Био игри

Вдъхновение от природата

Рожден ден с Био игри в Центъра

Био игри е запазената марка на тематични занимания, образователни, забавни и вдъхновени „от“ и „за“ природата. Опитни биолози и педагози представят сложните научни понятия на разбираем език и успяват да потопят децата в незабравимо приключение с много експерименти и ролеви игри.

Корсо се намира на бул. Цар Освободител 10, София, карта. Рождените дни се провеждат на етаж 1, който е отделен само за събитията на Био игри.

Как БИО игри и Корсо могат да направят един рожден ден още по-хубав?
Рожденият ден с Био игри в Корсо има сценарий и екип, който се грижи за всичко – от подготовката на мястото до изненадите за всички малки участници. Водещите посрещат рожденика и гостите, обсъждат с какво ще се занимават децата, раздават им материали. Групата тръгва на приключение и разкрива предварително подготвени загадки по сюжет. Децата влизат в ролята на детективи или изследователи, които решават реални предизвикателства. След това групата участва в различни игри. Всяко дете изработва предмет за спомен и накрая има вкусна почерпка за всички.
Това се случва в рамките на 1 час и 30 минути. Следва 30- минутна почерпка. Общата продължителност на рождения ден: 2 часа.

Кетърингът се осигурява от Корсо и се заплаща отделно. Водещите на Био игри са с децата по време на почерпката и ги обгрижват. Родителите са поканени в Корсо за цялото време на рождения ден. Менюто на Корсо можете да видите в „Меню“. Тортата може да изберете от Корсо или да си донесете ваша.

Има възможност за провеждане на интерактивна беседа в Национален природонаучен музей или организирането на допълнителни игри след основните 2 часа. Беседата може да е в работното време на музея (от 11:00ч. до 16:30ч.). За нея е необходима предварителна заявка.

Резервирането на дата става с капариране на дата и час с 50% авансово заплащане по банков път или на място след уговорена среща.
Темите за рожден ден могат се провеждат на български и английски език и са подходящи са за деца от 5 до 14 години.

През последните 4 години рождените дни на Био игри се провеждат в Национален природонаучен музей, София и Музейко. От септември 2018 рождени дни с Био игри се празнуват в Хелен Дорон Център, Борово, в детски учебен и арт център Орехеро и в Корсо.

Можете да празнувате рожден ден:
от понеделник до петък от 17:30ч. до 19:30ч.
в събота и неделя:
от 11:00ч. до 13:00ч.
от 14:30ч. до 16:30ч.
от 18:00ч. до 20:00ч.
Максимум брой деца-15

Теми 
Криминалистика: „Престъпление: Академия за детективи“/ За деца между 7-14г. 
В Корсо е извършено престъпление- някой е откраднал скъпа старинна скица от времената изложба! Полицията е затруднена и кани младшите детективи на Био игри да помогнат с разкриването на престъплението. В първата част, детективите ще търсят „улики“ по време на експедиция. Във втората, ще снемат отпечатъци, ще анализират улики по време на експеримент и ще разкрият престъпника. Всяко дете ще си изработи пръстов отпечатък за спомен.

Палеонтология: „Модерни динозаври“/За деца между 5- 12г. 
През последната си научна експедиция професор Многознайко открива нов вид животно- хем динозавър, хем птица. Професорът прекарва седмици изучавайки го. Въпреки това не може да разбере какво е то! Решава да помоли младши-палеонтолозите от Био игри за помощ. Те ще търсят останки от мистериозното животно и ще разкрият кое е то. Ще намерят отговори на въпросите: Имат ли динозаврите пера? Възможно ли е да има живи динозаври и днес? Всяко дете ще изработи играчка- динозавър.

Научни ателиета/ Ателиета с експерименти: „Яко ДНК!“/ За деца между 7-14г. 
ДНК ли? Но това е прекалено сложно! Можем да го видим с просто око ли? Децата ще участват в експедиция за намиране на клетки. Ще наблюдават клетки под окуляра на микроскоп, ще извлекат ДНК от плод по време на забавен експеримент и незабелязано ще трупат знания. Всяко дете ще си тръгне с модел на ДНК от бонбони.

Ателиета за животни:
„Какво се крие на о. Мадагаскар?“/ За деца между 5-10г. 
Кои примати живеят на о. Мадагаскар? Защо са специални и колко вида са? Какви други животни има на острова? Децата ще влязат в ролята на изследователи, които ще търсят животните от о. Мадагаскар по време на експедиция и ще разкодират техните имена. След това ще научат интересни факти за тях през движенчески игри. Всяко дете ще си изработи значка-животно и маска.

„Приключение в Египет“/ За деца между 7-14г. 
Според стара легенда в учебният център е скрито древно послание и съкровище от Египет. Единствената следа е, че те са свързани с животните обожествявани от египтяните. Призоваваме всички младши-изследователите на Био игри да разкрият загадката! За да направят това, децата ще участват в няколко мисии:
– ще участват в експедиция;
– ще открият приликите между животните и божествата;
– ще разкодират послания;
– ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животните почитани в Египет.
Всяко дете ще си изработи играчка от глина и мумия за спомен.

Цени:
– рожден ден до 15 деца – 290лв. (независимо от броя на децата; включва зала, двама водещи за два часа, материали, електрони покани)
– украса- 15 балона и надпис – 6лв.
– принтирани покани – 8лв.
– еднократно доплащане – 30лв. – допълнителни 30мин. с организирани игри
– еднократно доплащане – 50лв. – допълнителен 1 час с организирани игри
– билети за интерактивна беседа – разходка в Национален природонаучен музей- 1лв. на дете за деца до 6г. и 2лв. на дете за деца над 6г.
– 5% отстъпка за лоялни клиенти (посетили ателиетата ни повече от три пъти; и/или празнували рожден ден с нас)

За допълнителни въпроси и записване: 0882 523281 или info@bio-game.org

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.

Вашият коментар