Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма на Био игри за м. март 2019 в Техномеджикленд

Място: Техномеджикленд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта

Всяко ателие включва експедиция в Техномеджикленд, ролеви игри и изработка на спомен от темата.

Възраст: за деца между 7-13г.

Капацитет: 15 деца

Дати за октомври: 03, 10, 17 и 24 (неделя) март 2019

Продължителност: 1 час и 30 минути

Теми:

03 март 2019- Ателие „Работилница за отрови: тарантули“/ Неотдавна учените правят увеличена снимка на крака на паяк и откриват необикновено приспособление за лов непознато до този момент.  Кои са най-отровните тарантули на нашата планета? Как ловят паяците своята плячка? Децата ще се отправят на експедиция, за да видят видове тарантули. Ще разгадаят кое е ново-откритото приспособление и ще научат неусетно интересни факти за паяците. Всяко дете ще си изработи тарантула от естествени материали. Това ателие насърчава работата в екип и  логическото мислене.

03.03.19- от 11 до 12:30ч. за деца между 7-13г.

10 март 2019- Aтели „Загадки за човешкото тяло част 1“/ Децата ще участват в няколко мисии с цел да разберат и открият повече за кръвоносната и имунната система. Те ще търсят отговори на въпросите: Какво е сърцето? Може ли сърцето да бие без останалите части на тялото? Как спортът може да помогне на сърцето? Какво са заразните болести? Как тялото ни се бори с тях? Мисиите ще включват търсаческа игра и движенческа игра. Разкриването на предходната мисия е задължително за получаване на инструкциите за следващата. Всяко дете ще си изработи играчка за спомен. Това ателие насърчава логическото мислене и умението за взимане на самостоятелни решения.

10.03.19- от 11 до 12:30ч. за деца между 7-13г.

17 март 2019- Ателие „Загадки за бактериите и Луи Пастьор“/ Кой е Луи Пастьор? Какво е открил? Използват ли се бактерии за производството на лекарства? Tази неделя изследователите ще участват в няколко мисии, по време на които ще разкрият загадки за бактериите. Разкриването на предходната мисия е задължително за получаване на инструкциите за следващата. Всяко дете ще си изработи играчка за спомен. Това ателие насърчава творческото мислене и рабоотата в екип.

17.03.19- от 11 до 12:30ч. за деца между 7-13г.

24 март 2019- Ателие „Изчезващи видове и как да ги опазим част 1“/ Ще погледнем към световните успешни кампании и вдъхновяващи примери за защита на природата. Кои животински видове изчезват? Как можем да спрем това? Децата ще търсят видовете, ще разберат повече за причините за тяхното изчезване; ще съставят „общ план“ как да помогнат на избрани видове. Всяко дете ще си изработи животно от естествени материали.

С това ателие се надяваме да сложим началото на поредица посветена на природозащитата. Ако обичаш природата, работата в екип и решаването на проблеми, заповядай да се вдъхновим заедно!

24.03.19- от 11 до 12:30ч. за деца между 7-13г.

31 март 2019- Няма да има заради пролетната ваканция

Ателиетата се провеждат от Био игри в Техномеджикленд.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Ценa: 15 лв. за единично посещение; 27лв. за две деца от семейство; 50лв.- карта за 4 посещения.

Заплащането става на представител на Био игри при събиране на децата или предварително по банков път. Ще получите банковите данни след като се запишете на 0882 523281 или info@bio-game.org.

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Вашите деца се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри са над 120. Те предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии до исторически теми, които изследват връзката на хората с природата. Темите могат се провеждат на български и английски език.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.