Био игри

Игри вдъхновени от природата

10.11.18 (събота)- Научно ателие „Летящи влечуги от динозавърската ера“

Къде?: Музейко и учебен корпус на Музейко, ул. Боян Каменов 3, карта

Всяко ателие включва експедиция в Музейко и игра из експонатите, ролеви игри и изработка на спомен от темата.

Кога?: 10 ноември (събота) 2018 от 11 до 12:30ч.

Възраст: за деца между 5-7г.

Капацитет: 15 деца

Продължителност: 1 час и 30 минути

Ателие „Летящи влечуги от динозавърската ера с „Био игри““, 10.11.18 (събота) / Децата ще участват в експедиция (всеки уикенд в различна част на музея) и ще открият различните крила на летящи „динозаври“. Как са летяли птерозаврите? От къде произлизат? За какви видове знаем в днешно време? Участниците ще видят летящите влечуги и ще разберат интересни факти за тях през игри. Всяко дете ще си изработи птерозавър от глина. Това ателие насърчава умението за комуникация, логическото и творческото мислене.
10.11.18- събота от 11:00-12:30ч.

Ателиетата се провеждат от Био игри в Музейко.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Ценa: 13 лв. за единично посещение; 25лв. за две деца от семейство; 48лв.- карта за 4 посещения.

Участниците използват 20% отстъпка от билета на Музейко, ако преценят, че искат да посетят и Музейко след нашето ателие.

Заплащането става на представител на Био игри при събиране на децата или предварително по банков път. Ще получите банковите данни след като се запишете на info@bio-game.org.

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Вашите деца се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри са над 120. Те предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии до исторически теми, които изследват връзката на хората с природата. Темите могат се провеждат на български и английски език.