Био игри

Игри вдъхновени от природата

Научни ателиета за м. април 2021

Oтново локдаун! От „Био игри” ви каним на едно невероятно приключение. Елате, за да учим през симулации за уникални животни! Заповядайте, за да разберем повече за уникални среди на живот! Как да оцелеем насред лавина? Какво не знаем за динозаврите? Какво е бактерия? Най-интересните теми и експерименти очакват запалените любопитковци.

Ателиетата се провеждат онлайн. А това значи, че можете да се включите отвсякъде- от двора, от планината или дори от чужбина!

Водещите ще представят научния материал по игрив и забавен начин. Децата ще учат през емоции и остроумни истории. Във всяко от заниманията те ще изработват тематични играчки, които ще останат като спомен и емоционална връзка с научния материал.

Децата ще влязат в ролята на изследователи и експериментатори. Ще се забавляват и учат за магията в природата и тайните връзки в нея.
Форматът на нашите онлайн занимания се състои от интерактивна дискусия и презентация, експеримент/симулация или ролева игра. На края на всяко занятие има творческа задача.

Всеки младши изследовател ще споделя с останалите деца в заниманието и ще намери отговори на всичките си въпроси по темата.

Децата имат милиони въпроси за живия свят, на които възрастните нямат време или не знаят как да отговорят. Ние от „Био игри“ отговаряме на всичките въпроси, като създаваме невероятни и различни нови приключения за изследователи, любопитковци, съзерцатели, многознайковци и всякакви млади откриватели. Децата между пет и четиринайсет години се запознават и обикват природата и хората като част от нея чрез увлекателни интерактивни занимания по природни науки с помощта на екипа на „Био игри“ – дипломирани биолози, педагози и професионални актьори.

В „Био игри“ ценим важните неща. Научи повече за нашата мисия тук! Нашите преживявания под формата на ателиета окуражават децата да уважават и обичат природата и да търсят вдъхновение от нея. Вярваме че е важно да открием и подкрепим уникалното в децата. Този път, ще направим това онлайн.
Вижте повече за нас на видеото долу! На нашия Yоutube канал можете на намерите допълнителна информация за нас.

Нашите ателиета развиват:
– творческото мислене;
– логическото мислене;
– взимането на самостоятелни решения;
– умението за комуникация;
– умението за решаване на задачи и проблеми.

Дати в ПЕТЪК:  16, 23 и 30 април 2021г.

Заниманията ще се провеждат от 18ч. до 19:15ч.

Дати в НЕДЕЛЯ: 11, 18 и 25 април 2021г.

Заниманията ще се провеждат от 11ч. до 12:15ч.

Ателиетата са подходящи за деца от 6 до 14 години.
Продължителност – 75мин.

ПРОГРАМА ЗА ПЕТЪК

Ателие „Екстремно оцеляване и лавини“, 16.04.21г. /ПЕТЪК/ от 18:00ч. до 19:15ч.: Целта на ателието е децата да научат какво предизвиква лавините, да разберат какво е „сила на тежестта“ и „маса“, какво е „наклон“. По време на ателието децата ще симулират лавина с помощта на модел на планина и изкуствен сняг. Кои животни оцеляват на най-високите планини? Какви приспособления използват? Кои са свещени животни и защо ги почитат в Тибет? Ще научат интересни факти за животните и ще разберат как оцеляваме ние хората високо в планината по време на интерактивна презентация. Всяко дете ще си изработи картичка с животно от подръчни материали достъпни вкъщи.

Ателие „Динозавърски загадки“, 23.04.21г. /ПЕТЪК/ от 18:00ч. до 19:15ч.: Екипът на Био игри получава писмо от „Общността на учените“, което изисква намесата на младши изследователите! Ако си такъв, ще те очакваме, за да участваме в приключение и намерим отговорите на загадките: Кой е бил първият динозавър? Правилно ли е да наричаме влечугите, които обитавали водата и въздуха по време на динозаврите, динозаври? И още! Но няма да ви издаваме всичко! Заповядайте да се забавляваме и учим неусетно. Ще разшифроваме тайни шифри и ще мислим като детективи. Всяко дете ще си направи динозавър от достъпни във всеки дом материали.

Ателие „Невероятните октоподи“, 30.04.21г. /ПЕТЪК/ от 18:00ч. до 19:15ч.: Кое е най-умното мекотело? Може ли то да използва „инструменти“? Как е възможно това? Може ли да оцелее без пипала? Къде му е мозъка? В това ателие ще отговорим на въпросите и ще ви предизвикаме да зададете още! Децата ще участват в интерактивната презентация на нашия биолог, по време на която ще разберат повече за уникалните способности на октоподите. Всяко дете ще изработи октопод от лесно достъпни материали.

ПРОГРАМА ЗА НЕДЕЛЯ

Ателие „Сетивата при животните“, 11.04.21г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Възприемаме света през петте си сетива. Но някои животни притежават допълнителна сетивност, като например ехолокацията. Кои животни могат да откриват болни хора само по тяхната миризма? Какво помирисват всъщност? Могат ли акулите да произвеждат електричество и за какво им служи то? Кои животни, освен прилепите, използват ехолокация, за да си намерят вечеря? Кое животно вижда неща, напълно скрити за очите на хората? Децата ще участват в интерактивна лекция. Всяко дете ще си изработи книгоразделител с животно от материли достъпни вкъщи.

Ателие „Бактерии“, 18.04.21г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Какво е бактерия? Има ли бактерии в тялото ни? Какви видове бактерии има? Децата ще видят бактерии под микроскоп. Те ще открият интересни факти за бактериите през остроумни истории и споделяне на личен опит на нашия биолог. Всяко дете ще си направи кисело мляко от лесно достъпни материали във всеки дом.

Ателие „Котки с малки и средни размери“, 25.04.21г. /НЕДЕЛЯ/ от 11:00ч. до 12:15ч.: Коя котка може да улови птица в полет? Коя е най-добрият акробат? Може ли човек да избяга от котка, която гледа на него като на следобедна закуска? Как би могъл да се спаси? Има ли диви котки в България? Изследователите на Био игри ще чуят завладяващата интеркативна презентация на нашия биолог. Ще преживеят директно в ролеви игри какво е да си някоя от тях. Всяко дете ще си изработи котка от подръчни материали.

Регистрация: За да гарантирате мястото на вашето дете в групата, е необходимо да попълните формуляра ТУК: https://bit.ly/2RnuNv9

и да заплатите таксата по банков път. Данните и линк за достъп, списък с нужни материали, ще получите по имейл след направена регистрация.

Този път ще сме онлайн! А това значи, че можете да се включите отвсякъде. Заповядайте! 

Тел. за връзка:  0882 523281, е-майл: info@bio–game.org

Цени:
15лв. – единично посещение
40лв. – ТРИ посещения (12% по-евтино)
50лв. – ЧЕТИРИ посещения (17% по-евтино)
75лв. – абонамент за ВСИЧКИ ШЕСТ занимания (17% по-евтино)

12лв. на дете при потвърдили ДВЕ деца- приятели или от едно и също семейство (17% по-евтино)

Банкови данни:
Игри за живота ООД
BG55FINV91501017056261
Основание: участие в онлайн ателие и име на дете/деца