Био игри

Игри вдъхновени от природата

Програма за м. март в Националния природонаучен музей

Национален природонаучен музей, първи етаж, зала Левентис, карта

Дати: 02.03.14, 09.03.14, 16.03.14, 23.03.14, 30.03.14

Час, възрастови групи:
– 11:30ч.- 12:30ч. за деца между 5-7 годишна възраст
– 13:30ч. -14:30ч. за деца между 7-9 годишна възраст
– 15:30-16:30ч. за деца между 5-9 годишна възраст

Описания на ателиетата

Ателие „Атомни мартеници“,  Дата: 02.03.14 Децата ще научат колко големи са атомите и молекулите чрез ролева игра за размера, по време на която сами ще трябва да подредят познати и непознати предмети по големина. Децата ще научат какви атоми има и къде се срещат те в заобикалящия ни свят като търсят атоми и предмети, които си съответстват. В края на ателието ще изработим “атом-мартеница“- модел на атом с протони и електрони от мъниста, които ще изполваме, за да научим как се свързват атомите един с друг. Това ателие развива умението за работа в група, логическото мислене и самостоятелната работа.

Ателие „Тайнственият свят на прилепите“, Дата: 09.03.14 Децата ще разгледат видовете прилепи в Националния природонаучен музей, София и ще научат повече за тях и за професията „прилепар“ по време на кратка беседа. След това ще изработят маски, с които ще участват в ролевата игра „с какво се хранят прилепите“. Поредица от игри ще ги запознае с основните принципи на ориентирането чрез звук и ехолокация. Това ателие насърчава творческото мислене и способността за работа в група.

Ателие „Защо клетки и ДНК“,  Дата: 16.03.14 Целта на това ателие е да запознае децата с ДНК, какво прави то и защо е важно. В първата част те ще разберат какво е клетка чрез асоциации, ще ги видят под микроскоп. Във втората част, децата ще изолират ДНК (целият геном) от киви/ягоди, което ще го направи видимо с просто око. Това ателие развива логическото мислене и самостоятелната работа.

Ателие „Всичко е свързано. Тропически гори“, Дата: 23.03.14 Децата ще участват в игра-търсене на животните от тропическите гори из Националния природонаучен музей, София. Те ще разгледат животните и ще научат повече за тях по време на забавна беседа-разказ на тропически природоизследовател. След това децата ще участват в ролева игра, която има за цел да демонстрира взаимовръзките между животните, растенията и неживата природа в джунглите. Ателието завършва с кратка дискусия и изработването на животно от тропическите гори. Това ателие насърчава творческото мислене и способността за работа в група.

Ателие „Направи човешко тяло“, Дата: 30.03.14 Децата ще разгледат и открият най-важните системи в човешкото тяло чрез няколко ролеви игри и моделиране. След това всяко дете ще създаде човешко тяло, както то си го представя. Това занимание насърчава творческото мислене и работата в група.

Моля, направете работата ни малко по-лесна и се свържете се с нас преди ателието, за да имаме предвид броя деца и да можем да предложим качествена услуга! Благодаря!

Записване: +359 882 523 281 и info@bio-game.org

Всички права запазени. Моля не възпроизвеждайте под никаква форма без изричното писмено съгласие на „Био игри“.

Вашият коментар