Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. май 2019 в OreHHerO

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване.

Децата се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Теми

11 май 2019/ден на отворените врати/ Ателие „Интересните животни“/ Целта на отворените врати е да представи в съкратен вариант какво правим по време на нашите ателиета, да се запознаем и да видите пространството, в което са децата. По време на ателието младши-изследователите ще намерят някои от най-забележителните животни на нашата планета- сибирски тигър, димен леопард, бавноходка и др.- ще научат интересни факти за тях неусетно; ще могат да си изработят едно от животните за спомен.

12:00-13:00ч.- смесена група/ 6-12год.

18 май 2019, Ателие „В света на скорпионите“/ Всички ли скорпиони са отровни? Как ловят своята плячка? Какви видове има? Това са част от въпросите, на които ще търсим отговори! Децата ще се отправят на експедиция с карта. Ще учат през директен опит, ще разкриват загадки и ще се забавляват. Всяко дете ще си изработи спомен. Това ателие насърчава работата в екип и логическото мислене.

13:30-15:00ч.- смесена група/ 6-12год.

Капацитет: 15 деца

Ателиетата се провеждат от 13:30ч. до 15ч. в събота в OreHHerO на адрес ул. Кракра 5. Записване на е-майл: info@bio-game.org.
13 април и 11 май са дни на отворените врати- безплатно посещение.
На 11 май отворените врати ще са от 12 до 13ч.
При хубаво време част от ателието се провежда в парка „Владимир Заимов“ или Докторската градина.

Ценa: 15 лв. за единично посещение; 27лв. за две деца от семейство; 50лв.- карта за 4 посещения.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.