Био игри

Игри вдъхновени от природата

28.10.18 (неделя)- Научно ателие „Магията на цветовете с „Био игри““

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Вашите деца се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри са над 120. Те предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии до исторически теми, които изследват връзката на хората с природата.

Темите могат се провеждат на български и английски език.

Къде?: Лаборатория на Техномеджикленд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта

Кога?: 28 октомври (неделя) 2018

Капацитет: 15 деца

Продължителност: 1 час и 30 минути

Ателие „Магията на цветовете с „Био игри““ 

Какво е бяла светлина? Какво представляват цветовете? Как ги виждаме? Защо им е на животните да сменят цветовете си? Децата ще се отправят на експедиция в музейната част на Техномеджикленд и ще открият по оставени следи какво е светлина и от какво е направена чрез интерактивните експонати в музея. Децата ще смесват и разделят цветове и ще участват в забавен експеримент за първични и вторични цветове. Те ще чуят интерактивната презентация на нашите биолози защо октоподите и хамелеоните сменят цветовете си и как точно се случва това. А дали можем да използваме природният принцип, за да измисляме нови пигменти? Всяко дете ще си изработи играчка за спомен. Това ателие насърчава умението за работа в група, логическото и творческото мислене.

Подходящо за деца между 7- 13 години.

Ателиетата се провеждат от Био игри в Техномеджикленд.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Цени:
15лв.- единично посещение;
50лв.- карта за 4 посещения.

Заплащането става на представител на Био игри при събиране на децата или предварително по банков път.

За връзка с нас: info@bio-game.org или 0882 523281