Работно време: 10:00 - 20:00 ч.

Какво ще включва програмата на „Био игри“ за 2013/2014 година?

  • август 26, 2013

Тази година програмата ни включва теми посветени на човешкото тяло, бактериите, животните, растенията, неживата природа и природните биоми.

Темите включват основни понятия като „еволюция“ и „адаптация“.

Какво е ДНК? Как се движим и дишаме? Как чуваме, виждаме, усещаме? Това са част от въпросите, на които ще търсим отговор, по време на цикъла ни посветен на човешкото тяло.

Експерименти очакват запалените по бактериите и дрождите.

Природоизследователите ще разберат какво е метаморфозата при пеперудите и жабите, как летят птиците, кои бозайници са торбести и по какво се различават от прилепите, ще си говорят като пчели, ще направят връзка между формата на рибите и способността им да плуват, ще разберат как и какво живее в дълбините на океана, как се защитават животните, кои видове са изчезващи и защо; как се хранят растенията, защо им падат листата през есента, кои части от тях можем да ядем.

Децата ще отрият връзките между живата и неживата природа в ателиетата ни:„Водата, почвата и растенията – приятели”,„Водата в природата“, „Магичен вятър“, „Цветовете в природата“, „От какво са направени цветовете?“

Ателиетата от „Интересните природни биоми“ стимулират интереса на децата към тропическите джунгли, пустините, саваните и др., учат ги за приспособленията на растенията и животните, които ги обитават.

Децата ще учат през сетивата и ще бъдат вдъхновени от природата през експерименти, интерактивни игри, представяне на научни понятия на разбираем език, беседи и разходки из Националния природонаучен музей.

„Био игри“ насърчават децата да бъдат себе си и развиват техните умения. Ателиетата включват елементи, които развиват творческия потенциал, способност за самостоятелно взимане на решения, умения за комуникация, работата в група и др.

Заповядайте на нашия ден на отворените врати в Националния природонаучен музей на 22.09. от 11:30 ч. до 15 ч. 

Първото ни ателие в Националния природонаучен музей ще е на 29 септември от 11:30ч. (за деца между 5-7 години), второто от 14:00ч.-15:00ч. (за деца между 7-9 години).

  Записване: +359 882 523 281 или +359 886 455 796 info@bio-game.org

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри (info@bio-game.org).

Подобни публикации

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *