Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. февруари в Националния природонаучен музей

Национален природонаучен музей, първи етаж, зала Левентис, карта

Дати: 02.02.14; 09.02.14; 16.02.14; 23.02.14

Час, възрастови групи:

  • 11:30ч.- 12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
  • 13:30ч. -14:30ч. за деца между 7-9 годишна възраст
  • 15:30-16:30ч. за деца между 5-9 годишна възраст

Описания на ателиетата

Ателие „Чудни размери“, Дата: 02.02.14 Целта на ателието е да запознае децата с понятията „размер“ и „метрична единица“. Децата ще разберат повече за микроскопичните и гигантските светове, които ни заобикалят и ще си направят микроскоп. Това ателие насърчава логическото мислене и работата в група.

Ателие „Дрождите в храната“, Дата: 09.02.14 Целта на ателието е да запознае децата с дрожда Saccharomyces cerevisiae, както и с други микроорганизми, които се изполват за производството на храна. Децата ще експериментират с растежа на Saccharomyces cerevisiae. Това ателие насърчава логическото мислене, самостоятелната работа и работата в група.

Ателие „Клетки и хамелеони“, Дата: 16.02.14 Целта на това ателие е да запознае децата с понятието „клетки“. Те ще разберат какво е клетка, ще могат да видят клетка под микроскоп, ще разберат как клетките на хамелеоните променят цвета си. Накрая всяко дете ще изработи играчка- хамелеон. Това ателие насърчава творческото мислене, работата в група и уменията за комуникация.

Ателие „Лаборатория за цветове“, Дата: 23.02.14  В това ателие децата ще разгадаят интересни факти за цветовете в поредица от забавни експерименти.  Децата ще разберат откъде идват цветовете с помощта на призми и ще измерят дължината на вълната на различните цветове чрез движение. Децата ще научат и експериментират с основните и вторичните цветове и ще изработят играчка “как се пречупва светлината“. Това занимание насърчава творческото и логическото мислене, както и работата в група.

Моля, направете работата ни малко по-лесна и се свържете се с нас преди ателието, за да имаме предвид броя деца и да можем да предложим качествена услуга! Благодаря!

Записване: +359 882 523 281 и info@bio-game.org

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри.

 

 

Вашият коментар