Био игри

Игри вдъхновени от природата

04.11.18 (неделя)- Научно ателие „Ледникова епоха с „Био игри““

Къде?: Музейко и учебен корпус на Музейко, ул. Боян Каменов 3, карта

Всяко ателие включва експедиция в Музейко и игра из експонатите, ролеви игри и изработка на спомен от темата.

Кога?: 04 ноември (неделя) 2018 от 11 до 12:30ч.

Възраст: за деца между 5-7г.

Капацитет: 15 деца

Продължителност: 1 час и 30 минути

„Ледникова епоха с „Био игри““/ Саблезъб тигър, мамут, aрктическa земнa катерицa …Досещате ли се? Кои бозайници са живяли по времето на последната ледникова епоха? Какво правят палеонтолозите, за да ги изследват? Децата ще участват в експедиция за откриване на животни от ледниковата епоха в Музейко (treasure hunt; всеки уикенд в различна част на музея), за да видят животните. Как е убивал саблезъбият тигър плячката си? Децата ще разберат като имитират тигъра. Всеки участник ще си изработи зъб на животно и животно. Това ателие насърчава умението за комуникация и работата в група, както и творческото мислене.

Ателиетата се провеждат от Био игри в Музейко.

Необходимо е записване на: info@bio-game.org/ 0882 52 3281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Ценa: 15 лв. за единично посещение; 27лв. за две деца от семейство; 50лв.- карта за 4 посещения.

Участниците използват 20% отстъпка от билета на Музейко, ако преценят, че искат да посетят и Музейко след нашето ателие.

Заплащането става на представител на Био игри при събиране на децата или предварително по банков път. Ще получите банковите данни след като се запишете на info@bio-game.org.

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Вашите деца се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри са над 120. Те предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии до исторически теми, които изследват връзката на хората с природата. Темите могат се провеждат на български и английски език.