Био игри

Вдъхновение от природата

Споделено от клиенти

От името на ЧОУ „Томас Едисън“ и ЧДГ „101 Защо“ познаваме Камелия Митева от няколко години. Посещаваме Национален природонаучен музей с най-голямо удоволствие oт началото на съществуването на Био игри. Благодарение на тях децата заобичаха науката, която Камелия и екипът й успяха да сведат до детската опитност и познание. Благодарение на игровизирания процес, който предлагат от Био игри, музеят стана магнетично място за малки и големи.

Най-важното и значимото в идеята на Био игри е дългосрочното влияние на техните занимания върху образованието и любопитството на децата.

Камелия развива дейността си професионално и поставя музея на високо конкурентно ниво като рейтинг на привлекателните места за посещение на деца, родители и гражданска общност на територията на гр. София. – Даниела Найденова / директор на ЧОУ „Томас Едисън“ и ЧДГ „101 Защо“

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Петра посещава заниманията с Био Игри в Природонаучния музей от 4 годишна. Миналата седмица тя стана на 8 години, като празнува за втора година рождения си ден с Био игри. Така, ние вече 4 години при всяка възможност срещаме Петра с Био игрите в музея.

Петра е много любознателно дете и в заниманията с Камелия и Трифон тя намира теми и отговори, които ние като родители не можем да разкажем и тя не може да прочете в букварите или да гледа на YouTube. Камелия може да отговори на Петра защо днес всички представят динозаврите в зелен цвят и от къде можем да сме сигурни, че тези древни създания са били наистина зелени.

Всяко занимание дава нови знания и подклажда интереса на детето към природата. Много е важен и личният пример на организаторите – млади и талантливи, щастливи от професията си ‘учен биолог’.

Това ни мнение е споделено и от другите родители в класа на Петра (включително учителката). – Красимира и Тони/ родители на Петра- 8г./ 28.08.2018г.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Днес направихте прекрасен, весел и занимателен рожден ден за Наталия. Чудесна организация. Двете симпатични дами, които се погрижиха за всичко, не допуснаха и минутка, в която децата да скучаят. Благодаря. – Биляна / родител на Наталия / 10.03.2018г.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Място за невероятно интересни и разнообразни преживявания за децата. Всеки път научават нещо ново и различно. Благодаря Ви. – Aнтоанета / родител на дете- посетител на ателиетата на Био игри / 11.12.2017г.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Excellent organization! Kids had a lot of fun and were excited! Thumbs up to „Bio-games“ for this wonderful initiative to help parents and education system develop kids in a game-like manner, keep them open minded, creative and wandering about nature and science. – Elitsa/ owner of an SME/ 16.10.2017

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Страхотно преживяване, както на 15 октомври 2017, така и на 8 октомври 2017. Дъщеря ми е на седмото небе – винаги има нещо изработено от нея в тон с темата за деня, винаги има количество научена нова информация и винаги има какво да ми разкаже за прекрасните игри из музея. Изключително съм доволна от тези събития. – Петя/ родител на дете- посетител на ателиетата на Био игри/ 16.10.2017

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

-Ах, защо рождения ден е само веднъж в годината! А всяко хлапе си мечтае за най-страхотния празник. – въздиша крокодила Гена.
– И така, къде да бъде?
– Рожден ден в музея?

Звучи необичайно, но не и за моя син на 8 години. Познава Био игри от техните седмични научни ателиета. Обича ученето и игрите на най-разнообразни теми като произход на живота, пчели, дракони, риби, октоподи, насекоми и не на последно място има доверие към водещите. И се отнася с огромно уважение към науката и учените: „Моята приятелка ученката каза ….“ отнася всякакви мои аргументи в споровете.
И така заедно с рожденика лесно и бързо се спряхме на ателието „Престъпление в музея“.
Някои от децата влизаха в природонаучния музей за първи път, за други беше любимо място, но всички се впуснаха в приключението с подскоци и желание.

В края на празника заварихме развълнувана тълпа от хлапета, открили всички улики и отпечатъци и разкрили престъпниците, откраднали диамантите и скъпоценните камъни от музея.
Определено един по-различен рожден ден с любов към природата и щипка любознателност към голямата наука.
Благодарим на Ками и страхотния екип от биолози за преживяването!

(далеч от mall & mole културата) – Дарина/ Родител на дете празувало РД с нас/ 2016г.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Благодарим най-сърдечно на екипа на Био игри за перфектната организация на рожденния ден на сина ни (9г.) Децата едновременно се забавляваха и учиха с „Приключения в музея“. Изказвам благодарност специано на Камелия, която се съобрази с нелеките искания на родителите и успя да направи един весел рожден ден! – Албена / Родител на дете празувало РД с нас/ 2016г.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Благодарим за страхотното парти на София вчера! Всички деца бяха много доволни! Хубав ден от нас!- Родител на дете празувало РД с нас/ 2016г.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Благодаря ви отново за прекрасните часове в музея и игрите за откриване на ДНК и запознаване с клетките. Децата са очаровани от първия урок по биология. –  Е. Каменова /учител/ 2015г.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Детето ми е изключително впечатлено и вдъхновено след всяко занимание!  Това, заедно с начина, по който се подхожда към всяка от темите, ни прави абсолютни фенове на “Био игри”! – Десислава /родител на участник в Био игри/2013г.

 –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Детето научава за света около него неусетно, без усилие и с много любопитство и ходи с голямо удоволствие :) – Гергана /родител на участник в Био игри/2013г.

 –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

БИО ИГРИ – чудесни занимания! Какво ли представляват, че децата ни са така обсебени от идеята да посещават уроците на Камелия редовно. Това не е просто биология. Това са всички науки накуп, представени по начин подходящ за децата, които сега започват да откриват биологията, химията, астрономията, физиката и какво ли още не. Всяко занимание е различно – има филми и истории, истински летящи фенери, децата правят макети от пластелин и малки разноцветни мъниста или сглобяват хартиени фигури, оцветявайки ги в чудни цветове!
А Камелия – една спокойна млада жена, с безкрайно търпение към децата и умение да провокира у тях интерес към различни теми по невероятен начин. Обикновено след занимания детето ни изпитва по разни въпроси – знаете ли какво е атом, за колко време се върти земята, какъв е този химичен елемент, как се движи въздуха, растенията с какво се хранят, има ли пингвини в Африка…. Имаме си засадено цвете, за което се грижим подобаващо – редовно го поливаме и му говорим, за да расте силно и красиво, а последната ни придобивка е модел на земното кълбо, което стои на почетно място над телевизора в хола….
Училището на Камелия изглежда толкова забавно, че често ми се иска и аз да остана по време на заниманията, но уви – това е само за деца! – Светлана /родител на участник в Био игри/ 2013г.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри (info@bio-game.org).

 

Вашият коментар