Био игри

Вдъхновение от природата

Рожден ден

Био игри е запазената марка на тематични занимания, образователни, забавни и вдъхновени „от“ и „за“ природата. Опитни биолози и педагози представят сложните научни понятия на разбираем език и успяват да потопят децата в незабравимо приключение с много експерименти и ролеви игри.

Музейко се намира на ул. Боян Каменов 3, София, карта. Рождените дни се провеждат в екпозицията и в учебния корпус на Музейко, който можете да видите на снимките горе.

Как БИО игри и Музейко могат да направят един рожден ден още по-хубав?
Рожденият ден с Био игри в Музейко има сценарий и екип, който се грижи за всичко – от подготовката на мястото до изненадите за всички малки участници. Водещите посрещат рожденика и гостите, обсъждат с какво ще се занимават децата, раздават им материали. Групата тръгва на приключение из експозицията на музея и разкрива предварително подготвени загадки по сюжет (експедицията включва и игри с интерактивните експонати). Децата влизат в ролята на детективи или изследователи, които решават реални предизвикателства. След това групата се връща в учебния корпус, където участва в различни игри. Всяко дете изработва предмет за спомен и накрая има вкусна почерпка за всички.
Това се случва в рамките на 1 час и 30 минути. Следва 30- минутна почерпка. Общата продължителност на рождения ден: 2 часа.

Кетърингът се осигурява от кафенето на Музейко- Грийн Чери Кафе. Водещите на Био игри са с децата по време на почерпката и ги обгрижват. Родителите са поканени в ресторант в близост за цялото време на рождения ден. Детското меню на Грийн Чери Кафе можете да видите в „Меню“. Торта може да изберете от каталога на Грийн Чери Кафе, като се обадите на тел. 0887 699 186 или си донесете Ваша.

Резервирането на дата става с капариране на дата и час с 50% авансово заплащане по банков път или на място след уговорена среща.
Темите за рожден ден могат се провеждат на български и английски език и са подходящи са за деца от 5 до 14 години.

През последните 4 години рождените дни на Био игри се провеждат в Национален природонаучен музей, София. От септември 2018 рождени дни с Био игри се празнуват в „Хелен Дорон Център“, Борово, в Музейко и в детски учебен и арт център Орехеро.

Можете да празнувате рожден ден:
от вторник до петък от 16:00 до 18:00ч. или от 17:15 до 19:15ч.
в събота и неделя:
от 11:00ч. до 13:00ч.
от 14:00ч. до 16:00ч.
от 17:00ч. до 19:00ч.
Максимум брой деца-15

Теми в Музейко
Криминалистика: „Престъпление в музея“/ За деца между 7-14г. 
В музея е извършено престъпление- някой е откраднал скъпа старинна скица от времената изложба на приземния етаж на Музейко! Полицията е затруднена и кани младшите детективи на Био игри да помогнат с разкриването на престъплението. Детективите ще търсят „улики“ из музея по време на експедиция и ще снемат отпечатъци от тях, докато открият извършителя. В първата част, децата ще търсят улики. Във втората ще снемат отпечатъци и ще разкрият историята. Всяко дете ще си изработи пръстов отпечатък, което ще остане за негов спомен.

Палеонтология: „Модерни динозаври“/За деца между 5- 12г. 
През последната си научна експедиция, професор Многознайко открива нов вид животно- хем динозавър, хем птица. Професорът прекарва седмици изучавайки го. Въпреки това не може да разбере какво е то! Тогава решава да помоли младши-палеонтолозите от Био игри за помощ. Те ще търсят останки от мистериозното животно из музея, ще се ориентират по карта и ще разкрият кое е то. Ще намерят отговори на въпросите: Имат ли динозаврите пера? Възможно ли е да има живи динозаври и днес? Накрая всяко дете ще изработи играчка- динозавър.

Научни ателиета/ Ателиета с експерименти: „Яко ДНК!“/ За деца между 7-14г. 
ДНК ли? Но това е прекалено сложно! Можем да го видим с просто око ли? Децата ще участват в експедиция за намиране на клетки в Музейко и ще поиграят в неговата експозиция. Ще наблюдават клетки под окуляра на микроскоп, ще извлекат ДНК от плод по време на забавен експеримент и незабелязано ще трупат знания. Всяко дете ще си тръгне с модел на ДНК от бонбони.

Ателиета за животни: „Какво се крие на о. Мадагаскар?“/ За деца между 5-10г. 
Кои примати живеят на о. Мадагаскар? Защо са специални и колко вида са? Какви други животни има на острова? Децата ще влязат в ролята на изследователи, които ще търсят животните от о. Мадагаскар по време на експедиция в Музейко и ще разкодират техните имена. След това ще научат интересни факти за тях през движенчески игри. Всяко дете ще си изработи значка-животно и маска.

Организиране на рожден ден:

1. Разгледайте информацията на нашия уебсайт. Изберете дата, час и тема на програма за рожден ден според възрастта на детето и неговите интереси.
2. Oбадете се на 0882/ 523281, за да проверите дали има свободна дата и час. Имаме възможност да организиараме РД дори, когато от Музейко ви откажат.
3. Био игри ще ви върнат отговор веднага или до 1 работен ден. Следва уточняване на подробностите и капариране на датата и часа.
4. Грийн Чери Кафе ще се свържат с вас, за да уточнят подробностите около почерпката.

Цени:
– рожден ден до 15 деца – 290 лв. (независимо от броя на децата)
(включва зала, двама водещи за два часа, материали)

– 5% отстъпка за лоялни клиенти (посетили ателиетата ни повече от три пъти; и/или празнували рожден ден с нас)

За допълнителни въпроси и записване0882 523281 или info@bio-game.org

 

Вашият коментар