Работно време: 10:00 - 20:00 ч.

„Летни природоизследователи онлайн”

Лятото дойде и ние от „Био игри” ви каним на едно необикновено лятно пътешествие.  Потопете се в света на биологията с двамата ни нови герои Доктор Ванилова (биологът Камелия Митева) и Капитан Джангъл (актьорът Димитър Узунов).

Форматът на нашите онлайн занимания се състои от интерактивни дискусии, експерименти, симулации и творчески задачи. В тях Д-р Ванилова и Капитан Джангъл ще представят научния материал по игрив и забавен начин. Ще учим през асоциации, през емоциите и остроумни истории. Във всяко от заниманията децата участници ще изработват тематични играчки, която ще останат като спомен и емоционална връзка с научния материал.

Децата ще влязат в ролята на изследователи на далечни страни, където ще се забавляват и учат за магията в природата и връзките в нея.

Мисията на „Био игри” е да научи децата на любов към природата по увлекателен и забавен начин. Ние ще окуражим откривателя и изобретателя във всяко дете и ще развием практическите умения и творческото им мислене чрез игра и директен опит. Вижте повече за нас на видеото долу! На нашия Yоutube канал можете на намерите допълнителна информация за нас.


Нашите ателиета развиват:
– творческото мислене;
– логическото мислене;
– взимането на самостоятелни решения;
– умениетото за комуникация;
– умението за решаване на задачи и проблеми.

Работилниците са подходящи за деца от 7 до 12 години
Продължителност – 60мин.
Заниманията ще се провеждат от 11ч. до 12ч.

Програма и теми на занятията:

hands-1838658_1920

07 юли 2020 /вторник/ (Вход-свободен за това занимание!)

Ателие „Почвата растенията-приятели“: Ще чуем и  научим по неусетен начин какво е почва и как е свързана тя с растенията. Могат ли двете едно без друго? Ще тестваме какво е ерозия по време на демонстрация. Желаещите ще могат да повторят експеримента вкъщи. Накрая всяко дете ще си изработи тематична картичка от достъпни в домашни условия материали. Това е ателие, което има за цел да развие детското въображение, системното мислене и знание за почвата.

sandro-strenta-Z5WorhO3ubo-unsplash

 14 юли 2020 /вторник/

Ателие „В света на влечугите: игуани и хамелеони“: Влечугите са една от най-старитре групи животни на планетата. Наричат ги още „властелини“. Какво ги прави толкова специални? Как са се появили? Какво ги различава от земноводните? На тези отговори ще дадем отговори. Розова игуана, бодлив дявол, леопардов и йеменски хамелеон ще са фокус на разказа на нашия биолог-специалист. Ако сте любопитни, заповядайте! Накрая всяко дете ще си изработи книгоразделител с влечуго и с естествени материали достъпни във всеки дом.

17 юли 2020 /петък/

Ателие „В света на влечугите: гекони, сцинкове и варани“: Защо децата от Био игри измислиха песен за гекона Токи? Какво прави нилският варан и чудовището Гила специални? Кои са най-интересните видове гекони? Каним ви на приключение с нашия биолог- д-р Ванилова и нашия приключенец-капитан Джънгъл, в което ще разгадаем интересни факти за тези влечуги. Всяко дете ще си изработи гущер от достъпни и естетствени материали.

paulo-brandao-YLgTmdb7r1o-unsplash

21 юли 2020 /вторник/

АтелиеПтиците от града“: България е държавата с най-много птици в парковете. Какво прави малкия ястреб толкова невероятен? А орехчето и черния кос? Коя птица тича по дърветата подобно на мишка? Коя е най-бъбривата птица? Децата ще чуят интерактивна лекция за птиците от града. Всяко дете ще си изработи птица от части като ползва естествени и достъпни материали.

guillaume-bourdages-KcjFCsd1lyA-unsplash1

24 юли 2020 /петък/

Ателие „Еноти, червени панди и роднини“: Неподозиран пакостник влиза с взлом и разрушава колибата на енотите в зоопарка. Те остават без дом за коледните празници, а зоопаркът обявява награда за онзи, който разкрие престъпника. Каква е причината за случилото се? Кой е крадеца? Кинкаджуто ли е? Или южно американското коати? А може би самите еноти? Елате в онлайн ателието ни, за да се отправим по следите на злосторника, да открием уликите и да го разкрием! Всяко дете ще си изработи играчка от достъпни и естествени материали.

28 юли 2020 /вторник/

Ателие „В света на китовете“: Сив кит. Ивичест кит. Клюномуцунест кит. Кашалот. Гърбат и Ивичест кит на Брюде. Колко вида китове има? Риби ли са? Как си говорят? Можем ли да ги разберем? Каним най-големите любопитковци на приключение, през което ще ги преведе нашия специалист- биолог. Младите учени не само ще чуят неподозирани факти за китовете, ни и ще изследват как влияят звуците издавани от китовете върху емоциите. Всяко дете ще си изработи кит от естествени подръчни материали.

thomas-bonometti-dtfyRuKG7UY-unsplash1

04 август 2020 /вторник/

АтелиеЖивотът в глутницата вълци: Откъде произлизат вълците? Кои са техните най-близки роднини? Дали имат общо с котките? А с кучетата? (Внимание! Загадка с повишена трудност!) Каним ви на поредното приключение с Био игри! Изследователите ще научат повече за вълците и техния произход от нашия биолог. Всяко дете ще си изработи играчка от подръчни и естествени материали.

einar-storsul-E_mY4YG1LDg-unsplash

11 август 2020 /вторник/

АтелиеЖивотните от Витоша“: През 2019 Природен Парк Витоша отпразнува 85 годишнината си! А всеки рожден ден трябва да бъде отпразнуван подобаващо! Планината винаги е била вдъхновение за екипа на Био игри. Вярвамe, че и за вас е така! Затова решихме да ви предизвикаме с няколко загадки планината. Децата ще научат повече за животните: сърна, благороден елен, мечка, вълк и други. Те ще разкриват загадки за тях, ще научат неусетно интересни факти и естествено ще се забавляват! А най-добрите ще получат и награда! Всяко дете ще си изработи спомен- благороден елен от подръчни и естествени материали.

snow-leopard-1982520_1920

18 август 2020 /вторник/

Ателие „Снежни леопарди и техните роднини“: По време на последната си експедиция проф. Многознайко усеща, че е дебнат от хищник в засада. През нощта професорът пропуска да види животното. На сутринта на мястото откриват следи от нокти и полусдъвкана кожа. Какъв ли може да е хищникът? Каним ви да разберете повече за големите котки и снежните леопарди от нащия биолог. Децата ще научат да ги разпознават по малко известни черти. Всяко дете ще си изработи голяма котка от подръчни материали достъпни вкъщи.

yosh-ginsu-qexZLgMcbPc-unsplash

25 август 2020 /вторник/

Ателие „Вулканични приключения“: Вулкани под земята, вулкани над земята, вулкани под леда, вряща кал….тоест лава! Огън, жупел и прах! Лазещи твари, животни на четири крака и двукрили такива опърлени от огъня бягат надалеч. Страховита сеч! Гледка позната на някои места по Земята! Каним всички изследователи да чуят за най-големите вулкани на земята. А кои животни оцеляват по тези места? Хм, ще разберат единствено участвалите! Накрая всеки откривател ще си тръгне с модел на вулкан, който ще изригне!

За да гарантирате мястото на вашето дете в групата, е необходимо да попълните формуляра ТУК и да заплатите таксата по банков път. Даните и линк за достъп ще получите по е-майл след направена регистрация.

Този път ще сме онлайн! А това значи, че можете да се включите отвсякъде- от плажа, от двора или от чужбина.  🙂  Заповядайте!

Тел. за връзка:  0882 523281, е-майл: info@biogame.org

Цени:

9лв. – единично посещение
25лв. – три посещения
16лв. – единично посещение за две деца от едно семейство
46лв. – три посещения за  две деца
73лв. – абонамент за всички десет занимания