Био игри

Игри вдъхновени от природата

Посещения за училищни групи и детски градини

Био игри провеждат организирани събития за училищни групи и деца от детски градини в Техномеджикленд и в партньорство с Мачирски Спорт. Ателиетата са образователни и имат за цел да възпитават уважение и любов към природата. Те окуражават откривателя и изобретателя във всяко дете и развиват практическите умения и творческото мислене чрез игра и директен опит.

Нашите ателиета насърчават:
– творческото мислене;
– способността за работа в група;
– логическото мислене;
– взимането на самостоятелни решения;
– умениетото за комуникация;
– умението за решаване на задачи и проблеми.

Методология: учене чрез преживяване, експерименти, ролеви игри, дискусия, симулации, експедиции и др.

Локация:
– Техномеджикленд на адрес бул. Цариградско шосе 111Б, карта (линк)
– база Офелиите, Витоша на Мачирски Спорт

Програмата е подходяща за деца от 1 до 6 клас (5 до 14г.)

Брой деца: 15-50

Събитие може да проведете:
– от вторник до неделя- от 11:00 до 17:00ч. в Техномеджикленд
– от понеделник до събота- от 11:00 до 17:00ч. в база Офелиите на Мачирски Спорт

Продължителност: 60мин. или 90мин.

Tеми от „Човекът и природата“:

Ателие „Произход на живота“
Кое е първото живо същество на Земята? Има ли общо то с бактериите? Съществува ли и днес? Професор Многознайко е получил писмо, от което става ясно че в Техномеджикленд е скрито най-древното същество на Земята. В първата част на ателието, децата ще влязат в ролята на учени, които ще трябва да стигнат до него по мистериозен път. Във втората част, ще чуят интерактивна и забавна лекция с цел да научат повече. Всяко дете ще си изработи пано от естествени материали.

Ателие „Бактериите в ежедневието“ 
Какви бактерии ядем всеки ден? Какво е бактерия? Какви видове бактерии има? Децата ще се отправят на експедиция в музея, където ще открият отговорите на тези въпроси и ще видят различни видове бактерии. Ще могат да погледнат под микроскоп и експериментират с бактерията L. delbrueckii subspecies bulgaricus.

Ателие „Яко ДНК и клетки!“ 
ДНК ли? Но това е прекалено сложно! Няма такова нещо. Можем да го видим с просто око ли? Децата ще наблюдават различни видове клетки под окуляра на микроскоп и ще разберат какво са те по време на интерактивна презентация. След това ще извлекат ДНК от плод по време на забавен експеримент и неусетно ще трупат знания. Всяко дете ще си тръгне с модел на ДНК.

AтелиеХрана и храносмилане“ 
Какво представляват червата? Как се движи храната в тях? Защо се оригваме? Какво се съдържа в храната? За какво ни е тя? Koя е здравословна? Това са само част от въпросите, на които ще намерите отговор на ателието на Био игри. Децата ще ще разберат какво съдържат различни храни през експерименти, ще разберат как храносмиламе докато експериментират с модел на стомах и черва. Всяко дете ще изработи играчка от естествени материали.

Ателие „Невероятното зрение“ 
Защо хората имат по две очи? Kакво би станало, ако имаха само едно? Защо хората виждат триизмерно? Каним ви на това ателие, за да разберете всички тези неща и още. Децата ще разберат повече за зрението и устройството на очите докато изработват модел на очи и чуят интерактивна презентация. Всяко дете ще изработи стереоскоп.

Ателие „За какво ни е бял дроб?“ 
Може ли да живеем без бял дроб? Kaк белият ни дроб ни помага да плаваме във вода? Как е свързан той с дърветата? От какво е направен? Децата ще чуят интерактивна презентация, ще участват в ролева игра, по време на която ще научат за връзката между хората и растенията и защо тази връзка е важна. Всяко дете ще си направи макет на бял дроб.

Ателие„„Кървави“ експерименти“ 
Как бие човешкото сърце? За какво служи то? Защо сърцето ни започва да бие бързо, когато тичаме? Какво е пулс? Полезно ли е да спортуваме и защо? Децата ще чуят интерактивна презентация за сърцето и кръвообръщението, ще участват в състезателна игра за мерене на бавен и бърз пулс, както и в ролева игра, по време на която децата ще трябва да работят заедно, за да накарат макетът ни на сърце да заработи. Всяко дете ще си направи сърце от естествени материали.

Tеми за тържества:

Ателие „Сетивата при животните“ 
Възприемаме света през петте си сетива. Но някои животни притежават допълнителна сетивност, като например ехолокацията. Кои животни могат да откриват болни хора само по тяхната миризма? Какво помирисват всъщност? Могат ли акулите да произвеждат електричество и какво сетиво е то? Кои животни, освен прилепите, използват ехолокация, за да си намерят вечеря? Кое животно вижда неща, напълно скрити за очите на хората? Децата ще чуят интерактивна презентация за сетивата. Те ще участват в забавна ролева игра за обоняние. Накрая всяко дете ще си изработи играчка от естествени материали.

Ателие „Непознати котки“ 
Има ли котка- ягурунди? А каракал? Коя котка може да улови птица в полет? Коя е най-добрият акробат? Как е възможно да скача на 3 метра във въздуха? Може ли човек да избяга от котка, която гледа на него като на следобедна закуска? Как би могъл да се спаси? Младши-изследователите на Био игри ще се отправят на експедиция. Ще търсят котки от различни краища на света. Ще преживеят директно в ролеви игри какво е да си някоя от тях. Всяко дете ще си изработи две играчки.

Ателие „Вулканични приключения“ 
Вулкани под земята, вулкани над земята, вулкани под леда, вряща кал….тоест лава! Огън, жупел и прах! Лазещи твари, животни на четири крака и двукрили такива опърлени от огъня бягат надалеч. Страховита сеч! Гледка позната на някои места по Земята! Изследователите ще открият най-опасните вулкани на земята по скришен път в музея. А кои животни оцеляват по тези места? Ще разберат единствено дошлите! Накрая всеки откривател ще си тръгне с модел на лава.

Ателие „Създания в задния двор на дядо Коледа“ 
Любопитни ли сте да разберете кои животни живеят с дядо Коледа? А как издържат на студените температури на северния полюс? Каним ви на приключение, по време на което ще се запознаете и научите повече за животните от северния полюс през ролеви игри за разпознаване на животни. Всяко дете ще изработи пинята пълна с лакомства във формата на тюлен, полярна мечка или пингвин.

Желателно е да има минимум 10 дни преди желата дата на събитието.

КОНТАКТ: 0882 523281 или info@bio-game.org

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.