Био игри

Игри вдъхновени от природата

Летен лагер „Природни изследователи в музея“- юли и август 2015

Внимание! Тази обява е само за деца (и родители) с невероятно любопитство и готовност да станат част от летния ни лагер за напреднали в природните науки! Ако мислите че сте готови да станете изследователи в Националния природонаучен музей, да експериментирате и да се учите от грешките си, да предизвиквате учени-биолози с въпроси, но и да сте отворени да научите интересни факти за науката, животните и природата чрез директен опит и игри, то тя е за вас! Спокойно, ше имате време за отдих и свободна игра, както вътре в музея, така и навън- около парка на Националния природонаучен музей. За екипa ни от специалисти- биолози, педагози и учени от Националния природонаучен музей, ще е чест да се запознаем!

Национален природонаучен музей и „Био игри” имат удоволствието да ви поканят на летен лагер  „Природни изследователи в музея“. Целта му е да стимулира интереса на децата към природата чрез игри, директен опит и експерименти. „Природни изследователи в музея“ се състои от 10 теми, които се повтарят на всеки 10 дена. Можете да видите темата на всеки ден долу.

Повече подробности за всекидневните дейности, можете да намерите в тази таблица.

Лагер 1- 29.06. – 03.07. и 06.07. – 10.07.

Лагер 2- 13.07.– 17.07. и 20.07. – 24.07.

Лагер 3- 27.07. – 31.07. и 03.08. – 07.08.

Място Национален природонаучен музей, София;

Брой участници– 8-16;

Участието в лагера е само с предварително записване! Местата са ограничени!

Възраст 6-13г.

Тема 1- „Невероятният слух“- Чудите ли се откъде идват звуците? Как така чуваме? Защо слепите чуват по-добре? Защо някои животни чуват това, което хората никога не биха могли?

Тема 2- „Мозъкът- части или цяло?“ – За какво ни е мозъка? Можем ли да живеем без него? Как изглежда? От какво е направен? 

Тема 3- „Какво се крие на о. Мадагаскар?”– Кои примати живеят на о. Мадагаскар? Защо са специални и колко вида са? Какви други животни живеят на острова?

Тема 4- „Динозавърски работи“Професор Многознайко работи върху важна статия за произхода на динозаврите. Но след няколко безсънни нощи той се обърква от информацията, която има. От отчаяние разхвърля снимките на животните из залите на музея. Единствените, които могат да помогнат на Професора са децата от „Био игри“.Tе ще търсят снимките на животните и ще разберат за връзката им с динозаврите, както и за определени видове динозаври. Децата ще си изработят динозавър и фосил. Развиват се уменията- работата в група, логическото и творческото мислене.

Тема 5- „Невероятните котки“– Кой представител от семейство котки носи китайския символ за „велик владетел“ на челото си?Кое е най-бързото сухоземно животно? Защо е най-бързо? Как си делят териториите представителите от семейство котки?

Тема 6- Игра на еволюция“– Защо определени животни оцеляват, а други не? Какво означава да се „адаптираш“? Еволюират ли хлебарките и акулите?

Тема 7- „Кървави експерименти“– Как бие човешкото сърце? За какво служи то? Какво е пулс? Полезно ли е да спортуваме и защо?

Тема 8- „Най-големият калмар на Земята“– Кои животни са мекотели? Кой е най-големият представител на мекотели?

Тема 9- „ За какво ни е бял дроб?“– Какво произвеждат дърветата и какво издишваме, ние- хората? Защо белият ни дроб ни помага да плаваме във вода? От какво е направен белия ни дроб?

Тема 10- „В света на миризмите“– Как работи обонянието? С какво и как улавяме миризмите? Могат ли животните да помирисват неща, които хората не могат?

Водещи: 
Камелия Митева – дипломиран молекулярен биолог, автор на интерактивни образователни програми и водещ в Био игри.

Трифон Сотиров- студент по биология и педагогика, асистент в Био игри.

Даниела Марчева- студент по биотехнология, асистент в Био игри.

д-р Николай Симов-  дипломиран зоолог и ентомолог, главен асистент в Национален природонаучен музей.

Антония Хубанчева- дипломиран биолог; асоцииран сътрудник в Национален природонаучен музей.

Цени:

Такса за един ден – 35лв.(цял ден)/22лв. (половин ден)
Такса за цяла седмица – 150 лв.(цял ден)/100лв. (половин ден)
Такса за две седмици – обадете ни се, за да ви направим отстъпка!

Цените не включват осигуряване на храна. При записано второ дете се ползва 5% отстъпка.

Децата се приемат от 9:00ч. и се взимат между 16:30 и 17:00ч.

За допълнителна информация и записвания: 

Трифон Сотиров- 0889 996724

Камелия Митева- 0882 523281  или k.miteva@bio-game.org

 

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на „Био игри“.

Вашият коментар