Био игри

Вдъхновение от природата

Споделено от клиенти

– Ах, защо рождения ден е само веднъж в годината! А всяко хлапе си мечтае за най-страхотния празник. – въздиша крокодила Гена.
– И така, къде да бъде?
– Рожден ден в музея?

Звучи необичайно, но не и за моя син на 8 години. Познава Био игри от техните седмични научни ателиета. Обича ученето и игрите на най-разнообразни теми като произход на живота, пчели, дракони, риби, октоподи, насекоми и не на последно място има доверие към водещите. И се отнася с огромно уважение към науката и учените: „Моята приятелка ученката каза ….“ отнася всякакви мои аргументи в споровете.
И така заедно с рожденика лесно и бързо се спряхме на ателието „Престъпление в музея“.
Някои от децата влизаха в природонаучния музей за първи път, за други беше любимо място, но всички се впуснаха в приключението с подскоци и желание.

В края на празника заварихме развълнувана тълпа от хлапета, открили всички улики и отпечатъци и разкрили престъпниците, откраднали диамантите и скъпоценните камъни от музея.
Определено един по-различен рожден ден с любов към природата и щипка любознателност към голямата наука.
Благодарим на Ками и страхотния екип от биолози за преживяването!

(далеч от mall & mole културата)

Дарина/ Родител на дете празувало РД с нас/ 2016г.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Благодарим най-сърдечно на екипа на Био игри за перфектната организация на рожденния ден на сина ни (9г.) Децата едновременно се забавляваха и учиха с „Приключения в музея“. Изказвам благодарност специано на Камелия, която се съобрази с нелеките искания на родителите и успя да направи един весел рожден ден!- Албена / Родител на дете празувало РД с нас/ 2016г.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Благодарим за страхотното парти на София вчера! Всички деца бяха много доволни! Хубав ден от нас!- Родител на дете празувало РД с нас/ 2016г.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Благодаря ви отново за прекрасните часове в музея и игрите за откриване на ДНК и запознаване с клетките. Децата са очаровани от първия урок по биология. Е. Каменова /учител/ 2015г.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Детето ми е изключително впечатлено и вдъхновено след всяко занимание!  Това, заедно с начина, по който се подхожда към всяка от темите, ни прави абсолютни фенове на “Био игри”! – Десислава /родител на участник в Био игри/2013г.

 –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Детето научава за света около него неусетно, без усилие и с много любопитство и ходи с голямо удоволствие :) – Гергана /родител на участник в Био игри/2013г.

 –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

БИО ИГРИ – чудесни занимания! Какво ли представляват, че децата ни са така обсебени от идеята да посещават уроците на Камелия редовно. Това не е просто биология. Това са всички науки накуп, представени по начин подходящ за децата, които сега започват да откриват биологията, химията, астрономията, физиката и какво ли още не. Всяко занимание е различно – има филми и истории, истински летящи фенери, децата правят макети от пластелин и малки разноцветни мъниста или сглобяват хартиени фигури, оцветявайки ги в чудни цветове!
А Камелия – една спокойна млада жена, с безкрайно търпение към децата и умение да провокира у тях интерес към различни теми по невероятен начин. Обикновено след занимания детето ни изпитва по разни въпроси – знаете ли какво е атом, за колко време се върти земята, какъв е този химичен елемент, как се движи въздуха, растенията с какво се хранят, има ли пингвини в Африка…. Имаме си засадено цвете, за което се грижим подобаващо – редовно го поливаме и му говорим, за да расте силно и красиво, а последната ни придобивка е модел на земното кълбо, което стои на почетно място над телевизора в хола….
Училището на Камелия изглежда толкова забавно, че често ми се иска и аз да остана по време на заниманията, но уви – това е само за деца! – Светлана /родител на участник в Био игри/ 2013г.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри (info@bio-game.org).

 

Вашият коментар