Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. юни в Националния природонаучен музей

Национален природонаучен музей, партер, зала Левентис, карта

Дати: 12 ; 19 и 26 юни 2016

Теми на ателиетата

Ателие „Приключение в музея: българската писменост “, Дата: 12 юни 2016 Според стара легенда в музея е скрито древно славянско послание. Единствените, които могат да го открият и разкрият загадката са младши-изследователите на Био игри. В първата част на ателието, децата ще търсят „улики“ из музея, по които ще открият посланието и разкрият мистерията. Как е свързано то с животните от Източна Европа? Децата ще разберат какво са означавали символите на тези животни за славяните и какво знае модерната наука за животните. Децата ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за тях. Всяко дете ще си изработи животно и символ. Това ателие насърчава умението за комуникация и уменията за решаване на задачи и проблеми.

Целта на това ателие е да представи как са си обяснявали хората в миналото природните сили и как си ги обясняваме днес. Древните божества и обреди одухотворяват природата и свързват хората и света. По време на ателието ще потърсим отговор как се свързваме с природата и какво значи тя за нас днес.

12.06.16- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст и 13:00–14:30ч. за деца между 8-12 годишна възраст. Записване за неделя- до събота вечерта.

Ателие „Произход на хората“, Дата: 19.06.2016 Съществува ли „Йети“? Приличат ли хората на него? А на маймуни? Какви доказателства има за това? Целта на това ателие е да представи научната теория за произхода на хората по разбираем и забавен начин. Децата ще участват в експедиция из музея, по време на която ще разберат за връзката между приматите и хората. Те ще участват в ролеви игри, когато ще разберат интересни факти за някои специални примати. Накрая всеки ще си изработи примат. Това ателие насърчава логическото и творческото мислене. Ателието се повтаря от 20 и 21.02.16

19.06.16- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст и 13:00–14:30ч. за деца между 8-10 годишна възраст. Записване за неделя- до събота вечерта.

Ателие „Приключение в музея: Еньовден “, Дата: 26 юни 2016 Древните българи практикуват мистериозен обичай. Използват вода и билки, за да се лекуват! Учените откриват, че някои животни също се лекуват с билки. Кои са животните и билките и какво правят? Какво е общото между тях и Еньовден? Отговорът е скрит в музея. Единствените, които могат да го открият са младши-изследователите от Био игри. В първата част на ателието, децата ще търсят „следи“ из музея, по които ще разкрият мистерията. Във втората част, ще участват във възстановка на обичая „Мълчана вода“ и ще научат повече за видове билки. Всяко дете ще си изработи животно и ще си насади билки. Това ателие насърчава умението за комуникация, логическото мислене и способността за работа в група.

Целта на това ателие е да представи как са си обяснявали хората в миналото природните сили и как си ги обясняваме днес. Древните божества и обреди одухотворяват природата и свързват хората и света. По време на ателието ще потърсим отговор как се свързваме с природата и какво значи тя за нас днес.

26.06.16- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст и 13:00–14:30ч. за деца между 8-12 годишна възраст. Записване за неделя- до събота вечерта.

Необходимо е записване на: 0889/ 996724 или info@bio-game.org (между 10-18ч.). Ще могат да участват само предварително записани деца. Записване за събота- до петък вечерта. Записване за неделя- до събота вечерта.

Продължителност: 1 час и 30 минути

Цени за събота и неделя: 15лв.- единично посещение; 25лв.- две деца от семейство; 50лв.- карта за четири посещения. В цената са включени материалите, както и билет за музея на детето/децата. Заплащането става в зала ЛЕВЕНТИС.

Автор и водещ на ателиета: Камелия Митева
Асистенти:
Даниела Марчева
Трифон Сотиров

Заниманията на Био игри ЕООД се провеждат в Националния природонаучен музей (публично-частно партньорство).

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на „Био игри“.