Био игри

Вдъхновение от природата

Програма на Био игри за м. ноември 2018 в Музейко

Детските ателиета на „Био игри“ целят да вдъхновят любов и уважение към природата и да предават сложни научни понятия на разбираем език. Темите са разнородни: за животните (например от Австралия, Южна Америка и др.), човешкото тяло, опазването на околната среда, природни загадки и мистерии и исторически митове и традиции, които изследват връзката на хората с природата.

Ателиетата са подходящи за деца между 5-14 годишна възраст.
Te развиват практическите умения и креативното мислене чрез игра и директен опит, провокират желанието за откриване и усъвършенстват личностните качества на децата.

Място: Учебен корпус на Музейко (зала 5 или 6), ул. Проф. Боян Каменов 3, карта

Дати: 04(неделя), 10 (събота), 18(неделя) и 25(неделя) ноември 2018

Продължителност: 1 час и 30 минути

Ателие „Ледникова епоха с „Био игри““, 04.11.18 (неделя)/ Какво е ледник? Къде има ледници на земята в днешно време? Защо са важни? Кои бозайници са живяли по времето на последната ледникова епоха? Какво правят палеозоолозите, за да ги изследват? Заниманието ни тази неделя ще запознае децата с живота по време на последната ледникова епоха. Те ще участват в експедиция за откриване на животни, които ще научат да разпознават и имитират по време на ролеви игри. Всяко дете ще изработи ледник и животно от ледниковата епоха и много ще се забавлява! Това ателие насърчава умението за комуникация и работата в група, както и творческото мислене.

04.11.18- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст

Ателие „Бактериите в ежедневието с „Био игри““, 10.11.18 (събота)/ Какво е бактерия? Има ли бактерии в тялото ни? Какви видове бактерии има? В първата част, децата ще открият интересни факти за бактериите през ролеви игри и ще видят бактерии под микроскоп. Всяко дете ще си изработи специален съд, върху които може да си отглежда бактериии и ще си направят кисело мляко. Това ателие насърчава логическото мислене и уменията за решаване на задачи и проблеми.

10.11.18- събота от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст

 Ателие „Водата, почвата и растенията с „Био игри““, 18.11.18 (неделя)/ В това ателие децата ще научат защо е важна почвата, кои са нейните слоеве и каква е връзката между водата, почвата и растенията- какво предизвиква ерозия на почвата и как растенията спират този процес. Ще покажем  как се случва това чрез модел на ерозия на почвата. Накрая всяко дете ще изработи модел на слоевете почва. Това ателие насърчава логическото мислене и работата в група.

18.11.18- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст

Ателие „Игра на еволюция с „Био игри““, 25.11.18 (неделя)/ Защо определени животни оцеляват, а други не? Какво означава да се „адаптираш“? Еволюират ли хлебарките и акулите? Заповядайте на ателието на Био игри, където ще обясним всички тези сложни понятия. Децата ще участват в експедиция в Музейко за откриване на животни и ще участват в ролева игра- симулация на процеса на  еволюция. Накрая всяко дете ще изработи фигурка от глина. Това ателие развива логическото мислене, способността за работата в група и за самостоятелна работа.

25.11.18- неделя от 11:00-12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст

Ателиетата се провеждат от Био игри в Музейко.

Необходимо е записване на info@bio-game.org. При необходимост, информация можете да получите на 0882/ 523281. Ще могат да участват само предварително записани деца.

Цени: 
13лв.- единично посещение; 
48лв.- карта за 4 посещения.

Участниците използват 20% отстъпка от билета на Музейко, ако преценят, че искат да посетят и Музейко след нашето ателие.

Заплащането става на представител на Био игри във фоайето на Музейко при събиране на децата или предварително по банков път.

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на Био игри.