Био игри

Вдъхновение от природата

Рожден ден на Био игри в Хелен Дорон, Борово

Био игри е запазената марка на тематични занимания, образователни, забавни и вдъхновени „от“ и „за“ природата. Опитни биолози и педагози представят сложните научни понятия на разбираем език и успяват да потопят децата в незабравимо приключение с много експерименти и ролеви игри.

Хелен Дорон, Борово се намира на ул. Дойран 19, карта. За повече информация, можете да посетите Фейсбук страницата на Хелен Дорон.

Как БИО игри и Хелен Дорон, Борово могат да направят един рожден ден още по-хубав?
Рожденият ден с Био игри в Хелен Дорон, Борово има сценарий и екип, който се грижи за всичко – от подготовката на мястото до изненадите за всички малки участници. Водещите посрещат рожденика и гостите, обсъждат с какво ще се занимават децата, раздават им материали. Групата тръгва на приключение из стаите на центъра и разкрива предварително подготвени загадки. Децата влизат в ролята на детективи или изследователи, които решават реални предизвикателства и участват в различни игри във всяка стая. Всяко дете изработва предмет за спомен и накрая има вкусна почерпка за всички.
Това се случва в рамките на 1 час и 30 минути. Следва 30- минутна почерпка. Общата продължителност на рождения ден: 2 часа.

През последните 4 години рождените дни на Био игри се провеждат в Национален природонаучен музей, София. От септември 2018 рождени дни с Био игри се празнуват в „Хелен Дорон Център“, Борово, в Музейко и в детски учебен и арт център Орехеро.

Часове за рожден ден в учебен център Хелен Дорон, Борово:
– събота от 15:00ч. до 19:00ч.
– неделя от 11ч. до 19:00ч.

Темите на БИО игри в Хелен Дорон, Борово
Палеонтология: „Модерни динозаври“/ подходящо за деца между 5 и 12г.
През последната си научна експедиция, професор Многознайко открива нов вид животно – хем динозавър, хем птица. Професорът прекарва седмици изучавайки го. Въпреки това не може да разбере какво е то! Тогава решава да помоли младши-палеонтолозите от Био игри за помощ. Те ще влязат в ролята на изследователи и ще търсят останки от мистериозното животно из Хелен Дорон. Ще изкопаят, изследват останките и ще разкрият кое е животното. Ще намерят отговори на въпросите: Имат ли динозаврите пера? Възможно ли е да има живи динозаври и днес? Накрая всяко дете ще изработи вкаменелост. Това ателие насърчава логическото мислене и способността за работа в група.

Криминалистика: „Престъпление: академия за детективи“/ подходящо за деца между 7 и 14г.  
В детския център е извършено престъпление – някой е откраднал буркана със сладки на директорката! Единствените, които могат да разрешат случая за младшите детективи на Био игри. В първата част, децата ще търсят улики по време на ескпедиция и снемат отпечатъци от тях, учейки неусетно за видовете отпечатъци. Във втората част, ще правят научни експерименти с откритите улики докато разкрият престъпника. Всяко дете ще си изработи пръстов отпечатък, което ще остане за негов спомен. Това ателие насърчава логическото мислене и способността за работа в група.

Още няколко важни важности на вниманието на родителите:
– Препоръчителният максимален брой деца, който можем да приемем е 15.
– Продължителността на рожден ден с Био игри е 2 часа – 90 минути е продължителността на заниманията и 30 минути отделяме за почерпка.
– Докато децата са в Хелен Дорон, Борово, родителите могат да се разходят или да се възползват от прекрасните ресторанти и кафета в близост – с радост ще дадем препоръка и ще направим резервация.
– За подготовката на менюто работим с фирма за детски кетъринг, която предоставя различни варианти, от които можете да изберете.
– Резервирането на дата става с капариране на дата и час с 50% авансово заплащане по банков път или на място след уговорена среща.
– Темите за рожден ден могат се провеждат на български и английски език и са подходящи са за деца от 5 до 14 години.

Цени:
– рожден ден до 15 деца – 290лв. (независимо от броя на децата)
(включва зали, двама водещи за два часа, материали)
По-дълъг престой се заплаща, както следва:
– еднократно доплащане-  30лв.- допълнителни 30 минути с организирани игри
– еднократно доплащане-  50лв.- допълнителен 1 час с организирани игри
– украса- балони и надпис- 6лв.
– 5% отстъпка за лоялни клиенти (посетили ателиетата ни повече от три пъти; и/или празнували рожден ден с нас)

За допълнителни въпроси и записване: 0882 523281 или info@bio-game.org