Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма на Био игри за м. април 2019 в Техномеджикленд

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Децата се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии.

07 април 2019, Ателие „Царство Анималия “/ Целта на ателието е да запознае децата с възникването на живота, еволюцията на различните видове чрез изследване и игра. Децата ще са природоизследователи, които търсят основни видове животни, следвайки карта. Те ще разберат как са свързани организмите от царство анималия (животни). Накрая всяко дете ще изработи спомен. Това занимание насърчава творческото и логическото мислене.

11-12:30ч.- смесена група/ 6-12год.

14 април 2019, Ателие „Индияна Джоунс в Нова Зеландия“/ Какво е да си изследовател в Нова Зеландия? За да се ориентираш ще ти трябва карта и умения как да я използваш. Какви ли необикновени същества се крият единствено на далечния остров? Ще учим през директен опит за кивито, новозеландския морски лъв, жълтоокия пингвин, най-малкитят вид делфин и др. Всяко дете ще си изработи спомен. Това занимание насърчава умението за работа в екип и пространственото мислене.

11-12:30ч.- смесена група/ 6-12год.

21 април 2019, Ателие „Приспособления за бързина “/ Кои са най-бързите животни на сушата, водата и въздуха? Можем ли да сме бързи, колкото тях? Mладши-изследователите на Био игри ще научат защо им е на някои животни да са толкова бързи. Как постигат това животните? Ще участват в спортни игри за бързина и ще учат през директен опит. Всяко дете ще си изработи спомен. Това ателие насърчава уменията за решаване на задачи и проблеми и двигателната активност  на тялото.

11-12:30ч.- смесена група/ 6-12год.

26 април 2019, Ателие „В света на скорпионите“/ Всички ли скорпиони са отровни? Как ловят своята плячка? Какви видове има? Това са част от въпросите, на които ще търсим отговори! Децата ще се отправят на експедиция с карта. Ще учат през директен опит, ще разкриват загадки и ще се забавляват. Всяко дете ще си изработи спомен. Това ателие насърчава работата в екип и логическото мислене.

11-12:30ч.- смесена група/ 6-12год.

28 април 2019- няма да има заради Великден

При хубаво време част от ателието се провежда в парка на София Тех Парк. Ателиетата се провеждат от Био игри в Техномеджикленд.

Капацитет: 15 деца

Ателиетата се провеждат от 11ч. до 12:30ч. в неделя в Техномеджикленд на адрес бул. Цариградско шосе 111Б. Експозицията на Техномеджикленд е подходяща за деца на минимум 7 години. Записване на е-майл: info@bio-game.org.

Ценa: 15 лв. за единично посещение; 27лв. за две деца от семейство; 50лв.- карта за 4 посещения.

Заплащането става на представител на Био игри при събиране на децата или предварително по банков път. Ще получите банковите данни след като се запишете на 0882 523281 или info@bio-game.org.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.