Био игри

Игри вдъхновени от природата

25.11.18 (неделя)- Научно ателие „Водата, почвата и растенията с „Био игри““

Къде?: Музейко и учебен корпус на Музейко, ул. Боян Каменов 3, карта

Всяко ателие включва експедиция в Музейко и игра из експонатите, ролеви игри и изработка на спомен от темата.

Кога?: 25 (неделя) ноември 2018

Възраст: за деца между 5-7г.

Капацитет: 15 деца

Продължителност: 1 час и 30 минути

Ателие „Водата, почвата и растенията с „Био игри““, 25.11.18 (неделя)/ Бъдете готови да открием слоевете почва в експедиция из Музейко (treasure hunt; всеки уикенд в различна част на музея)! Те ще ни помогнат да разберем защо е важна почвата. Какво предизвиква ерозия? Как можем да я спрем? Участниците ще експериментират с модел на ерозия на почвата. Накрая всяко дете ще изработи модел на слоевете почва. А дали те не са също толкова вкусни, колкото шоколадови топчета? :-) Това ателие насърчава логическото мислене и работата в група.
25.11.18- неделя от 11:00-12:30ч.

Ателиетата се провеждат от Био игри в Музейко.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Ценa: 13 лв. за единично посещение; 25лв. за две деца от семейство; 48лв.- карта за 4 посещения.

Участниците използват 20% отстъпка от билета на Музейко, ако преценят, че искат да посетят и Музейко след нашето ателие.

Заплащането става на представител на Био игри при събиране на децата или предварително по банков път. Ще получите банковите данни след като се запишете на info@bio-game.org.

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Вашите деца се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри са над 120. Те предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии до исторически теми, които изследват връзката на хората с природата. Темите могат се провеждат на български и английски език.