Био игри

Игри вдъхновени от природата

Онлайн ателиета „Човешкото тяло, експерименти и животни“

Продължаваме с приключенията до непознати земи, да учим неусетно за тялото и да правим щури експерименти! Елате с нас, за да правим научни експерименти по физика и химия! Елате, за да учим през симулации за човешкото тяло! Най-интересните животни на нашата планета очакват запалените любопитковци.

Форматът на нашите онлайн занимания се състои от интерактивна дискусия и презентация, експеримент/симулация или ролева игра. Накрая има творческа задача.

Водещите ще представят научния материал по игрив и забавен начин. Ще учим през  емоциите и остроумни истории. Във всяко от заниманията децата ще изработват тематични играчки, която ще останат като спомен и емоционална връзка с научния материал.

Децата ще влязат в ролята на изследователи и експериментатори. Ще се забавляват и учат за магията в природата и връзките в нея.

Мисията на „Био игри” е да научи децата на любов към природата по увлекателен и забавен начин. Ние ще окуражим откривателя и изобретателя във всяко дете и ще развием практическите умения и творческото им мислене чрез игра и директен опит. Вижте повече за нас на видеото долу! На нашия Yоutube канал можете на намерите допълнителна информация за нас.

Нашите ателиета развиват:
– творческото мислене;
– логическото мислене;
– взимането на самостоятелни решения;
– умениетото за комуникация;
– умението за решаване на задачи и проблеми.

Дати в НЕДЕЛЯ: 24, 31 януари 2021г. и 07, 14, 21 и 28 февруари 2021г.

Заниманията ще се провеждат от 11ч. до 12:15ч.

Дати в ПЕТЪК: 29 януари 2021г. и 05, 12, 19, 26 февруари 2021г.

Заниманията ще се провеждат от 18ч. до 19:15ч.

Ателиетата са подходящи за деца от 6 до 14 години.
Продължителност – 75мин.

ПРОГРАМА ЗА НЕДЕЛЯ

Ателие „Скорпиони“, 24.01.21г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Всички ли скорпиони са отровни? Как ловят своята плячка? Какви видове има? Ще намерим отговори на въпросите и ще зададем още по време на интерактивната лекция на нашия биолог. Всяко дете ще си изработи скорпион от лесно достъпни материали вкъщи.

Ателие „Невероятното зрение“, 31.01.21г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Защо хората имат по две очи? Kакво би станало, ако имаха само едно? Защо хората виждат триизмерно? Каним ви на това ателие, за да разберете всички тези неща и още… Презентацията на нашия водещ ще провокира и най-знаещите да мислят. Децата ще разберат повече за зрението и устройството на очите докато изработват модел на око от подръчни материали достъпни вкъщи.

Ателие „Храносмилателната система“, 07.02.21г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч: Какво представляват червата? Как се движи храната в тях? Защо се оригваме? Какво се съдържа в храната? За какво ни е тя? Koя е здравословна? Това са само част от въпросите, на които ще намерите отговор на следващото ни ателие. Децата ще разберат какво съдържат определени храни по време на експерименти, ще разберат как храносмиламе докато експериментират с модел на стомах и черва. Всяко дете ще изработи вкусен спомен от подръчни материали.

Ателие „На гости в Австралия“, 14.02.21г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Кои са група торбести? Торба ли имат? За пазар? Кое от тях има човката на патица и тялото на плъх? Защо изглежда толкова особено?  Дали ще остане странно, ако го опознаем по-добре? Каним ви на приключение, за да научите повече за: тасманийски дявол, австралийски опосум, вомбат, птицечовка и др. Всяко дете ще изработи тасманийски дявол от достъпни във всеки дом материали и много ще се забавлява!

Ателие „Мускулите и скелета“, 21.02.21г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: От какво са направени човешките кости? Кое е първото животно на Земята с кости? За какво са му? Какво му е страховитото на скелета? Децата ще чуят невероятни факти за човешкия скелет, за интересни животински скелети и ще разберат кое е първото животно със скелет. Те ще участват в експеримент, по време на които ще разберат повече за костите и ще тестват тяхната здравина. Всяко дете ще си изработи кост с подръчни материали достъпни във всеки дом.

Ателие „Красивите минерали“, 28.02.21г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: През 1867 Ерасмус Джейкъбсън открива първия диамант. Къде се случва това? Има ли подобни други скъпоценни камъни? Кои са най-красивите минерали? Какво ги прави скъпи? Има ли минерали в нашето тяло? Децата ще чуят за редки минерали по време на интерактивна презентация. Накрая всяко дете ще си изработи полу-скъпоценен камък с подръчни материали достъпни вкъщи. Какво става с Ерасмус ли? Елате, за да разберете!

ПРОГРАМА ЗА ПЕТЪК

Ателие „Съскащи змии“, 29.01.21г. /ПЕТЪК/ от 18:00ч. до 19:15ч.: Кои са най-отровните змии на нашата планета? Какво представлява тяхната отрова? Каква противоотрова съществува? Защо да НЕ убиваме змиите дори да ни е страх от тях? Децата ще научат неусетно интересни факти за змиите от нашия биолог. Всяко дете ще си изработи змия от достъпни във всеки дом материали.

Ателие „Паяци и тарантули“, 05.02.21г. /ПЕТЪК/ от 18:00ч. до 19:15ч.: Учените правят уголемена снимка на крака на паяк и откриват приспособление за лов непознато до този момент. Кои са най-отровните паяци на нашата планета? Как ловят те своята плячка? Децата ще участват в интерактивна презентация и ще разгадаят кое е новооткритото приспособление. Те ще научат неусетно интересни факти за паяците. Всяко дете ще си изработи тарантула от естествени и достъпни вкъщи материали.

Ателие „Големите котки: снежни леопарди и сибирски тигри“, 12.02.21г. /ПЕТЪК/ от 18:00ч. до 19:15ч.:  По време на последната си експедиция проф. Многознайко усеща, че е дебнат от хищник в засада. През нощта професорът пропуска да види животното. На сутринта на мястото откриват следи от нокти и полусдъвкана кожа. Какъв ли може да е хищникът? Каним ви на приключение, по време на което ще разберем повече за снежните леопарди и сибирските тигри. Децата ще чуят интерактивната лекция на нашия биолог и ще научат интересни факти за котките. Всяко дете ще си изработи голяма котка с лесно достъпни материали.

Ателие „Лабораторни експерименти 2“, 19.02.21г. /ПЕТЪК/ от 18:00ч. до 19:15ч.: Kaкво въздейства на балона-ракета? Kaк може една бутилка да надуе балон? Танцуват ли яйцата? Можем ли да протидействаме на притегателната сила на планетата? Какво е ефектът на лоста? Каним ви, за да отговорим експериментирайки на тези въпроси, както и да зададем още! Всяко дете ще може да направи експериментите вкъщи с достъпни материали. Всеки участник ще си направи катапулт за спомен.

Ателие „Човешкото тяло: система“, 26.02.21г. /ПЕТЪК/ от 18:00ч. до 19:15ч.: Децата ще чуят интерактивната презентация за основните системи на човешкото тяло на нашия биолог. Те ще разгледат най-важните системи в човешкото тяло чрез няколко ролеви игри, моделиране и филмчета. Всяко дете ще създаде човешко тяло, както то си го представя от лесно достъпни материали вкъщи.

За да гарантирате мястото на вашето дете в групата, е необходимо да попълните формуляра ТУК и да заплатите таксата по банков път. Даните и линк за достъп ще получите по е-майл след направена регистрация.

Този път ще сме онлайн! А това значи, че можете да се включите отвсякъде.  Заповядайте!

Тел. за връзка:  0882 523281, е-майл: info@bio–game.org

Цени:
15лв. – единично посещение
40лв. – ТРИ посещения (12% по-евтино)
50лв. – ЧЕТИРИ посещения (17% по-евтино)
115лв. – абонамент за ДЕСЕТ занимания (24% по-евтино)

12лв. на дете при потвърдили ДВЕ деца- приятели или от едно и също семейство (17% по-евтино)

Банкови данни:
Игри за живота ООД
BG55FINV91501017056261
Основание: участие в онлайн ателие и име на дете/деца