Био игри

Игри вдъхновени от природата

Рожден ден с Био игри в Центъра

Био игри е запазената марка на тематични занимания, образователни, забавни и вдъхновени „от“ и „за“ природата. Опитни биолози и педагози представят сложните научни понятия на разбираем език и успяват да потопят децата в незабравимо приключение с много експерименти и ролеви игри.

Корсо се намира на бул. Цар Освободител 10, София, карта. Рождените дни се провеждат на етаж 1, който е отделен само за събитията на Био игри.

Как БИО игри и Корсо могат да направят един рожден ден още по-хубав?
Рожденият ден с Био игри в Корсо има сценарий и екип, който се грижи за всичко – от подготовката на мястото до изненадите за всички малки участници. Водещите посрещат рожденика и гостите, обсъждат с какво ще се занимават децата, раздават им материали. Групата тръгва на приключение и разкрива предварително подготвени загадки по сюжет. Децата влизат в ролята на детективи или изследователи, които решават реални предизвикателства. След това групата участва в различни игри. Всяко дете изработва предмет за спомен и накрая има вкусна почерпка за всички.
Това се случва в рамките на 1 час и 30 минути. Следва 30- минутна почерпка. Общата продължителност на рождения ден: 2 часа.

Менюто се осигурява от Корсо и се заплаща отделно. Менюто на Корсо можете да видите тук и тук. Тортата може да изберете от Торти DaVinci или да си донесете ваша.

Има възможност за провеждане на интерактивна беседа в Национален природонаучен музей или организирането на допълнителни игри след основните 2 часа. Беседата може да е в работното време на музея (от 11:00ч. до 16:30ч.). За нея е необходима предварителна заявка.

Можете да празнувате рожден ден:

от понеделник до петък от 17:30ч. до 19:30ч. или 18:00ч.-20:00ч.
в събота и неделя:
от 11:00ч. до 13:00ч.
от 14:30ч. до 16:30ч.
от 18:00ч. до 20:00ч.

Теми 
Криминалистика: „Престъпление: Академия за детективи“/ За деца между 7-14г. 
В Корсо е извършено престъпление- някой е откраднал скъпа старинна скица от времената изложба! Полицията е затруднена и кани младшите детективи на Био игри да помогнат с разкриването на престъплението. В първата част, детективите ще търсят „улики“ по време на експедиция. Във втората, ще снемат отпечатъци, ще анализират улики по време на експеримент и ще разкрият престъпника. Всяко дете ще си изработи пръстов отпечатък за спомен.

Палеонтология: „Модерни динозаври“/ За деца между 5- 12г. 
През последната си научна експедиция професор Многознайко открива нов вид животно- хем динозавър, хем птица. Професорът прекарва седмици изучавайки го. Въпреки това не може да разбере какво е то! Решава да помоли младши-палеонтолозите от Био игри за помощ. Те ще търсят останки от мистериозното животно и ще разкрият кое е то. Ще намерят отговори на въпросите: Имат ли динозаврите пера? Възможно ли е да има живи динозаври и днес? Всяко дете ще изработи играчка- динозавър.

Научни ателиета/ Ателиета с експерименти: „Яко ДНК!“/ За деца между 7-14г. 
ДНК ли? Но това е прекалено сложно! Можем да го видим с просто око ли? Децата ще участват в експедиция за намиране на клетки. Ще наблюдават клетки под окуляра на микроскоп, ще извлекат ДНК от плод по време на забавен експеримент и незабелязано ще трупат знания. Всяко дете ще си тръгне с модел на ДНК от бонбони.

Ателиета за животни:
„Какво се крие на о. Мадагаскар?“/ За деца между 5-10г. 
Кои примати живеят на о. Мадагаскар? Защо са специални и колко вида са? Какви други животни има на острова? Децата ще влязат в ролята на изследователи, които ще търсят животните от о. Мадагаскар по време на експедиция и ще разкодират техните имена. След това ще научат интересни факти за тях през движенчески игри. Всяко дете ще си изработи значка-животно и маска.

„Приключение в Египет“/ За деца между 7-14г. 
Според стара легенда в Корсо е скрито древно послание и съкровище от Египет. Единствената следа е, че те са свързани с животните обожествявани от египтяните. Призоваваме всички младши-изследователите на Био игри да разкрият загадката! За да направят това, децата ще участват в няколко мисии. Ще открият приликите между животните и божествата. Ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животните почитани в Египет. Всяко дете ще си изработи играчка от естествени материали и/или мумия за спомен.

Ателие „Животинска дискотека“/ За деца между 5-14
Кои са най-добрите животни-танцьори? Какво е значението на танца им? Можем ли да танцуваме като тях? В първата част на ателието младши-изследователите ще открият най-добрите животни- танцьори. След това ще научат интересни факти за тях през значението на танца на всяко животно (ще танцуват). Накрая, всяко дете ще си изработи животно-танцьор от естествени материали.

Ателие „Индияна Джоунс в Южна Америка“/ За деца между 7-12
Децата ще влязат в ролята на Индиана Джоунс и ще се отправят на приключение, за да разберат кои животни са почитали древните маи и ацтеки. Ще открият мистериозното съкровище на тези древни народи по оставени следи. Как е свързано то с животните от Южна Америка? След като разгадаят това, децата ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животнитe. Всяко дете ще си изработи животно от Южна Америка от естествени материали.

Още няколко важни подробности на вниманието на родителите:

  • Максималният брой деца, който можем да приемем е 15.
  • Темите са подходящи за деца от 5 до 14 години.
  • Продължителността на рожден ден с Био игри е 2 часа – 90 минути е продължителността на заниманията и 30 минути отделяме за почерпка
  • Докато децата са в с водещите на Био игри, родителите се наслаждават на компанията на своите близки и на менюто в р-т Корсо.
  • За поръчката на тортата работим с фирма за торти, която предоставя различни варианти, от които можете да изберете. Предложението й можете да намерите тук! 
  • Резервирането на дата става с капариране на дата и час с 50% авансово заплащане по банков път или на място след уговорена среща.
  • Темите за рожден ден могат се провеждат на български и английски език.

Цени:
– рожден ден до 15 деца – 290лв. (независимо от броя на децата; включва зала, двама водещи за два часа, материали, електрони покани)
– украса- 15 балона и надпис – 6лв.
– еднократно доплащане – 40лв. – допълнителни 30мин. с организирани игри
– еднократно доплащане – 60лв. – допълнителен 1 час с организирани игри
– билети за интерактивна беседа – разходка в Национален природонаучен музей- 1лв. на дете за деца до 6г. и 2лв. на дете за деца над 6г.
– 5% отстъпка за лоялни клиенти (посетили ателиетата ни повече от три пъти; и/или празнували рожден ден с нас)

CORSO е затворено за ремонт от 12 юли 2019 до 01 октомври 2019г.! Дотогава ви каним на другите ни локации за рожден ден: Кракра- Център и Борово

За допълнителни въпроси и записване: 0882 523281 или info@bio-game.org

През последните 4 години рождените дни на Био игри се провеждат в Национален природонаучен музей, София и Музейко. От септември 2018 рождени дни с Био игри се празнуват в Хелен Дорон Център, Борово, в детски учебен и арт център Орехеро и в Корсо.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.

Вашият коментар