Био игри

Вдъхновение от природата

Рождени дни

Био игри провеждат рождени дни и тържества в партньорство с Музейко и къщата-музей „Панчо Владигеров“. Рождените дни са образователни и имат за цел да възпитават уважение и любов към природата. Те окуражават откривателя и изобретателя във всяко дете и развиват практическите умения и творческото мислене през игра и директен опит.

Рождените дни се провеждат в учебния корпус на Музейко и в специално оборудвана за целта зала в къщата-музей „Панчо Владигеров“. Част от учебния корпус и кафенето на Музейко, както и залата в къщата-музей „Панчо Владигеров“ можете да видите горе на снимките.

Екипът на Био игри се състои от дипломирани биолози, педагози и професионални актьори.

Как протича рожденият ден
Водещите посрещат рожденика и неговите гости. Те обсъждат с какво ще се занимават децата, раздават им материали, които ще са необходими. Групата тръгва на приключение из изложбите на музея и разкрива предварително подготвени загадки. Децата влизат в ролята на детективи или изследователи, които решават реални предизвикателства. След това групата се връща в залата, където участва в различни игри. Накрая всяко дете изработва предмет за спомен. Това се случва в рамките на 1 час и 30 минути. Следва 30- минутна почерпка. По-дълъг престой се заплаща допълнително. Кетърингът се осигурява от кафенето на Музейко или ресторант „Вятърните мелници“ за музея „Панчо Владигеров“. Моля свържете се с нас за наличните възможности, ако искате да осигурите кетъринг сами. Необходим е сертификат. Моля, заявете вашата оферта на 0882/ 523281!

Потвърждаване на резервация за дата на рожден ден се прави само след авансово заплащане на 50% oт стойността на тържеството. Авансовото плащане може да се извърши по банков път или на място след уговорена среща с организатора на тел. 0882/523281 или info@bio-game.org.

Можем да резервираме дата и час на РД само срещу капаро. Капарото се превежда най-късно 5 дена след потвърждаване на резервацията. Препоръчваме ви да ни се обадите минимум 10 дена преди събитието. 

Програмата е подходяща за деца от 5 до 14 години.

Максимум брой деца-  18бр.

Рожден ден може да празнувате
в Музейко:
– от вторник до събота от 11:00 до 18:30ч.
– неделя от 14:00 до 18:30ч.

в музея „Панчо Владиргеров“:
– определени съботи и недели от 11 до 17ч.

Каним родителите в кафенето на Музейко или ресторант „Вятърните Мелници“ (за музея „Панчо Владигеров“)! Моля, попитайте за оферта на 0882/523281!

Задължително е присъствието на 1 родител в музея заедно с децата.

Теми
Криминалистика: Престъпление в музея“/за деца между 7-14 години/ 

В музея е извършено престъпление- някой е откраднал скъпа картина от търга в музея! Полицията е затруднена и кани младшите детективи на Био игри да помогнат с разкриването на престъплението. Детективите ще търсят „улики“ из музея по време на експедиция и ще снемат отпечатъци от тях, докато открият извършителите сред заподозрените от полицията. В първата част, децата ще търсят улики. Във втората ще снемат отпечатъци и ще идентифицират престъпниците. Всяко дете ще си изработи пръстов отпечатък, което ще остане за негов спомен.

Палеонтология: „Модерни динозаври“ /за деца между 5- 10 години/

През последната си научна експедиция, професор Многознайко открива нов вид животно- хем динозавър, хем птица. Професорът прекарва седмици изучавайки го. Въпреки това не може да разбере какво е то! Тогава решава да помоли младши-палеонтолозите от Био игри за помощ. Те ще търсят останки от мистериозното животно из музея и ще разкрият кое е то. Ще намерят отговори на въпросите: Имат ли динозаврите пера? Възможно ли е да има живи динозаври и днес? Накрая, всяко дете ще изработи играчка- динозавър. 

Ателиета за животни: „Какво се крие на о. Мадагаскар?“ /за деца между 5-10/ 

Кои примати живеят на о. Мадагаскар? Защо са специални и колко вида са? Какви други животни има на острова? Децата ще влязат в ролята на изследователи, които ще търсят животните от о. Мадагаскар в музея и ще се запознаят с тях. След това ще научат интересни факти за тях през интересни движенчески игри. Накрая всяко дете ще си изработи значка-животно.

Научни ателиета/ Ателиета с експерименти: Зaщо ДНК и клетки?“/за деца между 7-14/ 

Какво е клетка? А ДНК? Можем ли да го видим с просто око? В първата част, децата ще участват в експедиция из музея свързана с неговата експозиция и ще открият различни клетки, ще чуят интерактивна презентация за тях и ще ги наблюдават под окуляра на микроскоп. Във втората част, те ще извлекат ДНК от плод по време на забавен експеримент. Всяко дете ще си тръгне с модел на ДНК от бонбони и/или книжка с описание на експеримента!

Цени:

– до 15 деца- 270лв. – независимо от броя на децата
/включва такса- зала, двама водещи за 1 час и 30 мин., материали/
– над 15 деца – доплащане по 15лв. на дете
– допълнителни 30 мин. с водещите за почерпка и духане на свещите – 30 лв.
– еднократно доплащане- 20лв.– за РД на английски език
– украса- балони и надпис- 6лв.
25лв. престои в зала до 30мин. преди/след уговореното време за РД с организирани игри и/или беседа
50лв.– престои в зала до 60мин. преди/след уговореното време за РД с организирани игри и/или беседа

-Всички гости на РД използват 20% намаление от цената на билета за Музейко като наши клиенти, ако искат да го разгледат (поименна отстъпка).

5% отстъпка за лоялни клиенти (посетили ателиетата ни повече от три пъти; и/или празнували рожден ден с нас)

КОНТАКТИ: 0882/523281 или info@bio-game.org

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на „Био игри“.

 

Вашият коментар