Био игри

Игри вдъхновени от природата

STEM лято с DigitalKidZ Клуб и Био игри

STEM лятоНаука, технологии, инжинерни дисциплини, изкуство и математика, известни още като STEAM стоят в основата на всички „професии на бъдещето“
Лятната образователна програма на DigitalKidZ® Клуб и Био игри е базирана върху игровия метод и подкрепя децата да развият своята емоционална интелигентност и дигитална грамотност, паралелно с необходимите им STEM умения, умения за работа в екип, креативност и творчество – компетенциите на 21 век.

Две седмици: целодневни и половин-дневни занимания

Учебите занимания по програмиране, роботика, приложна наука и дигитална грамотност са организирани в двуседмична програма, чието следване е задължително, за да гарантираме ефективност на учебния процес и устойчиост на придобитите знания.
Програмирането за деца е забавно, прилича на игра, в която децата развиват логическо мислене, научават се да работят с цикли и алгоритми, изследват взаимовръзката -човек – технологии. Целта е да развият логическото си и аналитично мислене, използвано по-късно за креативно разрешаване на проблеми в реална среда.

Децата ще научат повече за приложната наука чрез проектно-базирано, откривателско учене. Дейностите насърчават умението за критично мислене и работата в екип и имат за цел да вдъхновят и провокират децата да мислят и осъзнават самостоятелно истини за света, който ги заобикаля. Водещите ще подкрепят децата да задават въпроси и да откриват сами онова, което е интересно за тях както самостоятелно така и в групови проекти.

STEM образователната програма на DigitalKidZ® Клуб и Био игри е разделена в пет модула, целодневни занимания. Половин ден децата се учат да програмират, да направят своя първи уеб сайт и работят активно с роботи. Втората половина от деня са посветени на приложна наука и творчески занимания.

Работим в малки групи от 10 деца, за да обърнем персонално внимание на всеки и да го подкрепим в процеса на обучение.

Кога, къде и как?

Целодневните летни занятия в DigitalKidZ® Клуб започват на 05 юни 2017г. Адресът е: кв. Изток, бул. Цариградско шосе 10А, бл.5, ап.1 – до бившето кино Изток, блокът на сладкарница Неделя.

09:00 – 9:30 Събиране на групата
09:30 – 10:30 Програмиране
10:30 – 10:45 Кратка почивка
10:45 – 12:00 Програмиране
12:00 – 13:30 Обяд и свободни занимания
13:30 – 15:30 Приложна наука с Био игри
15:30 – 15:45 Кратка почивка
15:45 – 17:00 Свободни игри

Вижте цялата детайлна програма по дни, теми и проекти.

За кого е подходяща програмата на DigitalKidZ® Клуб и Био игри?

Заниманията в DigitalKidZ® Клуб и Био игри са подходящи за всички деца на възраст от 7 до 12-годишини, както и за напълно начинаещи.

Обучението по дигитални умения и програмиране е хронологично ориентирано и посещението на всеки следващ модул изисква успешното завършване на предходния.

В рамките на учебните модули, свързани с програмиране и дигитална грамотност децата ще придобият основни познания в областта на устройство на компютъра, хардуер, софтуер, мрежа, програмен код, среда за разработка, алгоритъм и цикъл. Ще програмират в изкуствено създадена среда, където ще упражняват условни и безусловни цикли, променливи, деклариране на функции.

Паралелно с това, работим за повишаване на емоционална и множествена интелигентност, което пряко рефлектира върху комуникационните умения на децата, умението за работа в екип, вътрешната мотивация за учене.

Програмата на Био игри е разделена на две мисии – „Живот в Космоса“ и „Миниатюрен живот“.

По време на първата мисия участниците ще се запознаят един с друг и ще се разделят на отбори, които ще работят заедно по тематични проекти през цяла седмица. Изследователите ще се запознаят с живота на международната космическа станция и ще имитират космонавтите. Ще влязат в ролята на учени, които ще трябва да разгадаят как да стигнат до първото живо същество на земята. Ще разберат защо са измрели динозаврите и какво означава да се „адаптираш“ и „изчезнеш“ по време на ролеви игри и ще разгадаят връзката между приматите и хората. Всяко занимание ще завършва с изработка на спомен за вкъщи. Седмицата ще завърши с презентациите на всички групи.

През втората мисия изследователите ще разберат повече какво е размер и мерна единица, ще видят различни видове бактерии под микроскоп и ще експериментират с бактерията L. delbrueckii subspecies bulgaricus. Ще участват в забавни експерименти с Saccharomyces cerevisiae. Ще научат какво е клетка чрез ролеви игри. Ще могат набюдават клетки през окуляра на микроскопа; ще извлекат ДНК от киви по време на забавен експеримент. Ще разберат за системите в човешкото тяло през ролеви игри и моделиране. Всяко занимание ще завършва с изработка на спомен за вкъщи. Седмицата ще звърши с презентациите на всички групи.

Цени

За едноседмично посещение: 150лв. половиндневно/ 220лв. целодневно.
За двуседмичен курс- 440лв. целодневно/ 300лв. полудневно

*Цената включва обучения, дигитални устройства и лицензи за работа със специализиран софтуер, работни материали. В цената НЕ Е включен обяд.

**При записано второ дете се ползва 20% отстъпка от цената за второто дете.

За повече информация се свържете с екипа ни на hello@digitalkidz.eu. Запазването на място става единствено след успешно заплащане и регистрация на: http://digitalkidz.eu/club. Крайният срок за записване е 01 юни 2017 ключително. DigitalKidZ® Клуб осигурява необходимата техника, а единственото изискване е децата да могат да четат и пишат.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри.