Био игри

Игри вдъхновени от природата

Онлайн ателиета „Експерименти в кухнята“

Забавлявай се, щурей и учи интересни факти за ядливата наука!

Каним те на необикновено научно- кулинарно пътешествение! Ще учим неусетно за далечни страни, ще разберем как всичко се свързва с всичко останало. Ще мислим. Най-впечатляващите експерименти очакват запалените любопитковци.

Онлайн сме. А това значи, че можете да се включите отвсякъде- от двора, от планината или от чужбина!

Водещите ще представят научния материал по игрив и забавен начин. Ще учим през  емоциите и остроумни истории. Във всяко от заниманията децата ще изработват тематични играчки, която ще останат като спомен и емоционална връзка с научния материал.

Децата ще влязат в ролята на изследователи и експериментатори. Ще се забавляват и учат за магията в природата и връзките в нея.

Форматът на нашите онлайн занимания се състои от интерактивна дискусия и презентация, експеримент/симулация или ролева игра. Накрая на всяко занятие има творческа задача. Във всяко от заниманията децата ще изработват тематични играчки, която ще останат като спомен и емоционална връзка с научния материал.

Всеки младши изследовател ще споделя с останалите деца в заниманието и ще намери отговори на всичките си въпроси по темата.

Децата имат милиони въпроси за живия свят, на които възрастните нямат време или не знаят как да отговорят. Oт „Био игри“ отговарят на всичките въпроси, като създават невероятни и различни нови приключения за изследователи, любопитковци, съзерцатели, многознайковци и всякакви млади откриватели. Децата между пет и четиринайсет години се запознават и обикват природата и хората като част от нея чрез увлекателни интерактивни занимания по природни науки с помощта на екипа на „Био игри“ – дипломирани биолози, педагози и професионални актьори.

В „Био игри“ ценим важните неща. Научи повече за нашата мисия тук! Нашите преживявания под формата на ателиета окуражават децата да уважават и обичат природата и да търсят вдъхновение от нея. Вярваме че е важно да открием и подкрепим уникалното в децата. Този път, ще направим това онлайн.

Вижте повече за нас на видеото долу! На нашия Yоutube канал можете на намерите допълнителна информация за нас.

Нашите ателиета развиват:
– творческото мислене;
– логическото мислене;
– взимането на самостоятелни решения;
– умениетото за комуникация;
– умението за решаване на задачи и проблеми.

Кога са онлайн ателиетата?

Дати в НЕДЕЛЯ: 05, 07, 14, 21 и 28 март 2021г.
Заниманията ще се провеждат от 11ч. до 12:15ч. Продължителността им е 75 мин.

Подходящи са за деца от 5 до 14 години.

ПРОГРАМА ЗА НЕДЕЛЯ

Ателие „Експерименти с „Био игри““, 05.03.21г. /ПЕТЪК/ от 17:00ч. до 18:00ч.: (Вход-свободен за това занимание!): Заповядайте да направим 3 експеримента, както и да ни зададете въпросите си относно нашите интерактивни онлайн ателиета.

Ателие „Вода, пуканки, шоколад и сладолед: невероятно!“, 07.03.21г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Ще надникнем в света на водата под различен ъгъл. За тази цел децата ще участват в редица експерименти. Ще изпукане пуканки. Какво общо има водата с тяхното пукане? Ще направим експеримент с дъвка. Хмм, а дали има вода в нея? Всяко дете ще си направи мързелив сладолед и ще разбере как водата ни прави…мързели.

Очаква те интерактивна лекция. Всяко дете ще си направи маска с подръчни материали и така ще разбере повече за необикновените свойства на водата.

Ателие „Прекрасното обоняние“, 14.03.21г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Храним се с нашия нос. Каква е връзката на вкуса с миризмите? Защо и мозъка е въвлечен?  Как помирисваме? Могат ли животните да помирисват неща, които хората не могат? Каним ви на това ателие, за да разберем всички тези неща и още. Децата ще миришат различни аромати и експериментират.

Очаква те интерактивна лекция. Всяко дете ще си направи ароматизатор с материали достъпни във всеки дом.

Ателие „Хляб, тесто и микроорганизми“, 21.03.21г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Най-обичаме да ни мирише на хляб! Чак ни потичат лигите при мисълта. Знаем, че добрият хляб е домашен и приготвен с качествени съставки. Ще разберем за различните видове хляб- с мая, с квас, със сода, без глутен, от различни брашна и др. Каним те на вкусно преживяване, за да разберем повече за историята на хляба. Ще направим експеримент с дрожди. Ще видим различните микроорганизми, които правят хляба пухкав. И ще се вдъхновим да правим хляб!

Очаква те интерактивна лекция. Ще си направим домашен хляб. Да, ще се яде…

Ателие „Забава с мумии и сол“, 28.03.21г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Мислиш, че минерали можеш да намериш само под земята? Ще те опровергаем! Има ги навсякъде. В това ателие ще разберем къде можем да намерим калции, халит, фосфор. За какво ли се използват? А ти бързай и питай мама какво дава вкус на домашните й гозби. Ще научим интересни научни факти за солта. Как са използвали солта в древен Египет? Какво значи да мумифицираш? Има ли сол в мумиите? И защо? Как можем да мумифицираме плодове?

Очаква те интерактивна лекция. Всяко дете ще си мумифицира плод с лесно достъпни материали и така ще разбере повече за солта и минералите.

Регистрация: За да гарантирате мястото на вашето дете в групата, е необходимо да попълните формуляра ТУК и да заплатите таксата по банков път. Данните и линк за достъп, списък с нужни материали, ще получите по е-майл след направена регистрация.

Този път ще сме онлайн! А това значи, че можете да се включите отвсякъде. Заповядайте! 

Тел. за връзка:  0882 523281, е-майл: info@bio–game.org

Цени:
15лв. – единично посещение
40лв. – ТРИ посещения (12% по-евтино)
50лв. – ЧЕТИРИ посещения (17% по-евтино)
12лв. на дете при потвърдили ДВЕ деца- приятели или от едно и също семейство (17% по-евтино)

Банкови данни:
Игри за живота ООД
BG55FINV91501017056261
Основание: участие в онлайн ателие и име на дете/деца