Био игри

Вдъхновение от природата

За нас

Какво са Био игри?
„Био игри“ предлагат ателиета за деца и обучения за възрастни/тиймбилдинги. „Био игри“ провеждат рождени дни и образователни тържества, летни лагери и корпоративни събития. Целта им е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да предават сложни научни понятия на разбираем език.

Детски ателиета 
„Био игри“ предлагат ателиета по природни науки (биология, природознание, екология) за деца между 5-12 годишна възраст. Те могат да се провеждат на български и английски език.

Мисия
В Био игри вярваме че децата са нашето бъдеще, следователно е важно да провокираме най-доброто и уникалното в тях, за да могат да създадат един по-добър свят. Нашите ателиета окуражават децата да уважават природата и да търсят вдъхновение от нея, развиват практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит, развиват логическото мислене, провокират желанието за откриване и усъвършенстват личностните качества на децата.

Затова нашите ателиета:
– връщат децата към природата и така възпитават уважение към нея, към заобикалящия ги свят и хората;
– окуражават откривателя и изобретателя във всяко дете;
– развиват практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит;
– вдъхновяват децата.

Те правят това чрез:
Практически, интердисциплинарен метод на преподаване за природните науки чрез научни експерименти, игри, директен опит, който съчетава изкуствата (изобразяване моделиране и др.) и точните науки и включва елементи от биомимикрия.

Ателиетата на Био игри са първите в България, които използват биомимикрия като философия на преподаване и като начин на мислене за разработката на уникални ателиета-преживявания за децата.

Обучения за възрастни, студенти и тинейджъри/тиймбилдинги

Цел: Обученията за възрастни, студенти и тинейджъри/ тиймбилдингите на „Био игри“ и Психологически център „Аз и Ние“ представят интересни факти за природата и науката. Участниците изследват природата, научават повече за интересни теми от биологията, усвояват практически умения чрез директен опит, комуникират наученото и се забавляват заедно.

Целта на обученията е да поддържат жива връзката на участниците с природата и да вдъхновят любов и уважение към нея. Участниците се обединяват около идеята, че природата не е само ресурс, а учител.

Теми: четири теми от цикъла „Природата и сетивата” :
– „Да изследваме природата: човешките сетива”
– „Да изследваме природата: обоняние”
– „Да изследваме природата: слух”
– „Да изследваме природата: зрение”

Форма на работа:  Тренинг група- учене чрез преживяване. Експерименти, ролеви игри, мозъчна атака, дискусия, симулации и др.

Целева група: възрастни, студенти и тинейджъри; групи от фирми

Брой участници: 15

Място: Национален природонаучен музей, София (или друго място по избор на клиента)

Рождени дни и тържества

Можете да намерите повече подробности тук!

Контакт: +359 882 523 281 и info@bio-game.org (всеки ден между 10-18ч.)

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри (info@bio-game.org).

Вашият коментар