Работно време: 10:00 - 20:00 ч.

Детски групи

Детски групи

Детайли

Био игри провеждат организирани събития за училищни групи и деца от детски градини с посещение в Национален природонаучен музей, София.

Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като: 

  • симулации
  • моделиране
  • експерименти
  • ролеви игри
  • творчески дейности и др.

Възраст: за деца от 6 до 14 г.

Брой деца: 7-50

Събитие може да проведете:
– събота и неделя - от 11:00 до 17:00 ч.
– в делничен ден 

Продължителност: 60 мин. или 90 мин.

ТЕМИ НА РАБОТИЛНИЦИТЕ

Всяка тема включва игра в музея, интересна информация поднесена с хумор на децата. На края на всяко ателие децата ще изработят спомен от темата.

„Произход на живота“

Кое е първото живо същество на Земята? Има ли общо то с бактериите? Съществува ли и днес? Професор Многознайко е получил писмо, от което става ясно че в музея е скрито най-древното същество на Земята. В първата част на ателието, децата ще влязат в ролята на учени, които ще трябва да стигнат до него по мистериозен път. Във втората част, ще чуят интерактивна и забавна лекция с цел да научат повече. Всяко дете ще си изработи пано от глина.

„Сетивата при животните“

Възприемаме света през петте си сетива. Но някои животни притежават допълнителна сетивност, като например ехолокацията. Кои животни могат да откриват болни хора само по тяхната миризма? Какво помирисват всъщност? Могат ли акулите да произвеждат електричество и какво сетиво е то? Кои животни, освен прилепите, използват ехолокация, за да си намерят вечеря? Кое животно вижда неща, напълно скрити за очите на хората? Децата ще чуят интерактивна презентация за сетивата. Всяко дете ще си изработи значка на животно от естествени материали.

„Непознати котки“

Има ли котка - ягурунди? А каракал? Коя котка може да улови птица в полет? Коя е най-добрият акробат? Как е възможно да скача на 3 метра във въздуха? Може ли човек да избяга от котка, която гледа на него като на следобедна закуска? Как би могъл да се спаси? Ще отговорим на въпросите и ще зададем още. Всяко дете ще си изработи магнит на котка от естествени материали.

„Вулканични приключения“

Вулкани под земята, вулкани над земята, вулкани под леда, вряща кал….тоест лава! Огън, жупел и прах! Лазещи твари, животни на четири крака и двукрили такива опърлени от огъня бягат надалеч. Страховита сеч! Гледка позната на някои места по Земята! Изследователите ще открият най-опасните вулкани на земята по скришен път в музея. А кои животни оцеляват по тези места? Ще разберат единствено дошлите! Накрая всеки откривател ще си тръгне с модел на лава.

„Красивите минерали“

Кои минерали изполваме всеки ден? Кой е най-здравият минерал? Как можем да разберем колко е здрав определен минерал? Децата ще разберат интересни факти за полускъпоценни и скъпоценни минерали. Всяко дете ще си изработи минерал за вкъщи.

„Създания в задния двор на дядо Коледа“

Любопитни ли сте да разберете кои същества живеят с дядо Коледа? А как издържат на студените температури на северния полюс? Каним ви на приключение, по време, на което ще се запознаете и научите повече за животните от северния полюс през ролеви игри за разпознаване на животни. Всяко дете ще изработи пинята пълна с лакомства във формата на тюлен, полярна мечка или пингвин.

Всички права запазени. Не използвайте и не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри.

Цена

Цена: 26 лв./дете

Цената включва:

  • водещи
  • всички необходими материали
  • билет за вход в музея

 

*За резервация е желателно да има минимум 10 дни преди датата на събитието.

Снимки от детски групи