Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. януари ’17 в Националния природонаучен музей

Детските ателиета на „Био игри“ целят да вдъхновят любов и уважение към природата и да предават сложни научни понятия на разбираем език. Темите са разнородни: за животните (например от Австралия, Южна Америка и др.), човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии и исторически митове и традиции, които изследват връзката на хората с природата. 

Ателиетата от тази серия са подходящи за деца между 5-12 годишна възраст. (Тук можете да намерите информация за Дебати на екологични теми за тийнейджъри).

Детските ателиета развиват практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит, провокират желанието за откриване и усъвършенстват личностните качества на децата. Ателиетата на Био игри ЕООД се провеждат в партньорство с Националния природонаучен музей (публично-частно партньорство).

Място: Национален природонаучен музей, партер, зала Левентис, карта

Дати: 29 януари 2017

Продължителност: 1 час и 30 минути

Теми на ателиетата

Ателие „След- коледно приключение“, Дата: 29.01.17 Професор Многознайко преяжда със сладкo по време на празниците преди Коледа. Започва да го боли зъб. Единствените, които могат да му помогнат са младшите изследователи на Био игри. За да помогнат на професора, те ще трябва да открият как се получават кариесите и какви особености имат зъбите на животните сравнени с тези на хората. Ядат ли животните сладко? Имат ли кариеси? Възможно ли е да имат животните зъби на езика? Имат ли калмарите зъби? Всяко дете ще си изработи паста за зъби и животно. Това ателие насърчава логическото и творческото мислене и уменията за решаване на задачи и проблеми.

29.01.17- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст и 13:00–14:30ч. за деца между 8-10 годишна възраст

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0889/ 996724, 0882 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца. 

Цени за събота и неделя: 15лв.- единично посещение; 27лв.- две деца от семейство; 50лв.- карта за четири посещения. В цената са включени материалите, както и билет за музея на детето/децата. Заплащането става в зала ЛЕВЕНТИС.

Автор и водещ на ателиета:
Камелия Митева
Асистенти:
Даниела Марчева
Трифон Сотиров

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на „Био игри“.