тях? Тази неделя каним всички любители на животните и…танците на специално издание от нашата поредица танцувални ателиета! В първата част на ателието младши-изследователите на Био игри ще се отправят на експедиция в музея. Те ще търсят по карта кои най-добрите животни- танцьори, а след това ще научат интересни факти за тях през значението на танца на всяко животно (и по този начин ще го запемятат трайно). Накрая, всяко дете ще си изработи играчка. Това ателие насърчава самостоятелната работа, уменията за решаване на задачи и проблеми и творческото мислене.

25.03.18- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
25.03.18- неделя от 13:00–14:30ч. за деца между 8-14 годишна възраст

Ателиетата са част от поредицата ателиета „Изследовател на природата“ провеждана в Национален природонаучен музей.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца. 

Цени за събота и неделя: 15лв.- единично посещение; 27лв.- две деца от семейство; 50лв.- карта за четири посещения. В цената са включени материалите, както и билет за музея на детето/децата. Заплащането става в зала ЛЕВЕНТИС.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на „Био игри“.