Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. октомври в Exploratorium

Образователен център Exploratorium, ул. Оборище 61

Дата: 31.10.14

За всички деца (възраст 5-16 г.)
18ч. Прожекцията на Coraline, игри, творчески занятия и празнични закуски
19ч. Рисуване на нощно създание върху лице 
19:30ч. Танцово парти с костюми 

За деца 8г.+ 
19:30ч. Демо ателие „Страховити създания“

Елате на приключение из непознатите светове на страховитите нощни създания! Заедно ще научим повече за тях, както и за мястото им в екосистемите на Земята чрез ролеви игри – ще разпознаваме животни по характеристики и ще ги издирваме по оставените от тях следи. Ще над-скочим страха си от тях чрез възстановка на ритуала „прескачане на огън за здраве“ (по случай Архангелова задушница/ Хелоуин). Ще изгоним злото чрез обичая „оратници“. Това ателие включва рисуване на нощно създание върху лице.

Това демо ателие е първото от поредица събития на новия еко клуб на Био игри насочен към подрастващи на възраст между 10-16 години. Целта на еко клуба е да окуражава и подкрепя подрaстващите да измислят и осъществавят собствени еко проекти с реални и практически приложими резултати. Подрастващите ще участват в дискусии и ще взимат решения самостоятелно или в група по демократичен начин. Дизайнът на заниманията насърчава развитието на личностите качества на участниците.

Заниманията ще се водят от специалист биолог, тиймбилдинг специалист и гост-лектори. Клубът ще стартира през месец ноември (при минимум 7 записани участника) и ще се провежда веднъж седмично в Националния природонаучен музей и в Exploratoirum.

15 лева на семейство (независимо от броя на децата)

Необходимо е записване на info@bio-game.org. Информация можете да получите на 0882/523281 и 0988/357741 (между 10-18ч.).

Вашият коментар