Био игри

Игри вдъхновени от природата

Рожден ден на Био игри в Борово

Био игри е запазената марка на тематични ателиета, образователни, забавни и вдъхновени „от“ и „за“ природата. Опитни биолози и педагози представят сложните научни понятия на разбираем език и успяват да потопят децата в незабравимо приключение с много експерименти и ролеви игри.

Ателиетата са образователни и имат за цел да възпитават уважение и любов към природата. Те окуражават откривателя и изобретателя във всяко дете и развиват практическите умения и творческото мислене чрез игра и директен опит.

Хелен Дорон, Борово се намира на ул. Дойран 19, София, карта. Хелен Дорон, Борово можете да видите на снимките горе.

Как Био игри могат да направят един рожден ден още по-хубав?
Рожденият ден с Био игри в Хелен Дорон има сценарий и екип, който се грижи за всичко- от подготовката на мястото до изненадите за всички малки участници. Водещите посрещат рожденика и гостите, обсъждат с какво ще се занимават децата, раздават им материали. Групата тръгва на приключение и разкрива предварително подготвени загадки по сюжет. Децата влизат в ролята на детективи или изследователи, които решават реални предизвикателства. След това групата участва в различни игри. Всяко дете изработва предмет за спомен и накрая има вкусна почерпка за всички.
Това се случва в рамките на 1 час и 30 минути. Следва 30- минутна почерпка. Общата продължителност на рождения ден: 2 часа. Има възможност за организиране на допълнителни игри с предварителна заявка. Работим с фирма за детски кетъринг. Менютo можете да намерите тук! Пицата и сокчетата/водата са алтернативен вариант.

Часове за рожден ден в учебен център Хелен Дорон, Борово:
– събота от 15:00ч. до 17:00ч. и oт 18 до 20ч.
– неделя от 11:00 до 13:00ч., от 14:00 до 16:00ч. и от 17:00 до 19:00ч.

Теми
Криминалистика: „Престъпление: академия за детективи“/ За деца между 7-14г.
В Хелен Дорон е извършено престъпление- някой е откраднал скъпа старинна скица от времената изложба! Полицията е затруднена и кани младшите детективи на Био игри да помогнат с разкриването на престъплението. В първата част, детективите ще търсят „улики“ по време на експедиция. Във втората, ще снемат отпечатъци, ще анализират улики по време на експеримент и ще разкрият престъпника. Всяко дете ще си изработи отпечатък от естествени материали за спомен.

Палеонтология: „Модерни динозаври“/ За деца между 5- 12г. 
През последната си научна експедиция професор Многознайко открива нов вид животно- хем динозавър, хем птица. Професорът прекарва седмици изучавайки го. Въпреки това не може да разбере какво е то! Решава да помоли младши-палеонтолозите от Био игри за помощ. Те ще търсят останки от мистериозното животно и ще разкрият кое е то. Ще намерят отговори на въпросите: Имат ли динозаврите пера? Възможно ли е да има живи динозаври и днес? Всяко дете ще изработи играчка- динозавър.

Научни ателиета: „Яко ДНК!“/ За деца между 7-14г. 
ДНК ли? Но това е прекалено сложно! Няма такова нещо. Можем да го видим с просто око ли? Децата ще участват в експедиция за намиране на клетки в Хелен Дорон. Ще наблюдават клетки под окуляра на микроскоп, ще извлекат ДНК от плод по време на забавен експеримент и незабелязано ще трупат знания. Всяко дете ще си тръгне с модел на ДНК от бонбони и/или книжка.

Ателиета за животни:
„Какво се крие на о. Мадагаскар?“/ За деца между 5-10г. 
Кои примати живеят на о. Мадагаскар? Защо са специални и колко вида са? Какви други животни има на острова? Децата ще влязат в ролята на изследователи, които ще търсят животните от о. Мадагаскар по време на експедиция и ще разкодират техните имена. След това ще научат интересни факти за тях през движенчески игри. Всяко дете ще си изработи животно и/или маска.

„Приключение в Египет“/ За деца между 7-14г. 
Според стара легенда в учебния център е скрито древно послание и съкровище от Египет. Единствената следа е, че те са свързани с животните обожествявани от египтяните. Призоваваме всички младши-изследователите на Био игри да разкрият загадката! За да направят това, децата ще участват в няколко мисии. Ще открият приликите между животните и божествата. Ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животните почитани в Египет. Всяко дете ще си изработи играчка от естествени материали и/или мумия за спомен.

Ателие „Животинска дискотека“/ За деца между 5-14
Каним всички, които обичат да танцуват да изявят таланта си или просто да се позабавляват! Кои са най-добрите животни-танцьори? Какво е значението на танца им? Можем ли да танцуваме като тях? В първата част на ателието младши-изследователите ще открият най-добрите животни- танцьори. Ще научат интересни факти за тях през значението на танца на всяко животно и ще танцуват. Накрая, всяко дете ще си изработи животно-танцьор от естествени материали.

Ателие „Индияна Джоунс в Южна Америка“/ За деца между 7-12
Децата ще влязат в ролята на Индиана Джоунс и ще се отправят на приключение, за да разберат кои животни са почитали древните маи и ацтеки. Ще открият мистериозното съкровище на тези древни народи по оставени следи. Как е свързано то с животните от Южна Америка? След като разгадаят това, децата ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животнитe. Всяко дете ще си изработи животно от Южна Америка от естествени материали.

Още няколко важни подробности на вниманието на родителите:

  • Максималният брой деца, който можем да приемем е 15.
  • Темите са подходящи за деца от 5 до 14 години.
  • Продължителността на рожден ден с Био игри е 2 часа – 90 минути е продължителността на заниманията и 30 минути отделяме за почерпка
  • Докато децата са в Орехеро, родителите могат да се разходят или да се възползват от прекрасните ресторанти и кафета в близост – с радост ще дадем препоръка и ще направим резервация.
  • За подготовката на менюто работим с фирма за детски кетъринг, която предоставя различни варианти, от които можете да изберете. Mенютo можете да намерите тук! 
  • Резервирането на дата става с капариране на дата и час с 50% авансово заплащане по банков път или на място след уговорена среща.
  • Темите за рожден ден могат се провеждат на български и английски език.

Цени:
– рожден ден до 15 деца – 320лв. (независимо от броя на децата; включва организация, зала, двама водещи за два часа, материали, електронни покани)
– доплащане за брой над 15 деца – 15лв. на дете
– украса – 15 балона и надпис – 7лв.
– еднократно доплащане – 50лв. – допълнителни 30мин. с организирани игри
– еднократно доплащане – 100лв. – допълнителен 60мин. с организирани игри
– 5% отстъпка за лоялни клиенти (посетили ателиетата ни повече от три пъти; и/или празнували рожден ден с нас)

KOНТАКТ0882 523281

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.