Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма на Био игри за м. януари 2019 в Техномеджикленд

Място: Техномеджикленд, бул. Цариградско шосе 111Б, карта

Всяко ателие включва експедиция в Техномеджикленд, ролеви игри и изработка на спомен от темата.

Възраст: за деца между 7-13г.

Капацитет: 15 деца

Дати за октомври: 06, 13, 20 и 27 (неделя) януари 2019

Продължителност: 1 час и 30 минути

Ателие „Динозавърски загадки 2“, Дата: 06.01.2019
Екипът на Био игри получава писмо от „Общността на учените“, което изисква намесата на младши изследователите! Ако си такъв, ще те очакваме на 06.01.2019, за да:
• Участваме в приключение и намерим отговорите на загадките: Кой е бил първият динозавър? Можем ли да съживим динозаврите с помощта на клониране на ДНК? Правилно ли е да наричаме влечугите, които обитавали водата и въздуха по време на динозаврите, динозаври? И още! Но няма да ви издаваме всичко!;
• Участваме в игра за намиране на тайни скривалища;
• Мислим и работим в екип;
• Да се забавляваме и учим неусетно;
• Да си изработим играчка за спомен.
Готови ли сте?

06.01.19- от 11 до 12:30ч. за деца между 7-13г.

Ателие „Работилница за противоотрови: змии“, Дата: 13.01.2019
Този път в ТехноМеджикЛенд е скрита рецепта на противоотровата срещу змииска отрова. Задачата на децата е да я открият и имитират изработката й. Те ще научат: Кои са най-отровните змии на нашата планета? Какво представлява тяхната отрова? Каква противоотрова съществува? Защо да НЕ убиваме змиите дори да ни е страх от тях? Всяко дете ще си изработи змия от естествени материали и змииска противотрова. Това ателие насърчава работата в екип, способността за взимане на самостоятелни решения и логическото мислене.
С това ателие целим да:
• представим змиите като неделима част от биоразнообразието и баланса в природата;
• спомогнем за преодоляване на страха от змиите;
• учим неусетно полезни факти за змиите; как да се държим, ако срещнем змия.

13.01.19- от 11 до 12:30ч. за деца между 7-13г.

Ателие „Изкуство вдъхновено от природата и науката“, Дата: 20.10.2019
Какви изобретения вдъхновени от природата съществуват? Как са измислени? Защо са толкова важни за бъдещето на планетата? Как можем да вземем идеи от природата и да измислим нова сграда или влак? Какво може да ни научи полета на рибарчето? Как живеят термитите? А панголинът и гекона? Тази неделя ще търсим и изучаваме примери от природата, за да ни вдъхновят! Целта е всяко дете да измисли поне една практична и приложима идея за заобикалящия ни свят. Децата ще изработят модел на идеята си от глина и други естествени материали.

20.01.19- от 11 до 12:30ч. за деца между 7-13г.

27.01.2019- Няма да имаме ателие, заради грипната ваканция!

Ателиетата се провеждат от Био игри в Техномеджикленд.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Ценa: 15 лв. за единично посещение; 27лв. за две деца от семейство; 50лв.- карта за 4 посещения.

Заплащането става на представител на Био игри при събиране на децата или предварително по банков път. Ще получите банковите данни след като се запишете на 0882 523281 или info@bio-game.org.

В Био игри създаваме интерактивни преживявания, вдъхновени „от“ и „за“ природата. Целта на игрите е да вдъхновяват любов и уважение към природата и да представят сложните научни понятия на разбираем език. Ученето в Био игри става чрез преживяване и професионални методи на обучение като:

  • симулации;
  • моделиране;
  • експерименти;
  • ролеви игри;
  • творчески дейности и др.

Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата. Любопитството им е провокирано. Вашите деца се потапят изцяло и участват активно в заниманията под ръководството на опитни биолози и педагози.

Темите на Био игри са над 120. Те предлагат богато разнообразие за деца от различни възрасти и интереси – от видове животни, човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии до исторически теми, които изследват връзката на хората с природата. Темите могат се провеждат на български и английски език.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри. Срещу нарушителите ще бъдат предприети мерки.