Био игри

Игри вдъхновени от природата

5. Интересни природни биоми

Ателиетата от „Интересните природни биоми“ стимулират интереса на децата към всеки отделен биом, учат ги за приспособленията на растенията и животните, които го обитават.

5.1. Водни биоми: „прелестните коралови рифове“

Учим дали има ралика между това как дишат рибите и хората под водата; изработваме животните от кораловите рифове от домашен пластелин докато научаваме интересни факти за тези подводни царсва.

 5.2. Субтропични и тропични биоми: „забава в тропическите гори“

По време на това ателие научаваме защо тропическите гори са важни, как растат, какви животни живеят там и защо е небходимо да ги опазваме; изработваме знамена с интересни видове растения и животни от тропическите гори.

5.3. Умерени биоми: „какво се крие в Мадагаскар?“

По време на занятието децата научават какво е характерно за лемурите и хамелеоните, къде живеят и колко вида са; изработваме кинокнижка с лемур и изиграваме „танца“ на хамелеоните.

5.4. Сухи биоми: „пустинни пейзажи“

Ателието представя контраста между пясъка и водата в пустината Намиб и животните, които са адаптирани към суровите условия. Ще научим кои животни живеят в пустинята и кои в океана по бреговете на Намиб; изработваме вълшебна пръчица от картон с оцветени картинки на животните.

 5.5. Полярни и планински биоми: „студено, по-студено, Арктика“

В това ателие учим интересни факти за животните от Арктика в забавна викторина с въпроси; изработваме животните от Арктика от пластилин.

Вашият коментар