Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма в ТехноМеджикЛенд

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Децата се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии.

Място: ТехноМеджикЛенд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта (линк)

Дати: 02, 09, 16 и 23 февруари 2020г.

Продължителност: 90 минути от 11:00 до 12:30ч.

Възрастова групаза деца между 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)

Теми

Ателие „Мечки гризли и техните братовчеди“, 02.02.2020/ По време на последната си изследователска мисия проф. Многознайко забелязва полу-разрушен термитник (дом на термити). Термитникът е разрушен по невиждан досега начин. Подозренията, че е станал плячка на мравояд отпадат. Следите открити до мястото приличат на мечешки. Но коя ли мечка е способна на това? Младши изследователите ще се отправят на експедиция, за да открият видове мечки. След това ще разкрият загадки свързани с тях. Всяко дете ще си изработи мечка. Това ателие насърчава умението за комуникация, логическото и творческото мислене.

  • 11-12:30ч.- 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)

Ателие „Папагали“, 09.02.2020/ Изследователите ще се отправят на експедиция с цел да намерят артефакти oт изследването на д-р Пепърбърг. Кой ли вид папагал е цел на проучването? Дали птиците могат да разбират значението на думите? Каним ви да дадем отговори на тези въпроси и зададем още! Ще учим по време на интерактивна и забавна лекция. Ще имитираме папагалите. Накрая всяко дете ще си изработи папагал за спомен от естествени материали. Това ателие насърчава взимането на самостоятелни решения, критичното и логическото мислене.

  • 11-12:30ч.- 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)

Ателие „Маймуни“, 16.02.20/ От Общността на учените имат нужда от помощта на изследователите на Био игри! Те ще търсят изгубените части от дървото на еволюцията на човека. А ще могат ли да го сглобят, за да го върнат цяло на учените? Предизвикваме ви! Елатe, за да се забавляваме! Могат ли маймуните да мислят като хората? До каква степен си приличаме с тях? Резус макак, зелен павиан, мандрил, гребенест тамарин, черен ревач- това са маймуните, за които ще учим неусетно. Децата ще разберат за мимиките на маймуните и ще ги имитират научавайки част от техния език. Накрая всяко дете ще си изработи маймуна. Това ателие насърчава критичното мислене и работата в екип.

  • 11-12:30ч.- 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)

Ателие „Колибри и бързолети“, 23.02.20/ Младши естествоизпитателите на Био игри ще се отправят на експедиция по карта в ТехноМеджикЛенд, за да открият най-малките птици на нашата планета. Къде ли са се скрили малките птички? Какви ли невероятни умения притежават? Децата ще разберат интересни факти за колибрита и бързолети с помощта интерактивната лекция на нашия биолог. Накрая всяко дете ще си изработи колибри от естествени материали. Това ателие насърчава умението за взимане на самостоятелни решения и творческото мислене.

  • 11-12:30ч.- 6-14г. разделени в две групи (6-8г. и 8-14г.)
Ателиетата се провеждат от 11:00 до 12:30ч. в неделя в сградата на ТехноМеджикЛенд на адрес Цариградско шосе 111Б. Записване през формуляра долу или на тел. 0882 523281, e-майл: info@bio-game.org.