Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма на Био игри за м. декември 2019 в Техномеджикленд

Повече информация за нас

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Децата се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии.

Място: Техномеджикленд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта (линк)

Дати: 22 и 29 декември 2019г.

Продължителност: 90 минути от 11:00 до 12:30ч.

Възрастова групаза деца между 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)

Теми

Ателие „Снежни леопарди и техните роднини“, 22.12.2019/ По време на последната си експедиция проф. Многознайко усеща, че е дебнат от хищник в засада. През нощта професорът пропуска да види животното. На сутринта на мястото откриват следи от нокти и полусдъвкана кожа. Какъв ли може да е хищникът?

Каним ви на приключение, по време на което ще разберем повече за големите котки и снежните леопарди. Ще научим да ги разпознаваме по малко известни черти и ще научим интересни факти за тях. Участниците ще се отправят на експедиция в Техномеджикленд, ще участват в движенчески игри с цел да учат ефективно. Всяко дете ще си изработи голяма котка. Това ателие насърчава умението за работа в група, логическото и творческото мислене.

  • 11-12:30ч.- 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)

Ателие „Лосове и елени“, 29.12.2019/ Горският от Витоша получава спешно обаждане! Туристи са прибрали малко еленче. Изглеждало уплашено и гладно. Наитина ли е така? Негови спасителил ли са или еленът е оставен в гората от майка си нарочно?

Децата ще разгадаят редица загадки за елените и лосовете. Малките на кое животно могат да тичат един ден след раждането си? Кое животно има най-силния глас? Защо са им рога на женските северни елени? И още… Успешното разрешаване на всяка мисия е условие за получаване инструкциите за следващата. Децата ще участват в търсаческа игра, ролеви игри и изработка на лос или елен. Това ателие насърчава умението за комуникация, взимането на решения в група и творческото мислене.

  • 11-12:30ч.- 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)
Ателиетата се провеждат от 11:00 до 12:30ч. в неделя в сградата на Техномеджикленд на адрес Цариградско шосе 111Б. Записване на тел. 0882 523281 или e-майл: info@bio-game.org.