Работно време: 10:00 - 20:00 ч.

„Био игри“ с първа по рода си работилница за стимулиране на творчеството

  • май 28, 2013

На 29 април и на 18 май 2013 година имахме удоволствието да проведем две работилнички с децата на компания „Овергаз Инк.“ АД*.

Първото събитие беше част от проекта на компанията „Опознай природата и я опазвай“. Проектът цели да възпитава отговорно отношение към природата, да развие творческото мислене и уменията на младото поколение.

От „Био игри“ бяхме измислили незабравимо преживяване: интерактивна лекция и творческа работилничка сред природата. За осъществяването на идеята допринесоха приятелите ни от „Ботаническата градина на БАН“.

По време на лекцията запознахме учениците от пети клас на Частен учебен комплекс „Българско школо“ с частите на растенията чрез сетивата им. Работилничката беше уникална с това че децата имаха за задача да преобразят предмет от ежедневието си чрез вдъхновение от природата ( като изполват растенията в ботаническата градина). Работилничката беше водена от квалифицираните биолози на „Био игри“ и беше част от серия работилници, които целят да стимулират въображението и променят възприятието на децата към природата и света, който ги заобикаля. По време на работилницата децата преминаха през воден процес на създаване на идеи, работиха ефективно в екип, комуникираха, като бяха във връзка с нуждите си и неусетно учеха докато се забавляват.

Благодарим на специализираното звено по екология на Овергаз за това, че ни разпознаха като хора, които отговарят на техните ценности на работа и ни се довериха в това вдъхновяващо преживяване!

Второто събитие, в което учасвахме, беше „Ден на доброволчеството“, което се организира от Фондация „Помощ за благотворителността в България“. Този път „Био игри“ участваха с заниманието си „Цветовете в природата“. Докато служителите на Овергаз почистваха „Ботаническата градина на БАН“, децата им научиха повече за цветовете през игра.

*Името на „Овергаз Инк.“ АД се свърза с последователна екологична политика, която е свързана с активното участие на служителите й. Компанията осъществява проекти и инициативи свързани с опазването на околната среда и постигане на устойчиво развитие.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри (info@bio-game.org).

Подобни публикации

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *